Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

İş yerinde ‘güven ortamı’ nasıl oluşturulur?

Şirket içinde güven kültürünün oluşması, ekiplerin performansında kritik bir rol oynar. Gizli gündemler veya ketum davranışlar iş yerinde güveni ortadan kaldıracağı gibi dedikodulara da sebep olur. Güven çok çabuk ortadan kalkabileceği için tutarlı liderlik gerekir. Aşağıda yer alan 10 madde liderlerin şirket içinde güven oluşturmasını sağlar. 1.Açık iletişim kurun. Günlük toplantılar, ekibinizin kuruluşta olup bitenler hakkında güncel bilgilere sahip olmasını ve katkıda bulunmalarını sağlar. 2.Hataların sahiplenilmesini sağlayın. Hatalar olur, başarısızlığı olumlu olarak kucaklayın. Başarısızlıktan ders çıkarmayı sağlayın. 3.Net olun. Talimatlarınız ve politikalarınız güncellenmeli ve düzenli olarak paylaşılmalıdır. 4.Görünür olun. Liderlerin ulaşılabilir ve ekipleri tarafından görünür olması gerekir. Erişilebilir liderler, ekip üyelerinin engelleri daha hızlı aşmasına yardımcı olabilir. 5.Çalışanlara değer verin. Ekibinizle ilgilenirken empati gösterin. 6.Rol model olun. Güven istiyorsanız, güvenilir bir kişinin davranışlarını göstermelisiniz. 7.Hatalarınızı sahiplenin. Bir şirket hatası konusunda ekibinize karşı açık ve dürüst olmak, üzerini örtmeye çalışmaktan çok daha iyidir. 8.Aktif dinleyin. Ekibinizle kişisel olarak ve doğrudan ilgilenin. Her konuşmanın resmi ve tutkulu olması gerekmez. 9.Çalışanların nabzını tutun. Ekibinize yargılamadan veya cezalandırılmadan seslerinin duyulması için bir şans verin. 10.Dürüst olun. Şeffaf olun ve geri bildirime açık olun. Güvenin ön planda olduğu sağlam bir şirket kültürü sayesindegüçlü ekipler oluşturabilir ve uzun süre elinizde tutabilirsiniz. İşe alma sürecinin her aşamasında "güven" kültürünüzü güçlendirin. Bu şeffaf kültür müşterilerinize de aktarılacaktır. Bereketli günleriniz olsun.  
Ekleme Tarihi: 23 Kasım 2022 - Çarşamba

İş yerinde ‘güven ortamı’ nasıl oluşturulur?

Şirket içinde güven kültürünün oluşması, ekiplerin performansında kritik bir rol oynar. Gizli gündemler veya ketum davranışlar iş yerinde güveni ortadan kaldıracağı gibi dedikodulara da sebep olur. Güven çok çabuk ortadan kalkabileceği için tutarlı liderlik gerekir.

Aşağıda yer alan 10 madde liderlerin şirket içinde güven oluşturmasını sağlar.

1.Açık iletişim kurun. Günlük toplantılar, ekibinizin kuruluşta olup bitenler hakkında güncel bilgilere sahip olmasını ve katkıda bulunmalarını sağlar.

2.Hataların sahiplenilmesini sağlayın. Hatalar olur, başarısızlığı olumlu olarak kucaklayın. Başarısızlıktan ders çıkarmayı sağlayın.

3.Net olun. Talimatlarınız ve politikalarınız güncellenmeli ve düzenli olarak paylaşılmalıdır.

4.Görünür olun. Liderlerin ulaşılabilir ve ekipleri tarafından görünür olması gerekir. Erişilebilir liderler, ekip üyelerinin engelleri daha hızlı aşmasına yardımcı olabilir.

5.Çalışanlara değer verin. Ekibinizle ilgilenirken empati gösterin.

6.Rol model olun. Güven istiyorsanız, güvenilir bir kişinin davranışlarını göstermelisiniz.

7.Hatalarınızı sahiplenin. Bir şirket hatası konusunda ekibinize karşı açık ve dürüst olmak, üzerini örtmeye çalışmaktan çok daha iyidir.

8.Aktif dinleyin. Ekibinizle kişisel olarak ve doğrudan ilgilenin. Her konuşmanın resmi ve tutkulu olması gerekmez.

9.Çalışanların nabzını tutun. Ekibinize yargılamadan veya cezalandırılmadan seslerinin duyulması için bir şans verin.

10.Dürüst olun. Şeffaf olun ve geri bildirime açık olun.

Güvenin ön planda olduğu sağlam bir şirket kültürü sayesindegüçlü ekipler oluşturabilir ve uzun süre elinizde tutabilirsiniz. İşe alma sürecinin her aşamasında "güven" kültürünüzü güçlendirin. Bu şeffaf kültür müşterilerinize de aktarılacaktır.

Bereketli günleriniz olsun.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.