Tuba Ünal
Köşe Yazarı
Tuba Ünal
 

Her Karar İnsanı Yorar

Hayatımız boyunca bir sürü karar vermek zorundayızdır. Bu kararların bazısı çok kolay alınır ve aynen siyah ve beyaz arasındaki fark gibi de nettir. Ancak bazı kararları alma, verme, uygulama süreci ise kolay olmayabiliyor. Hatta kimi zaman kararımızı ciddi anlamda zor verebiliyoruz ki bu zor kararlar genellikle hayatımızın gidişatını büyük ölçüde etkileyecek türden oluyor. Her karar bir seçim; her seçim bir karar ise bazen doğru karar almak ve uygulamak büyük sorumluluklar getirebilir.   Kendimden biliyorum…   İki, üç yıldır hayatımda bir türlü değiştiremediğim ve kafama taktığım tek bir konu vardı; mevcut işimi sevememek, değiştirememek… Bu konu beni ne kadar rahatsız ediyorsa üzerimdeki ataleti atamamak da bir o kadar üzüyordu. 5 yıldan fazla bir süre çalışmışlığım vardı ve bazı iş teklifleri vardı. Buna rağmen kararsız kaldım. Çalıştığım işimde başka bir bölüme geçmeyi düşündüm fakat ya olduramadım ya da farklı bahanelerle, kararsızlıklarımla adım atamadım…   Kabullenmemiz gereken şey   Sonra düşündüm ve anladım ki önce kendi gerçeklerimiz, korkularımız, zaaflarımız ile yüzleşmeli ve mevcut durumumuzu kabullenmeliyiz. Kendimizi tanımalıyız. Bunun için ciddi bir çaba içerisinde olmalıyız. Böyle bir sürecin içinde yol alırken kararımı verdi: - Sevdiğim işi yapmak ve bununla hayatıma kazanmak istiyorum…   Korkutan gerçekler…   Fakat içselleştiremediğim ve değiştirmekten çekindiğim hatta korktuğum bir gerçek vardı;   içinde bulunduğum konfor alanını terk edememek! Bu hal, harekete geçemememi engelliyordu… Böyle bir durumda karar vermek sadece benim için değil herkes için zor olmalıydı. Verdiğimiz kararlar her zaman doğru sonuçlar getirmeyebilir. Aldığımız her karar bir hareket, bir eylem gerektiriyor. Zaten eğer harekete geçemiyorsak karar verdik dememeliyiz. Çünkü kararını aldığımız şey ile ilgili tavrımız, davranışımız belirliyor her şeyi…   Seçenekler arasında…   Bu arada önemli olan bir husus da şu: Bir seçim yapmak, diğerlerinden vazgeçmek anlamına geliyor. Vazgeçtiklerimizi önemsiyorsak eğer seçim yapamıyoruz. Aslında yaşadığımız tam da bu. Seçim yaparken birçok seçenekle karşı karşıya kalırız. Seçenekler arasından birini tercih ettiğimizde diğer seçenekler yok olur. Bu yüzden, seçim kaygı yaratır. Sevgi ile kalın…
Ekleme Tarihi: 12 Mart 2023 - Pazar

Her Karar İnsanı Yorar

Hayatımız boyunca bir sürü karar vermek zorundayızdır. Bu kararların bazısı çok kolay alınır ve aynen siyah ve beyaz arasındaki fark gibi de nettir. Ancak bazı kararları alma, verme, uygulama süreci ise kolay olmayabiliyor. Hatta kimi zaman kararımızı ciddi anlamda zor verebiliyoruz ki bu zor kararlar genellikle hayatımızın gidişatını büyük ölçüde etkileyecek türden oluyor.

Her karar bir seçim; her seçim bir karar ise bazen doğru karar almak ve uygulamak büyük sorumluluklar getirebilir.

 

Kendimden biliyorum…

 

İki, üç yıldır hayatımda bir türlü değiştiremediğim ve kafama taktığım tek bir konu vardı; mevcut işimi sevememek, değiştirememek…

Bu konu beni ne kadar rahatsız ediyorsa üzerimdeki ataleti atamamak da bir o kadar üzüyordu.

5 yıldan fazla bir süre çalışmışlığım vardı ve bazı iş teklifleri vardı.

Buna rağmen kararsız kaldım. Çalıştığım işimde başka bir bölüme geçmeyi düşündüm fakat ya olduramadım ya da farklı bahanelerle, kararsızlıklarımla adım atamadım…

 

Kabullenmemiz gereken şey

 

Sonra düşündüm ve anladım ki önce kendi gerçeklerimiz, korkularımız, zaaflarımız ile yüzleşmeli ve mevcut durumumuzu kabullenmeliyiz.

Kendimizi tanımalıyız. Bunun için ciddi bir çaba içerisinde olmalıyız.

Böyle bir sürecin içinde yol alırken kararımı verdi:

- Sevdiğim işi yapmak ve bununla hayatıma kazanmak istiyorum…

 

Korkutan gerçekler…

 

Fakat içselleştiremediğim ve değiştirmekten çekindiğim hatta korktuğum bir gerçek vardı;   içinde bulunduğum konfor alanını terk edememek!

Bu hal, harekete geçemememi engelliyordu…

Böyle bir durumda karar vermek sadece benim için değil herkes için zor olmalıydı.

Verdiğimiz kararlar her zaman doğru sonuçlar getirmeyebilir. Aldığımız her karar bir hareket, bir eylem gerektiriyor. Zaten eğer harekete geçemiyorsak karar verdik dememeliyiz. Çünkü kararını aldığımız şey ile ilgili tavrımız, davranışımız belirliyor her şeyi…

 

Seçenekler arasında…

 

Bu arada önemli olan bir husus da şu: Bir seçim yapmak, diğerlerinden vazgeçmek anlamına geliyor.

Vazgeçtiklerimizi önemsiyorsak eğer seçim yapamıyoruz. Aslında yaşadığımız tam da bu. Seçim yaparken birçok seçenekle karşı karşıya kalırız. Seçenekler arasından birini tercih ettiğimizde diğer seçenekler yok olur. Bu yüzden, seçim kaygı yaratır.

Sevgi ile kalın…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.