100. Yıl Kutlamalarına Damga Vuran Sergi Nevzat Can ve Aslan Başpınar Tarafından Gerçekleştirildi

Kültür-Sanat 30.10.2023 - 22:53, Güncelleme: 31.10.2023 - 09:28
 

100. Yıl Kutlamalarına Damga Vuran Sergi Nevzat Can ve Aslan Başpınar Tarafından Gerçekleştirildi

Sema KUMRULU / Cumhuriyetimizin 100' üncü yılına özel ''Sonsuza Dek'' temalı Resim ve Heykel sergisi 27 Ekim 2023 tarihinde, Fırça Sanat Galerisi'de muhteşem bir açılış yaptı.
   Ressam Nevzat Can ve Heykeltıraş Aslan Başpınar tarafından gerçekleştirilen sergide açılışı; eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden,  Eğitimci-Yazar Dr. Necati Yalçın, Fırça Sanat Galeri sahibi Semra Sancak tarafından yapıldı. Sergiye, sanatçılar, sanatseverler, medya mensupları katıldı.     Fırça Sanat Galeri Sorumlusu Semra Sancak: ''Atatürk resimlerinin usta ismi, Anıtkabir'de eserleri sergilenen Sanatçı Nevzat Can ve Başkentimizin önemli noktalarından biri olan Genel Kurmay Kavşağı'ndaki ''Kızılcagün'' Anıtı ile Ata'mızın Ankara'ya gelişini ölümsüzleştiren ve pek çok anıtta imzası olan Heykeltıraş Aslan Başpınar'a Özgürlük ve Bağımsızlığımızın 100. Yıldönümünü hep birlikte kutladığımız için teşekkür ediyorum''  diye konuştu.    Ankara'da doğan Nevzat Can, ilkokul yıllarında başlayan resim yapma tutkusu, lise yıllarında resim hocaları; Cemal Bingöl, Cemal Güvenç ve Bahattin Akay'dan aldığı eğitimlerle pekişti. Uzun yıllar Hızır Teppeev 'in atölyesine devam etti.  Atatürk Ressamı olarak bilinen sanatçı, ''Atatürk Portreleri'' adıyla ikisi Anıtkabir'de olmak üzere sekiz kişisel sergi açtı, çok sayıda karma sergiye katıldı. İki Atatürk portresi yap-boz olarak basılan sanatçının üç yağlı boya eseri Anıtkabir Komutanlığı envanterine girdi. Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği (BRHD) üyesi olan Nevzat Can halen çalışmalarını Ankara'daki atölyesinde sürdürüyor.    Aslan Başpınar, Yozgat doğumlu. 1982 yılında Gazi Üniversitesi Heykel Bölümü'nde misafir öğrenci olarak öğrenim gören sanatçı, 1987 yılında ise profesyonel çalışmalarına başladı. Birçok heykeltıraşla birlikte muhtelif heykel atölyelerinde anıtsal çalışmalarda bulundu. 1996 yılında kendi atölyesini oluşturdu. Eserleriyle birçok ulusal ve uluslararası fuar ve yarışmalara katılan sanatçı, çalışmalarına, Ankara'daki atölyesinde devam ediyor.   100'üncü yılımıza damga vuran  ''Sonsuza Dek'' Resim ve Heykel sergisi 15 Kasım Çarşamba gününe kadar Fırça Sanat Galerisi'nde izlenebilir.    Sevgili sanatçılarımız Nevzat Can ve Aslan Başpınar'ı kutluyorum. Nice sergiler diliyorum.
Sema KUMRULU / Cumhuriyetimizin 100' üncü yılına özel ''Sonsuza Dek'' temalı Resim ve Heykel sergisi 27 Ekim 2023 tarihinde, Fırça Sanat Galerisi'de muhteşem bir açılış yaptı.

   Ressam Nevzat Can ve Heykeltıraş Aslan Başpınar tarafından gerçekleştirilen sergide açılışı; eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden,  Eğitimci-Yazar Dr. Necati Yalçın, Fırça Sanat Galeri sahibi Semra Sancak tarafından yapıldı. Sergiye, sanatçılar, sanatseverler, medya mensupları katıldı.

    Fırça Sanat Galeri Sorumlusu Semra Sancak: ''Atatürk resimlerinin usta ismi, Anıtkabir'de eserleri sergilenen Sanatçı Nevzat Can ve Başkentimizin önemli noktalarından biri olan Genel Kurmay Kavşağı'ndaki ''Kızılcagün'' Anıtı ile Ata'mızın Ankara'ya gelişini ölümsüzleştiren ve pek çok anıtta imzası olan Heykeltıraş Aslan Başpınar'a Özgürlük ve Bağımsızlığımızın 100. Yıldönümünü hep birlikte kutladığımız için teşekkür ediyorum''  diye konuştu.

   Ankara'da doğan Nevzat Can, ilkokul yıllarında başlayan resim yapma tutkusu, lise yıllarında resim hocaları; Cemal Bingöl, Cemal Güvenç ve Bahattin Akay'dan aldığı eğitimlerle pekişti. Uzun yıllar Hızır Teppeev 'in atölyesine devam etti.  Atatürk Ressamı olarak bilinen sanatçı, ''Atatürk Portreleri'' adıyla ikisi Anıtkabir'de olmak üzere sekiz kişisel sergi açtı, çok sayıda karma sergiye katıldı. İki Atatürk portresi yap-boz olarak basılan sanatçının üç yağlı boya eseri Anıtkabir Komutanlığı envanterine girdi. Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği (BRHD) üyesi olan Nevzat Can halen çalışmalarını Ankara'daki atölyesinde sürdürüyor.

   Aslan Başpınar, Yozgat doğumlu. 1982 yılında Gazi Üniversitesi Heykel Bölümü'nde misafir öğrenci olarak öğrenim gören sanatçı, 1987 yılında ise profesyonel çalışmalarına başladı. Birçok heykeltıraşla birlikte muhtelif heykel atölyelerinde anıtsal çalışmalarda bulundu. 1996 yılında kendi atölyesini oluşturdu. Eserleriyle birçok ulusal ve uluslararası fuar ve yarışmalara katılan sanatçı, çalışmalarına, Ankara'daki atölyesinde devam ediyor.

  100'üncü yılımıza damga vuran  ''Sonsuza Dek'' Resim ve Heykel sergisi 15 Kasım Çarşamba gününe kadar Fırça Sanat Galerisi'nde izlenebilir.

   Sevgili sanatçılarımız Nevzat Can ve Aslan Başpınar'ı kutluyorum. Nice sergiler diliyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Necati
(31.10.2023 10:18 - #398)
Harika sergiye harika haber olmuş.
Sema Kumrulu Teşekkür ederim Necati Bey.
Sema Kumrulu Çok teşekkür ederim Necati Bey
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.