Zaralılar; Dünya Çevre Günü'nde kahvaltıda bir araya geldi

Ankara (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.06.2022 - 08:55, Güncelleme: 06.06.2022 - 08:55
 

Zaralılar; Dünya Çevre Günü'nde kahvaltıda bir araya geldi

ANKHABER Sivas’ın Zara ilçesi nüfusuna kayıtlı olan ya da başka kentlerde yaşamasına rağmen Zaralılığı yüreğinde yaşayanlar, örgütlendikleri sivil toplum kuruluşları aracılığıyla tanışma, yardımlaşma, dayanışma toplantılarında buluşuyor. İki derneğin düzenlediği program Bu türden birliktelikler için birçok etkinliğe imza atan Ankara Zaralılar Derneği ile yeni kurulmasına rağmen adını kısa sürede duyuran Yeşil Zara Gönüllüleri Derneği ortak kahvaltı programı düzenledi. Çok sayıda Zaralıyı bir araya getiren kahvaltı programı, Başkentin önemli üretim üslerinden AOSB alanı içindeki göl kenarında gerçekleştirildi. Kahvaltıya Ankara Sivaslı Dernekler federasyonu ASİDEF Başkanı Ünsal Artur, Ankara Zara Dernek Başkanı Sami Öncü, Geri Dönüşümcüler Derneği Başkanı Ferit Dönmez ve Yeşil Zara Gönüllüleri Derneği Başkanı Ruşen Sümbüloğlu, İÇASİFED Genel Başkanı Ahmet Kurt ile 123 Zaralı Gönüllü katıldı. Yeşil Zara Gönüllüleri Derneği Başkanı Ruşen SümbüloğluCumhuriyetin 100. yılında 100 bin fidanı toprakla buluşturarak Cumhuriyet Ormanı oluşturacaklarını söyledi. Katılımcılardan Ferit Dönmez 15.000 fidan ile katkı sağlayacağı sözünü verdi. Ahmet Kurt’un değerlendirmesi Büyük ilgi gören programla ilgili açıklamalarda bulunan ve kendisi de bir Zaralı olan İç Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (İÇASİFED) Genel Başkanı Ahmet Kurt, buluşmanın dayanışma ruhunu daha da güçlendirdiğini söyledi. Ahmet Kurt şu değerlendirmede bulundu: “Zaralılar sivil toplumcu yanı güçlü, mesleki ve sosyal oluşumlar içinde yerini alan aydın insanlardır. Çok sayıdaki derneğimiz gibi Ankara Zaralılar Derneği ile Yeşil Zara Gönüllüleri Derneği de hemşehrilerimizi çatısı altında buluşturan sivil toplum kuruluşlarıdır. Birlikte düzenledikleri kahvaltılı program ile Zaralılar Başkentte buluşmanın heyecanını sevincini yaşadı. Program, büyük ekonomik, sosyal ve siyasal sorunun yaşandığı bir ortamda sohbet ederek stres atmaya vesile oldu. Yeni programlarda buluşmak dileğiyle bu etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenlere ve katılım sağlayanlara teşekkür ediyorum.”

ANKHABER

Sivas’ın Zara ilçesi nüfusuna kayıtlı olan ya da başka kentlerde yaşamasına rağmen Zaralılığı yüreğinde yaşayanlar, örgütlendikleri sivil toplum kuruluşları aracılığıyla tanışma, yardımlaşma, dayanışma toplantılarında buluşuyor.

İki derneğin düzenlediği program

Bu türden birliktelikler için birçok etkinliğe imza atan Ankara Zaralılar Derneği ile yeni kurulmasına rağmen adını kısa sürede duyuran Yeşil Zara Gönüllüleri Derneği ortak kahvaltı programı düzenledi.

Çok sayıda Zaralıyı bir araya getiren kahvaltı programı, Başkentin önemli üretim üslerinden AOSB alanı içindeki göl kenarında gerçekleştirildi.

Kahvaltıya Ankara Sivaslı Dernekler federasyonu ASİDEF Başkanı Ünsal Artur, Ankara Zara Dernek Başkanı Sami Öncü, Geri Dönüşümcüler Derneği Başkanı Ferit Dönmez ve Yeşil Zara Gönüllüleri Derneği Başkanı Ruşen Sümbüloğlu, İÇASİFED Genel Başkanı Ahmet Kurt ile 123 Zaralı Gönüllü katıldı.

Yeşil Zara Gönüllüleri Derneği Başkanı Ruşen SümbüloğluCumhuriyetin 100. yılında 100 bin fidanı toprakla buluşturarak Cumhuriyet Ormanı oluşturacaklarını söyledi. Katılımcılardan Ferit Dönmez 15.000 fidan ile katkı sağlayacağı sözünü verdi.

Ahmet Kurt’un değerlendirmesi

Büyük ilgi gören programla ilgili açıklamalarda bulunan ve kendisi de bir Zaralı olan İç Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (İÇASİFED) Genel Başkanı Ahmet Kurt, buluşmanın dayanışma ruhunu daha da güçlendirdiğini söyledi.

Ahmet Kurt şu değerlendirmede bulundu:

“Zaralılar sivil toplumcu yanı güçlü, mesleki ve sosyal oluşumlar içinde yerini alan aydın insanlardır. Çok sayıdaki derneğimiz gibi Ankara Zaralılar Derneği ile Yeşil Zara Gönüllüleri Derneği de hemşehrilerimizi çatısı altında buluşturan sivil toplum kuruluşlarıdır. Birlikte düzenledikleri kahvaltılı program ile Zaralılar Başkentte buluşmanın heyecanını sevincini yaşadı. Program, büyük ekonomik, sosyal ve siyasal sorunun yaşandığı bir ortamda sohbet ederek stres atmaya vesile oldu. Yeni programlarda buluşmak dileğiyle bu etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenlere ve katılım sağlayanlara teşekkür ediyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.