100. Yıl Anısına Seramik ve Resim Sergisi

11.10.2023 - 08:54, Güncelleme: 11.10.2023 - 08:54
 

100. Yıl Anısına Seramik ve Resim Sergisi

Sema KUMRULU / Seramik Sanatçısı Ayşen Dinç ve Eczacı - Ressam Oktay Aslantaş, Cumhuriyetin 100. Yıl anısına ''100. Yıl Resim ve Seramik'' sergisi düzenledi.
      Ankara Kızılay Zafer Sanat Galerisi'nde 3 - 8 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleşen sergide, Ayşen Dinç'in seramik, Oktay Aslantaş'ın sulu boya resimleri yoğun ilgi gördü.    Ankara doğumlu olan Seramik Sanatçısı Ayşen Dinç, Milli Eğitim Bakanlığı'nda eğitimci, yönetici, uzman olarak görev yapmış, yurt dışında Türk çocuklarının eğitimi için çalışmış. Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü mezunu. Sanatçı, seramik çalışmalarının yanı sıra farklı hobilerle de uğraşıyor. Eserlerinde, Anadolu mitolojisinde yer alan ''Zümrüdüanka Kuşu'' ve geçmişten günümüze etkileşim oluşturan, Anadolu'daki kültürlerin bize armağan olarak sunulduğu kilim desenler yer alıyor. Son zamanlarda ise ''Kadın'' formlarını stilize ederek soyut çalışmalar yapıyor. Sanatçı sayısız kişisel sergi açarak, uluslararası sergilere katıldı. Çalışmalarına kendi atölyesinde devam ediyor.    Eczacı Ressam Oktay Aslantaş Denizli Bozkurt ilçesi 1972 doğumlu.1995 yılında Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Mikrobiyoloji AD'indan lisans diploması aldı. Küçük yaşlarda ki resim tutkusunu beslemeye tekrar karar verdiği zaman  Orhan Gürel'den sulu boya, Svetlana İnanç'tan desen ve yağlı boya dersleri aldı. Daha önce yağlı boya çalışmaları yapan sanatçı şimdilerde ise sulu boya ve pastel boyalar ile yumuşak dokulu resimler çiziyor. Halen Hacettepe Hastanesinde görev yapıyor.          Sergiyle ilgili olarak Ayşen Dinç:   ''Bizler Cumhuriyet kadınları olarak bir sürü alanda çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızı  'Biz de Varız' diyerek göstermemiz gerekiyordu. ben de buradan yola çıkarak, Cumhuriyetimizin 100. Yılında seramik sergimi açtım. 74 eserle buradayım. Büyüklü küçüklü çalışmalarım var. 'Deprem-Göç' adlı çalışmamın üzerinde ki çalışmaları da sayarsak 200 eseri geçer. Ayrıca sergimde, son zamanlarda yoğunlaştığım, kadın formlarını stilize ederek çalıştığım soyut çalışmalarım yer alıyor"   Oktay Aslantaş ise:''Cumhuriyetimizi 100. yılında Zafer Çarşısı Sanat Galerisi'nde açmış olduğum en büyük sergim. 47 sulu boya eserle yer alıyorum. Tüm resimlerim sulu boya. Ben bir kasaba çocuğuyum. Çevremizde çok sevdiğim köyler bulunuyor. Resimlerim de ki evlerin çoğu o köylerden. 100. yılda Zafer Sanat Galerisi'nde sergi açmaktan çok gururluyum. Bu salon Ankara'nın en eski salonlarından. Ankara'da liseyi yatılı okurken, bu pasaja kitap almaya, alışveriş ve sergi gezmek için her hafta gelirdim. Tekrar burada olmak, sergi açmaktan mutluluk duyuyorum'' diye hislerini aktardılar.    Kıymetli sanatçılarımız Ayşen Dinç ve Oktay Aslantaş'a minik sohbetimiz için çok teşekkür ediyorum. İyi ki onları tanıdım, eserlerini gördüm.    100. Yılımız Kutlu Olsun.
Sema KUMRULU / Seramik Sanatçısı Ayşen Dinç ve Eczacı - Ressam Oktay Aslantaş, Cumhuriyetin 100. Yıl anısına ''100. Yıl Resim ve Seramik'' sergisi düzenledi.

 

    Ankara Kızılay Zafer Sanat Galerisi'nde 3 - 8 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleşen sergide, Ayşen Dinç'in seramik, Oktay Aslantaş'ın sulu boya resimleri yoğun ilgi gördü.

   Ankara doğumlu olan Seramik Sanatçısı Ayşen Dinç, Milli Eğitim Bakanlığı'nda eğitimci, yönetici, uzman olarak görev yapmış, yurt dışında Türk çocuklarının eğitimi için çalışmış. Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü mezunu. Sanatçı, seramik çalışmalarının yanı sıra farklı hobilerle de uğraşıyor. Eserlerinde, Anadolu mitolojisinde yer alan ''Zümrüdüanka Kuşu'' ve geçmişten günümüze etkileşim oluşturan, Anadolu'daki kültürlerin bize armağan olarak sunulduğu kilim desenler yer alıyor. Son zamanlarda ise ''Kadın'' formlarını stilize ederek soyut çalışmalar yapıyor. Sanatçı sayısız kişisel sergi açarak, uluslararası sergilere katıldı. Çalışmalarına kendi atölyesinde devam ediyor.

   Eczacı Ressam Oktay Aslantaş Denizli Bozkurt ilçesi 1972 doğumlu.1995 yılında Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Mikrobiyoloji AD'indan lisans diploması aldı. Küçük yaşlarda ki resim tutkusunu beslemeye tekrar karar verdiği zaman  Orhan Gürel'den sulu boya, Svetlana İnanç'tan desen ve yağlı boya dersleri aldı. Daha önce yağlı boya çalışmaları yapan sanatçı şimdilerde ise sulu boya ve pastel boyalar ile yumuşak dokulu resimler çiziyor. Halen Hacettepe Hastanesinde görev yapıyor.

         Sergiyle ilgili olarak Ayşen Dinç:   ''Bizler Cumhuriyet kadınları olarak bir sürü alanda çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızı  'Biz de Varız' diyerek göstermemiz gerekiyordu. ben de buradan yola çıkarak, Cumhuriyetimizin 100. Yılında seramik sergimi açtım. 74 eserle buradayım. Büyüklü küçüklü çalışmalarım var. 'Deprem-Göç' adlı çalışmamın üzerinde ki çalışmaları da sayarsak 200 eseri geçer. Ayrıca sergimde, son zamanlarda yoğunlaştığım, kadın formlarını stilize ederek çalıştığım soyut çalışmalarım yer alıyor"

  Oktay Aslantaş ise:''Cumhuriyetimizi 100. yılında Zafer Çarşısı Sanat Galerisi'nde açmış olduğum en büyük sergim. 47 sulu boya eserle yer alıyorum. Tüm resimlerim sulu boya. Ben bir kasaba çocuğuyum. Çevremizde çok sevdiğim köyler bulunuyor. Resimlerim de ki evlerin çoğu o köylerden. 100. yılda Zafer Sanat Galerisi'nde sergi açmaktan çok gururluyum. Bu salon Ankara'nın en eski salonlarından. Ankara'da liseyi yatılı okurken, bu pasaja kitap almaya, alışveriş ve sergi gezmek için her hafta gelirdim. Tekrar burada olmak, sergi açmaktan mutluluk duyuyorum'' diye hislerini aktardılar.

   Kıymetli sanatçılarımız Ayşen Dinç ve Oktay Aslantaş'a minik sohbetimiz için çok teşekkür ediyorum. İyi ki onları tanıdım, eserlerini gördüm.

   100. Yılımız Kutlu Olsun.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Oktay Aslantaş
(16.01.2024 22:37 - #426)
Sevgili Sema Hanım, biz de iyi ki sizleri tanıdık sohbet ettik. Geldiğiniz için teşekkür ederiz
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.