Pakistanlı konuklar

Ankara (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 31.03.2021 - 10:28, Güncelleme: 31.03.2021 - 10:28
 

Pakistanlı konuklar

Başkan Altınok, General Nadeem Raza’yı Keçiören’de misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Pakistan ve Türkiye kardeş iki ülkedir. Devlet politikamızda ve devlet kitapçığımızda böyle yazmaktadır. Pakistan’ın acısı acımız, sevinci sevincimizdir. Peşaver’deki 144 şehidimiz bizim de kardeşimiz bizim de şehitlerimizdir. Pakistan’ın acısını paslaşarak bu anıtı dikmekten onur, şeref ve bahtiyarlık duyuyoruz. Bizleri Pakistan’a davet eden Genelkurmay Başkanı Sayın Raza’ya ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok geçtiğimiz günlerde açılışı gerçekleştirilen Pakistan Peşaver Şehitler Anıtı’nda Pakistan Genel Kurmay Başkanı General Nadeem Raza ve eşi Syeda Bushra Raza ile Pakistan Ankara Büyükelçisi Muhammad Syrus Sajjad Qazi ve eşi Shaza Syrus’u misafir etti. Ziyarete AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan da katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan Peşaver Şehitler Anıtı’nı ziyaret programında konuşma yapan Başkan Altınok, “Rabbim ayetinde ‘Şehitler ölmez buyuruyor.’ Onların ruhları şuanda bizimle birlikte. Onların her biri bir kahramandır. Pakistan devleti var olduğu sürece bu kahramanlar yıldızlar gibi yanmaya ve gökyüzünü aydınlatmaya devam edeceklerdir.” ifadelerini kullandı. Kardeşlik baki Pakistan Türkiye dostluğunun kadim bir geçmişi olduğunu ve Cumhurbaşkanları düzeyinde bu dostluğun bugün de devam ettiğini belirten Altınok şunları kaydetti: “Terörden Türkiye de çok şey çekti hala da çekiyor. Dileğimiz ve duamız Türkiye’nin ve tüm dünyanın terörden kurtulmasıdır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da söylediği gibi Keşmir’deki çile ve eziyetin de bir an önce bitmesini istiyoruz. Gönlümüz, kalbimiz Pakistanlı ve Keşmirli kardeşlerimizledir. Muhammed ikbal Pakistan için ne ise bizim için de aynısıdır. Ruhlarımız, nefesimiz, sesimiz, kalemimiz ve kelamımızdır. Şehitlerimiz yüreğimizde ve gönlümüzdedir. Pakistanlı kardeşlerimize başsağlığı dillerimizi ileterek şehirlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Pakistan Türkiye kardeşliği ebet müddet baki kalacaktır, bundan hiç şüphe yoktur.” 2014 yılında Pakistan’da bir askeri okula düzenlenen saldırıda şehit olan 144 öğrenci ve öğretmen anısına yapılan anıt için Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’a teşekkür eden Pakistan Genel Kurmay Başkanı General Nadeem Raza, “Ne zaman Kıbrıs meselesi gündeme gelse Pakistan Türkiye’ye, ne zaman Keşmir meselesi gündeme gelse Türkiye Pakistan’a destek olmuştur. Yaşasın Pakistan Türkiye dostluğu" diye konuştu.

Başkan Altınok, General Nadeem Raza’yı Keçiören’de misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Pakistan ve Türkiye kardeş iki ülkedir. Devlet politikamızda ve devlet kitapçığımızda böyle yazmaktadır. Pakistan’ın acısı acımız, sevinci sevincimizdir. Peşaver’deki 144 şehidimiz bizim de kardeşimiz bizim de şehitlerimizdir. Pakistan’ın acısını paslaşarak bu anıtı dikmekten onur, şeref ve bahtiyarlık duyuyoruz. Bizleri Pakistan’a davet eden Genelkurmay Başkanı Sayın Raza’ya ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok geçtiğimiz günlerde açılışı gerçekleştirilen Pakistan Peşaver Şehitler Anıtı’nda Pakistan Genel Kurmay Başkanı General Nadeem Raza ve eşi Syeda Bushra Raza ile Pakistan Ankara Büyükelçisi Muhammad Syrus Sajjad Qazi ve eşi Shaza Syrus’u misafir etti. Ziyarete AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan da katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan Peşaver Şehitler Anıtı’nı ziyaret programında konuşma yapan Başkan Altınok, “Rabbim ayetinde ‘Şehitler ölmez buyuruyor.’ Onların ruhları şuanda bizimle birlikte. Onların her biri bir kahramandır. Pakistan devleti var olduğu sürece bu kahramanlar yıldızlar gibi yanmaya ve gökyüzünü aydınlatmaya devam edeceklerdir.” ifadelerini kullandı.

Kardeşlik baki

Pakistan Türkiye dostluğunun kadim bir geçmişi olduğunu ve Cumhurbaşkanları düzeyinde bu dostluğun bugün de devam ettiğini belirten Altınok şunları kaydetti: “Terörden Türkiye de çok şey çekti hala da çekiyor. Dileğimiz ve duamız Türkiye’nin ve tüm dünyanın terörden kurtulmasıdır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da söylediği gibi Keşmir’deki çile ve eziyetin de bir an önce bitmesini istiyoruz. Gönlümüz, kalbimiz Pakistanlı ve Keşmirli kardeşlerimizledir. Muhammed ikbal Pakistan için ne ise bizim için de aynısıdır. Ruhlarımız, nefesimiz, sesimiz, kalemimiz ve kelamımızdır. Şehitlerimiz yüreğimizde ve gönlümüzdedir. Pakistanlı kardeşlerimize başsağlığı dillerimizi ileterek şehirlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Pakistan Türkiye kardeşliği ebet müddet baki kalacaktır, bundan hiç şüphe yoktur.”

2014 yılında Pakistan’da bir askeri okula düzenlenen saldırıda şehit olan 144 öğrenci ve öğretmen anısına yapılan anıt için Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’a teşekkür eden Pakistan Genel Kurmay Başkanı General Nadeem Raza, “Ne zaman Kıbrıs meselesi gündeme gelse Pakistan Türkiye’ye, ne zaman Keşmir meselesi gündeme gelse Türkiye Pakistan’a destek olmuştur. Yaşasın Pakistan Türkiye dostluğu" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.