Salim Taşçı
Köşe Yazarı
Salim Taşçı
 

Yunanistan Genelkurmay Başkanı’na Açık Mektup -2-

Sayın Konstantinos Floros; Öncelikle yazdıklarımdan Yunan halkını tenzih ederim. Sayın General; sizin askeriniz ve politikacılarınız Türk düşmanlığı ile beslenmektedir. Askerinizin barbarlıkta eline su dökecek başka bir asker yoktur. Bebeleri öldürmek sizde, kadınların namusuna el atmak sizde, kaçarken bile yakıp yıkmak sizde… 412 sene Türk hakimiyetinde kaldınız hiçbir mezalim yaşadınız mı? Sizlerin Mora katliamı tarihin acı sayfalarında duruyor. Buna rağmen biz çocuklarımıza Yunan mezaliminden hiç bahsetmeyiz. Onlar bizim en yakın komşumuz deriz. Türkiye’nin hiçbir devletin toprağında gözü yoktur. Bizim toprağımız bize yeter. Biz sizler gibi ayrık otu değiliz. Bir Generaliniz, “Uçaklarımız Ankara’ya kadar ulaşır!” demişti. Hadi koridor açıp geldin! Geri nasıl dönecek o uçaklarınız hiç hesaba kattınız mı? Bizim füzelerimiz, uçaksavarlarımızın eli armut mu topluyor?  Siz Ankara’ya geliyorsunuz da biz Atina’ya gelemiyor muyuz? Sizler Grek misiniz, İyon musunuz, Helen misiniz? Artık bir karar verin… Koloni ve mitoloji devleti olduğunuzu da unutmayınız… Grek’in sözlük anlamı (güvenilmez, hilebaz) diye geçer, onun için Grek tabirini pek kullanmazsınız… Biz İstanbul’u Doğu Roma İmparatorluğundan aldık, sizin Roma İmparatorluğu ile ne ilginiz, alakanız var? Aslında sizin tarihi bilgiye fazlasıyla ihtiyacınız var. Sayın General, Türkiye’ye bulaşmayın elin ipiyle kuyuya inmeyin. Bu devlet istediği zaman sizin nüfusunuz kadar asker çıkartabilecek güce sahiptir. Şunu da unutmayınız: Çok güvendiğiniz Amerika, “Gece kurtla sürüye saldırır, sabah çobanla oturur ağlar!” Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Milli Savunma Bakanımız dostluk eli uzatıyor, sizler ortalığı velveleye verip gerdikçe geriyorsunuz. Sayın General asker olarak savaşların kan, gözyaşı ve yıkım olduğunu bilmeniz gerekir. Savaşların sonu mutlaka barışla neticelenir. Savaş olmadan barış yapmak bu kadar zor mudur? Atatürk, Venizalos dostluğunu yaşatmak varken, iki yakada iki komşu olarak, meseleleri diyalogla sonlandırmak varken, kışkırtmalarınız, beyanlarınız gına getirtti… Bizler Yunan halkıyla dostuz, en yakın komşuyuz. Sizin askerler ve politikacılarınızın, bizlere düşmanlığınızı anlatmak mümkün değildir. 12 mil diye tutturdunuz, biz Ege’de sizden izin alıp da mı gemi yüzdüreceğiz? Meis adası için 40 bin km münhasır alan talep etmeniz akla mantığa uygun mu? Komşumuz Yunan halkına saygılarımı sunarken, Askerlerinize, politikacılarınıza Allah akıl fikir versin…
Ekleme Tarihi: 18 Ocak 2023 - Çarşamba

Yunanistan Genelkurmay Başkanı’na Açık Mektup -2-

Sayın Konstantinos Floros; Öncelikle yazdıklarımdan Yunan halkını tenzih ederim.

Sayın General; sizin askeriniz ve politikacılarınız Türk düşmanlığı ile beslenmektedir. Askerinizin barbarlıkta eline su dökecek başka bir asker yoktur. Bebeleri öldürmek sizde, kadınların namusuna el atmak sizde, kaçarken bile yakıp yıkmak sizde… 412 sene Türk hakimiyetinde kaldınız hiçbir mezalim yaşadınız mı? Sizlerin Mora katliamı tarihin acı sayfalarında duruyor. Buna rağmen biz çocuklarımıza Yunan mezaliminden hiç bahsetmeyiz. Onlar bizim en yakın komşumuz deriz. Türkiye’nin hiçbir devletin toprağında gözü yoktur. Bizim toprağımız bize yeter. Biz sizler gibi ayrık otu değiliz.

Bir Generaliniz, “Uçaklarımız Ankara’ya kadar ulaşır!” demişti. Hadi koridor açıp geldin! Geri nasıl dönecek o uçaklarınız hiç hesaba kattınız mı? Bizim füzelerimiz, uçaksavarlarımızın eli armut mu topluyor?  Siz Ankara’ya geliyorsunuz da biz Atina’ya gelemiyor muyuz? Sizler Grek misiniz, İyon musunuz, Helen misiniz? Artık bir karar verin… Koloni ve mitoloji devleti olduğunuzu da unutmayınız… Grek’in sözlük anlamı (güvenilmez, hilebaz) diye geçer, onun için Grek tabirini pek kullanmazsınız… Biz İstanbul’u Doğu Roma İmparatorluğundan aldık, sizin Roma İmparatorluğu ile ne ilginiz, alakanız var? Aslında sizin tarihi bilgiye fazlasıyla ihtiyacınız var.

Sayın General, Türkiye’ye bulaşmayın elin ipiyle kuyuya inmeyin. Bu devlet istediği zaman sizin nüfusunuz kadar asker çıkartabilecek güce sahiptir.

Şunu da unutmayınız: Çok güvendiğiniz Amerika, “Gece kurtla sürüye saldırır, sabah çobanla oturur ağlar!”

Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Milli Savunma Bakanımız dostluk eli uzatıyor, sizler ortalığı velveleye verip gerdikçe geriyorsunuz.

Sayın General asker olarak savaşların kan, gözyaşı ve yıkım olduğunu bilmeniz gerekir. Savaşların sonu mutlaka barışla neticelenir. Savaş olmadan barış yapmak bu kadar zor mudur? Atatürk, Venizalos dostluğunu yaşatmak varken, iki yakada iki komşu olarak, meseleleri diyalogla sonlandırmak varken, kışkırtmalarınız, beyanlarınız gına getirtti… Bizler Yunan halkıyla dostuz, en yakın komşuyuz. Sizin askerler ve politikacılarınızın, bizlere düşmanlığınızı anlatmak mümkün değildir. 12 mil diye tutturdunuz, biz Ege’de sizden izin alıp da mı gemi yüzdüreceğiz?

Meis adası için 40 bin km münhasır alan talep etmeniz akla mantığa uygun mu?

Komşumuz Yunan halkına saygılarımı sunarken, Askerlerinize, politikacılarınıza Allah akıl fikir versin…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.