Soner Aykaç
Köşe Yazarı
Soner Aykaç
 

Anadolu’nun, sivil toplumun gücüne örnek: Mustafa İbişoğlu

Türkiye’nin en büyük gücü her alanda kendisini gösteren ‘yaratıcı insan’ kaynağıdır… Çevrenize baktığınız zaman böylesine engel tanımaz insanlardan görmeniz mümkündür. Bendeniz de sağıma, soluma şöyle bir bakınca ilk gördüğüm isimlerden biri iş insanı Mustafa İbişoğlu’dur. Yılmak, pes etmek yok… Kendisi ile sohbetlerimizde anlattıklarını hayranlıkla dinlememin sebebi, engel tanıyor, pes etmiyor olmasıdır… Bir girişimde bulundu, büyük bir yatırım gerçekleştirdi diyelim… Ola ki aksilikler oldu hatta Allah korusun iflaslar yaşandı… Olabilir! Mustafa İbişolu, kendisini o sorunların altında ezmez. Aksine o sorunu orada bırakır ve derde derman olacak bir başka girişimin, yatırımın peşine düşer… Hayali işlerle değil kurduğu hayali gerçekleştirmekle meşgul olur… Kendisine, ailesine, ülkesine katkı sağlama adına kabına sığmaz bir kişiliğe sahip olduğu için, ekonomik sorunlarla boğuşan Türkiye’de işleri iyi olmasına rağmen bilgisini, birikimini başka coğrafyalara taşıyarak ülkesine katkı sunmaya başladı… İnşaat sektörünün olmazsa olmazı iskele ve kalıp ürünlerini üretmek için Balkanlara yaptığı yatırım ile başarılı iş yaşamını sürdürüyor. KUZAFED Genel Başkanı Kendisi aynı zamanda iyi bir sivil toplum gönüllüsü… Bu çerçevede Çankırı, Kastamonu, Sinop Bölgesinde faaliyet gösteren, Kuzey Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (KUZAFED) Yönetim Kurulu Başkanı olarak da görev yapıyor. KUZAFED, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu TÜRKONFED üyesi bir sivil toplum kuruluşu. TÜRKONFED toplantısında TÜRKONFED üyesi KUZAFED’in Genel Başkanı olarak Antalya’da düzenlenen “Anadolu’nun Liderleri Buluşması”ndaki yerini aldan Mustafa İbişoğlu, 30 federasyon ve 286 dernekle 50 bini aşkın şirketin çatı kuruluşu olan Konfederasyonun misyonuna ve vizyonuna uygun yaşayan,davranan bir iş insanı. TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez’in Anadolu’nun Liderleri Buluşması’nda yaptığı konuşmada dile getirdiği, “Türkiye’nin içerisinde bulunduğu sıkıntılı ekonomik süreçten ancak Anadolu’nun ve sivil toplumun gücüyle çıkabileceği” gerçeğinin gerekleri de bunun icraata dönüşmüş hali de Mustafa İbişoğlu’nun yaşam tarzına dönüşmüş durumda. Siyaset denizinde de yüzdü Tüm bunlar, girişimci ruhundaki ateşi söndüremediği için, ülkesine hizmet için siyaset denizinde yüzmekten de geri durmadı… CHP’den Çankırı Belediye başkan adaylığı dahil çeşitli siyasi çalışmaların içinde, hedeflerin peşinde oldu. Birkaç siyasi çalışmasına katıldığım için biliyorum, çalıştıkça güç toplayanlardan. Yoruyor fakat yorulmuyor! Yapacağı daha çok şey var TÜRKONFED Genel Başkanı’nın sözlerini hatırlayınca anlıyoruz ki: Mustafa İbişoğlu’nun Türkiye’ye katacağı çok şey var… Bunun için yapılması gereken tek şey var:  Girişimcinin önü kesilmesin, engeller çıkarılmasın. Gerisi kolay…
Ekleme Tarihi: 09 Haziran 2022 - Perşembe

Anadolu’nun, sivil toplumun gücüne örnek: Mustafa İbişoğlu

Türkiye’nin en büyük gücü her alanda kendisini gösteren ‘yaratıcı insan’ kaynağıdır…

Çevrenize baktığınız zaman böylesine engel tanımaz insanlardan görmeniz mümkündür.

Bendeniz de sağıma, soluma şöyle bir bakınca ilk gördüğüm isimlerden biri iş insanı Mustafa İbişoğlu’dur.

Yılmak, pes etmek yok…

Kendisi ile sohbetlerimizde anlattıklarını hayranlıkla dinlememin sebebi, engel tanıyor, pes etmiyor olmasıdır…

Bir girişimde bulundu, büyük bir yatırım gerçekleştirdi diyelim…

Ola ki aksilikler oldu hatta Allah korusun iflaslar yaşandı…

Olabilir!

Mustafa İbişolu, kendisini o sorunların altında ezmez. Aksine o sorunu orada bırakır ve derde derman olacak bir başka girişimin, yatırımın peşine düşer…

Hayali işlerle değil kurduğu hayali gerçekleştirmekle meşgul olur…

Kendisine, ailesine, ülkesine katkı sağlama adına kabına sığmaz bir kişiliğe sahip olduğu için, ekonomik sorunlarla boğuşan Türkiye’de işleri iyi olmasına rağmen bilgisini, birikimini başka coğrafyalara taşıyarak ülkesine katkı sunmaya başladı…

İnşaat sektörünün olmazsa olmazı iskele ve kalıp ürünlerini üretmek için Balkanlara yaptığı yatırım ile başarılı iş yaşamını sürdürüyor.

KUZAFED Genel Başkanı

Kendisi aynı zamanda iyi bir sivil toplum gönüllüsü…

Bu çerçevede Çankırı, Kastamonu, Sinop Bölgesinde faaliyet gösteren, Kuzey Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (KUZAFED) Yönetim Kurulu Başkanı olarak da görev yapıyor.

KUZAFED, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu TÜRKONFED üyesi bir sivil toplum kuruluşu.

TÜRKONFED toplantısında

TÜRKONFED üyesi KUZAFED’in Genel Başkanı olarak Antalya’da düzenlenen “Anadolu’nun Liderleri Buluşması”ndaki yerini aldan Mustafa İbişoğlu, 30 federasyon ve 286 dernekle 50 bini aşkın şirketin çatı kuruluşu olan Konfederasyonun misyonuna ve vizyonuna uygun yaşayan,davranan bir iş insanı.

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez’in Anadolu’nun Liderleri Buluşması’nda yaptığı konuşmada dile getirdiği, “Türkiye’nin içerisinde bulunduğu sıkıntılı ekonomik süreçten ancak Anadolu’nun ve sivil toplumun gücüyle çıkabileceği” gerçeğinin gerekleri de bunun icraata dönüşmüş hali de Mustafa İbişoğlu’nun yaşam tarzına dönüşmüş durumda.

Siyaset denizinde de yüzdü

Tüm bunlar, girişimci ruhundaki ateşi söndüremediği için, ülkesine hizmet için siyaset denizinde yüzmekten de geri durmadı…

CHP’den Çankırı Belediye başkan adaylığı dahil çeşitli siyasi çalışmaların içinde, hedeflerin peşinde oldu.

Birkaç siyasi çalışmasına katıldığım için biliyorum, çalıştıkça güç toplayanlardan. Yoruyor fakat yorulmuyor!

Yapacağı daha çok şey var

TÜRKONFED Genel Başkanı’nın sözlerini hatırlayınca anlıyoruz ki: Mustafa İbişoğlu’nun Türkiye’ye katacağı çok şey var…

Bunun için yapılması gereken tek şey var:  Girişimcinin önü kesilmesin, engeller çıkarılmasın. Gerisi kolay…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.