Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

Yöneticilerin yönetirken 5 yanlışı

İstifa eden çalışanlar işi değil, yöneticilerini bırakıyorlar. Her yönetici işleri iyi yönetmek için çalışır ancak neden bazıları çalışanların motivasyonunu düşürür ve işten ayrılmalarına neden olur? 1.Başarılı bir çalışana vereceğiniz en büyük ceza onu performansı düşük biri ile aynı kefeye koymaktır. Bir yönetici çalışanların performansını değerlendirmede yetersiz kalırsa iyi çalışanlarının gözünde saygınlığını yitirir. Her çalışanın performans kriteri net olarak belirlenmelidir. 2.Çalışanlar bir başarı elde ettiğinde bunun görülmesini ve takdir edilmesini beklerler. Başarıyı görmezden gelen ve takdir vermekten yoksun bir yönetici düşük performansı ödüllendiriyor demektir. Başarılar fark edilmeli ve kutlanmalıdır. 3.Yöneticiler çoğu zaman iş bitiren çalışanlarına daha fazla yüklenirler.Başarılı bir çalışana verilen daha fazla görev onların iş yükü altında ezilmesine yol açabilir. İş yükü çalışanlar arasında dengeli dağıtılmalıdır. 4.Çalışanların insan olduğu unutulmamalı, onlara kıymet vermelidir. Çalışanları ile iyi ilişki kurmayan yöneticiler, onların işine bağlı olmasını engeller. Yöneticiler çalışanları ile etkili iletişim kurmalıdır. 5.Yöneticiler bağlı çalışan ile bağımlı çalışan arasındaki farkı farketmezse bağlı çalışanlar kendilerini sorgulamaya başlarlar. Şirket çıkarlarını kişisel çıkarları üzerinde tutan bağlı çalışanlar bazı kararlara itiraz edebilir. Bu durumda yöneticiler kararlarını tekrar gözden geçirmelidir. İşi bilen tecrübe sahibi çalışanların işi bırakması işletme için büyük kayıptır. Yöneticiler, bir çalışan işten ayrılma kararı verdiğinde gerçek sebebin ne olduğunu bulmalı, mecburiyetten kaynaklı bir sebep yoksa yöneticilik tarzı üzerinde düşünmelidir. Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 24 Ocak 2023 - Salı

Yöneticilerin yönetirken 5 yanlışı

İstifa eden çalışanlar işi değil, yöneticilerini bırakıyorlar. Her yönetici işleri iyi yönetmek için çalışır ancak neden bazıları çalışanların motivasyonunu düşürür ve işten ayrılmalarına neden olur?

1.Başarılı bir çalışana vereceğiniz en büyük ceza onu performansı düşük biri ile aynı kefeye koymaktır. Bir yönetici çalışanların performansını değerlendirmede yetersiz kalırsa iyi çalışanlarının gözünde saygınlığını yitirir. Her çalışanın performans kriteri net olarak belirlenmelidir.

2.Çalışanlar bir başarı elde ettiğinde bunun görülmesini ve takdir edilmesini beklerler. Başarıyı görmezden gelen ve takdir vermekten yoksun bir yönetici düşük performansı ödüllendiriyor demektir. Başarılar fark edilmeli ve kutlanmalıdır.

3.Yöneticiler çoğu zaman iş bitiren çalışanlarına daha fazla yüklenirler.Başarılı bir çalışana verilen daha fazla görev onların iş yükü altında ezilmesine yol açabilir. İş yükü çalışanlar arasında dengeli dağıtılmalıdır.

4.Çalışanların insan olduğu unutulmamalı, onlara kıymet vermelidir. Çalışanları ile iyi ilişki kurmayan yöneticiler, onların işine bağlı olmasını engeller. Yöneticiler çalışanları ile etkili iletişim kurmalıdır.

5.Yöneticiler bağlı çalışan ile bağımlı çalışan arasındaki farkı farketmezse bağlı çalışanlar kendilerini sorgulamaya başlarlar. Şirket çıkarlarını kişisel çıkarları üzerinde tutan bağlı çalışanlar bazı kararlara itiraz edebilir. Bu durumda yöneticiler kararlarını tekrar gözden geçirmelidir.

İşi bilen tecrübe sahibi çalışanların işi bırakması işletme için büyük kayıptır. Yöneticiler, bir çalışan işten ayrılma kararı verdiğinde gerçek sebebin ne olduğunu bulmalı, mecburiyetten kaynaklı bir sebep yoksa yöneticilik tarzı üzerinde düşünmelidir.

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.