Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

Çalışanlarınıza ilham vermenin 8 yolu

İşletme sahipleri, yöneticiler ve liderlik rollerinde bulunanlar, çalışanlarına işletmenin vizyonunu net olarak anlatmak, bu yolda onları güvende hissettirmek ve sürekli bağlantı kurmak zorundadır.Çalışanlarınızın motivasyonunu artırmanıza yardımcı olmak için ilham verecek sekiz ipucunu sizler için özetledik. 1. Çalışanlarınıza değer verin. Çalışanlarınızı neyin motive ettiğini anlamak için zaman ayırın. Onları yakından tanıyın. 2. Niteliklere dikkat edin. Çalışanlar genellikle kendilerini gerçekten önemseyen bir patronu tercih ederler. Nasıl olduklarını ve yardım etmek için neler yapabileceğinizi sorun. 3. Öğretin, ders vermeyin. Eleştirmen değil, öğretmen olun. “Siz” mesajları insanları savunma durumuna sokar. Yapıcı olun, gelişmelerini desteklemek için hata yapmalarına izin verin. 4. Zamanlarına yatırım yapın. Çalışanlarınızın yaratıcılığa dayalı projelere katılmalarına izin verin. Kendilerini geliştirmelerini sağlayın. 5. Sahipliği teşvik edin. Beklentilerinizi net tarif edin ve çalışanlarınızı güçlendirin. Onlara olan güveninizi belli edin. 6. Erişilebilir olun. Yoğun bir programınız olabilir, ancak bir lider olarak çalışanlarınız için orada olmanız gerekir. Kendinizi onlar için erişilebilir hale getirin Bu sadece güveni değil, saygıyı da besler. 7. İşbirliğini teşvik edin. Çoğu zaman çalışanlar çalışmalarının fark edilmediğini hissederler. Süreçte nasıl ilerleyeceklerini sorarak onları işbirliğine teşvik edin. 8. Sürekli olarak güven oluşturun. Verdiğiniz sözlerde durun. Çalışanlarınız bir lider olarak sizi sürekli izler. Onların nasıl davranmasını istiyorsanız, siz de onlara aynı şekilde davranmalısınız. Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 21 Eylül 2022 - Çarşamba

Çalışanlarınıza ilham vermenin 8 yolu

İşletme sahipleri, yöneticiler ve liderlik rollerinde bulunanlar, çalışanlarına işletmenin vizyonunu net olarak anlatmak, bu yolda onları güvende hissettirmek ve sürekli bağlantı kurmak zorundadır.Çalışanlarınızın motivasyonunu artırmanıza yardımcı olmak için ilham verecek sekiz ipucunu sizler için özetledik.

1. Çalışanlarınıza değer verin.

Çalışanlarınızı neyin motive ettiğini anlamak için zaman ayırın. Onları yakından tanıyın.

2. Niteliklere dikkat edin.

Çalışanlar genellikle kendilerini gerçekten önemseyen bir patronu tercih ederler. Nasıl olduklarını ve yardım etmek için neler yapabileceğinizi sorun.

3. Öğretin, ders vermeyin.

Eleştirmen değil, öğretmen olun. “Siz” mesajları insanları savunma durumuna sokar. Yapıcı olun, gelişmelerini desteklemek için hata yapmalarına izin verin.

4. Zamanlarına yatırım yapın.

Çalışanlarınızın yaratıcılığa dayalı projelere katılmalarına izin verin. Kendilerini geliştirmelerini sağlayın.

5. Sahipliği teşvik edin.

Beklentilerinizi net tarif edin ve çalışanlarınızı güçlendirin. Onlara olan güveninizi belli edin.

6. Erişilebilir olun.

Yoğun bir programınız olabilir, ancak bir lider olarak çalışanlarınız için orada olmanız gerekir. Kendinizi onlar için erişilebilir hale getirin Bu sadece güveni değil, saygıyı da besler.

7. İşbirliğini teşvik edin.

Çoğu zaman çalışanlar çalışmalarının fark edilmediğini hissederler. Süreçte nasıl ilerleyeceklerini sorarak onları işbirliğine teşvik edin.

8. Sürekli olarak güven oluşturun.

Verdiğiniz sözlerde durun. Çalışanlarınız bir lider olarak sizi sürekli izler. Onların nasıl davranmasını istiyorsanız, siz de onlara aynı şekilde davranmalısınız.

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.