Sağlıklı et için mahalle kasabını tercih edin

Sağlık 27.10.2022 - 12:30, Güncelleme: 27.10.2022 - 12:30
 

Sağlıklı et için mahalle kasabını tercih edin

Uzun yıllardır baba mesleği kasaplık mesleğini sürdüren Sebahattin Bulut, ucuz etten, ucuz et satan satış noktalarından uzak durulması ve kasapların tercih edilmesi gerektiğini dile getiriyor. Bulut, "Kaliteli etin maliyeti her yerde aynı değerdir, değişmez. 90 TL'ye kıyma, 98 TL'ye kuşbaşı satılıyor. Kıyma 150 TL'den aşağıya, kuşbaşı da 160 TL'den aşağıya olmaz." dedi.
Baba mesleği kasaplık yapan Sebahattin Bulut, ucuz et satan satış noktalarına itibar edilmemesi gerektiğini belirterek, "Kaliteli etin maliyeti her yerde aynı değerdir, değişmez. 3 lira-5 lira aşağı yukarı olabilir ama maliyetinin çok altında satılırsa bunun altında mutlaka bir şey vardır. Benim, Ankara Kasaplar Esnaf ve Sanatkarlar Odası YKÜ olarak da sorumluluğum var. Merdiven altı, içeriğinde nasıl bir et bileşeni olduğu bilinmeyen kıyma satışı duyumları geliyor bize. Kasap meslektaşlarımızdan da gelen bilgiler ışığında biliyoruz ki 90 TL'ye kıyma, 98 TL'ye kuşbaşı satılıyor. Kıyma 150 TL'den, kuşbaşı da 160 TL'den aşağıya olmaz, olursa da bizim buna aklımız ermiyor. Bunlara itibar edilmemeli, böyle satış yerlerinden uzak durulmalı. Ucuza kaçılmamalı, daha bilinçli olunmalı. Vatandaşın sağlığını düşünmeden her türlü merdiven altı tarzı yerlerde işlenen ucuz etler, çekilen kıymalar hastalık saçıyor. Meslektaşlarımın büyük çoğunluğu da böyle düşünüyor. Piyasalarda satılan kontrolsüz ucuz etlere dikkat edilmeli. Kesilen etlerin arka plan işleyişi de çok önemli. Etlerin sağlıklı bir ortamdan geçmesi gerekiyor. Bu durumda küçük mahalle kasaplarından alışveriş yapılması gerekiyor. Mahalle kasapları müşteriyi yanıltmaz. Sürekli denetlenen sağlıklı etin adresi mahalle kasaplarına giden bilinçli tüketicilerimiz memnun kalır. Vatandaşımız mahallesindeki esnafımıza da sahip çıksın. Vatandaşlarımızdan rica ediyorum, mahalle kasaplarına uğrasınlar. Kasaplarımız yemedikleri eti yedirmezler, etin sağlıklı olanını ve kalitelisinisatarlar." ifadelerini kullandı.   ZİNCİR MARKETLER KÜÇÜK ESNAFI BİTİRİYOR Zincir marketlerin küçük esnafı birer birer bitirme noktasına getirdiğini vurgulayan Bulut, büyük ve özel et ürünü reyonları ile hizmet veren ve perakende tüketim piyasasını ellerinde tutan zincir market şubelerinin  indirimli satışlar ile et piyasasını olumsuz etkileyerek, kasap esnafının kazancını engellediğini kaydetti. Bulut, şöyle devam etti: "Zincir marketler kasap esnafımızın da belini büküyor. Mahalle esnafını bitiren zincir marketleri, hemen hemen her cadde, sokak ve mahalle arasında görmek mümkün. Hatta aynı sokakta aynı zincir marketin birden fazla şubesini görebiliyoruz. İstedikleri her türlü ürünü satan büyük zincir marketler  perakende tüketim piyasasını ellerinde tutuyor. Bu anlamda et ürünleri piyasasını da olumsuz etkiliyorlar. Kasaplar olarak bizler de yaşanan ekonomik krizin etkisini gösterdiği bu dönemde fiyat artışlarını müşteriye yansıtmaya utanıyor ve mümkün olduğunca kendi karlarımızdan fedakarlıkta bulunuyoruz. Bu zorlu dönemde marketler, saygın bir meslek olan kasap esnafımızı birer birer yok ediyor. Kasap dükkanlarında ete gösterilen özen ve kaliteli satış işleyişi, büyük zincir marketlerin et reyonlarında olmaz, olamaz." 
Uzun yıllardır baba mesleği kasaplık mesleğini sürdüren Sebahattin Bulut, ucuz etten, ucuz et satan satış noktalarından uzak durulması ve kasapların tercih edilmesi gerektiğini dile getiriyor. Bulut, "Kaliteli etin maliyeti her yerde aynı değerdir, değişmez. 90 TL'ye kıyma, 98 TL'ye kuşbaşı satılıyor. Kıyma 150 TL'den aşağıya, kuşbaşı da 160 TL'den aşağıya olmaz." dedi.

Baba mesleği kasaplık yapan Sebahattin Bulut, ucuz et satan satış noktalarına itibar edilmemesi gerektiğini belirterek, "Kaliteli etin maliyeti her yerde aynı değerdir, değişmez. 3 lira-5 lira aşağı yukarı olabilir ama maliyetinin çok altında satılırsa bunun altında mutlaka bir şey vardır. Benim, Ankara Kasaplar Esnaf ve Sanatkarlar Odası YKÜ olarak da sorumluluğum var. Merdiven altı, içeriğinde nasıl bir et bileşeni olduğu bilinmeyen kıyma satışı duyumları geliyor bize. Kasap meslektaşlarımızdan da gelen bilgiler ışığında biliyoruz ki 90 TL'ye kıyma, 98 TL'ye kuşbaşı satılıyor. Kıyma 150 TL'den, kuşbaşı da 160 TL'den aşağıya olmaz, olursa da bizim buna aklımız ermiyor. Bunlara itibar edilmemeli, böyle satış yerlerinden uzak durulmalı. Ucuza kaçılmamalı, daha bilinçli olunmalı. Vatandaşın sağlığını düşünmeden her türlü merdiven altı tarzı yerlerde işlenen ucuz etler, çekilen kıymalar hastalık saçıyor. Meslektaşlarımın büyük çoğunluğu da böyle düşünüyor. Piyasalarda satılan kontrolsüz ucuz etlere dikkat edilmeli. Kesilen etlerin arka plan işleyişi de çok önemli. Etlerin sağlıklı bir ortamdan geçmesi gerekiyor. Bu durumda küçük mahalle kasaplarından alışveriş yapılması gerekiyor. Mahalle kasapları müşteriyi yanıltmaz. Sürekli denetlenen sağlıklı etin adresi mahalle kasaplarına giden bilinçli tüketicilerimiz memnun kalır. Vatandaşımız mahallesindeki esnafımıza da sahip çıksın. Vatandaşlarımızdan rica ediyorum, mahalle kasaplarına uğrasınlar. Kasaplarımız yemedikleri eti yedirmezler, etin sağlıklı olanını ve kalitelisinisatarlar." ifadelerini kullandı.  

ZİNCİR MARKETLER KÜÇÜK ESNAFI BİTİRİYOR

Zincir marketlerin küçük esnafı birer birer bitirme noktasına getirdiğini vurgulayan Bulut, büyük ve özel et ürünü reyonları ile hizm et veren ve perakende tüketim piyasasını ellerinde tutan zincir mark et şubelerinin  indirimli satışlar ile et piyasasını olumsuz etkileyerek, kasap esnafının kazancını engellediğini kaydetti. Bulut, şöyle devam etti: "Zincir marketler kasap esnafımızın da belini büküyor. Mahalle esnafını bitiren zincir marketleri, hemen hemen her cadde, sokak ve mahalle arasında görmek mümkün. Hatta aynı sokakta aynı zincir marketin birden fazla şubesini görebiliyoruz. İstedikleri her türlü ürünü satan büyük zincir marketler  perakende tüketim piyasasını ellerinde tutuyor. Bu anlamda et ürünleri piyasasını da olumsuz etkiliyorlar. Kasaplar olarak bizler de yaşanan ekonomik krizin etkisini gösterdiği bu dönemde fiyat artışlarını müşteriye yansıtmaya utanıyor ve mümkün olduğunca kendi karlarımızdan fedakarlıkta bulunuyoruz. Bu zorlu dönemde marketler, saygın bir meslek olan kasap esnafımızı birer birer yok ediyor. Kasap dükkanlarında ete gösterilen özen ve kaliteli satış işleyişi, büyük zincir marketlerin et reyonlarında olmaz, olamaz." 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.