Sendikalaşmaya ve emekçinin hakkını / hukukunu korumaya özen gösteren Öz Taşıma-İş’te kongre heyecanı

Çalışma Hayatı 30.01.2023 - 13:18, Güncelleme: 30.01.2023 - 13:18
 

Sendikalaşmaya ve emekçinin hakkını / hukukunu korumaya özen gösteren Öz Taşıma-İş’te kongre heyecanı

HAK-İŞ’e bağlı Öz Taşı-İş Sendikası’nın 4. Olağan Genel Kurulu 5 Şubat 2023 tarihinde toplanacak.
ANKHABER Çalışma hayatımızın genç fakat güçlü sendikalarından HAK- İŞ’e bağlı Öz Taşıma-İş’te genel kurul heyecanı yaşanıyor. Genel Başkan Mustafa Toruntay liderliğinde büyük başarılara imza atan Sendikanın 4. Olağan Genel Kurulu 5 Şubat 2023 tarihinde toplanarak gündemindeki konuları görüşecek.   SENDİKANIN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİ 21 Kasım 2012 tarihinde kurulan Öz Taşıma-İş Sendikasının en büyük özelliklerinden biri sendikasız emekçileri sendika güvencesine kavuşturma mücadelesi ve bu alandaki başarısıdır. Bu özelliği ile takdir toplayan Öz Taşıma-İş Sendikası; Genel Başkan Mustafa Toruntay’ın her fırsatta belirttiği gibi, “Üyelerini, kendi ailesinden farklı görmeyen” bir anlayış ile yönetiliyor. Türkiye’nin en büyük işçi sendikaları konfederasyonlarından olan HAK İŞ bünyesinde yer alan Öz Taşıma-İş Sendikası, hem ilke ve hedeflerine bağlı olarak hem de HAK- İŞ Konfederasyonu’nun ilkeleri ve gücünün yüklediği misyon ve sorumlulukla hareket ederek iş kolunun lideri olma yolunda ilerliyor.   ‘SOSYAL SENDİKACILIK’ ANLAYIŞI Yaklaşık dört ay önce gerçekleştirilen Öz Taşıma-İş Sendikası Genişletilmiş Temsilciler Meclisi ve Eğitim Programı’nda konuşurken de vurguladığı gibi, üyelerin hakkını, hukukunu koruma konusunda tavizsiz davranan Genel Başkan Mustafa Toruntay, “2012 yılından bu yana taşımacılık iş kolunda faaliyet gösteren sendikamızın ana prensibi; yalnızca toplu iş sözleşmesi imzalamak değil, aynı zamanda sosyal sendikacılığı çalışma hayatına kazandırmak olmuştur.” diyerek bir başka önemli hizmete dikkat çekiyor. Genel Kurul’da Genel Başkan Mustafa Toruntay’ın çalışma hayatı, sendikal faaliyetler ve iş koluyla ilgili önemli değerlendirmeler yapması bekleniyor.
HAK-İŞ’e bağlı Öz Taşı-İş Sendikası’nın 4. Olağan Genel Kurulu 5 Şubat 2023 tarihinde toplanacak.

ANKHABER

Çalışma hayatımızın genç fakat güçlü sendikalarından HAK- İŞ’e bağlı Öz Taşıma-İş’te genel kurul heyecanı yaşanıyor.

Genel Başkan Mustafa Toruntay liderliğinde büyük başarılara imza atan Sendikanın 4. Olağan Genel Kurulu 5 Şubat 2023 tarihinde toplanarak gündemindeki konuları görüşecek.

 

SENDİKANIN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİ

21 Kasım 2012 tarihinde kurulan Öz Taşıma-İş Sendikasının en büyük özelliklerinden biri sendikasız emekçileri sendika güvencesine kavuşturma mücadelesi ve bu alandaki başarısıdır.

Bu özelliği ile takdir toplayan Öz Taşıma-İş Sendikası; Genel Başkan Mustafa Toruntay’ın her fırsatta belirttiği gibi, “Üyelerini, kendi ailesinden farklı görmeyen” bir anlayış ile yönetiliyor.

Türkiye’nin en büyük işçi sendikaları konfederasyonlarından olan HAK İŞ bünyesinde yer alan Öz Taşıma-İş Sendikası, hem ilke ve hedeflerine bağlı olarak hem de HAK- İŞ Konfederasyonu’nun ilkeleri ve gücünün yüklediği misyon ve sorumlulukla hareket ederek iş kolunun lideri olma yolunda ilerliyor.

 

‘SOSYAL SENDİKACILIK’ ANLAYIŞI

Yaklaşık dört ay önce gerçekleştirilen Öz Taşıma-İş Sendikası Genişletilmiş Temsilciler Meclisi ve Eğitim Programı’nda konuşurken de vurguladığı gibi, üyelerin hakkını, hukukunu koruma konusunda tavizsiz davranan Genel Başkan Mustafa Toruntay, “2012 yılından bu yana taşımacılık iş kolunda faaliyet gösteren sendikamızın ana prensibi; yalnızca toplu iş sözleşmesi imzalamak değil, aynı zamanda sosyal sendikacılığı çalışma hayatına kazandırmak olmuştur.” diyerek bir başka önemli hizmete dikkat çekiyor.

Genel Kurul’da Genel Başkan Mustafa Toruntay’ın çalışma hayatı, sendikal faaliyetler ve iş koluyla ilgili önemli değerlendirmeler yapması bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.