Organik ürünle tarımsal kalkınmayı öne çıkaran kooperatifin genel kurulu yapıldı

Yerel 17.06.2022 - 10:31, Güncelleme: 17.06.2022 - 10:31
 

Organik ürünle tarımsal kalkınmayı öne çıkaran kooperatifin genel kurulu yapıldı

Yerel kalkınma ve tarımsal kalkınma adına çok önemli çalışmalara imza atan ve projeleri bulunan S.S. Boğazlıyan Merkez, Uzunlu Kasabası Belören Gövdecili Yeşilhisar ve Yoğunhisar Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin Genel Kurulu Boğazlıyan’da gerçekleştirildi.
ANKHABER Başkent Ankara’nın tanınmış iş insanlarından, İç Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (İÇASİFED) Genel Sekreteri, Ziraat Mühendisi Ayfer Ulusoy’un öncülüğünde kurulan ve yine onun başkanlığında üyelerine hizmet sunan Kooperatifin değerlendirdiği yöresel ürünler arasında nohut, yeşil mercimek, ekmeklik ve makarnalık buğday, pancar ve slajlık mısır çeşitlerinin yanı sıra çok sayıda ürün bulunuyor. 43 çeşit ata buğdayından elde edilen un ve birçok yerel üründen elde edilen Çörek Otu Yağı, Sarı ve Yeşil Mercimek Unu, Lavanta Yağı, Çavdar Unu, Ketencik Yağı gibi doğal gıda maddeleri ‘BOZOK’ markası adı altında imal edilerek satışa sunuluyor. Ürün çeşidinin artırılması için çalışmalar sürüyor. Ayfer Ulusoy’un açıklamaları S.S. Boğazlıyan Merkez, Uzunlu Kasabası, Belören, Gövdecili, Yeşilhisar ve Yoğunhisar Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi 2021 yılı hesap dönemine ait 2022 yılı Olağan Genel Kurul toplantısında Başkan Ayfer Ulusoy’un yapılan çalışmalar ve yeni projelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Ayfer Ulusoy, “2021 yılında gerçekleştirilen faaliyetlerimiz arasında organik ürünlere ait 2000 adet barkod sistemi satın alındı, barkodlar oluşturuldu, etiket tasarımı yaptırıldı ve mevcut elle paketleme sistemine uygun etiket baskısı alındı. 2021 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı Başkent Marketler Zinciri ile satış sözleşmesi imzalandı, siparişler alındı ve faturası kesilerek teslimatlar yapıldı. Tahsilatları gerçekleştirildi.” dedi. Bilgilendirmeler yapıldı… Genel Kurula Ankara’dan konuk olarak katılan, Evren Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Emrullah Eren kendi üretim alanlarında bilgi vererek işbirliğine hazır olduklarını ifade etti. İzmit’ten katılan Güneş Enerji Santralleri ENT MAKİNA Enerji Mühendisliği Sahibi Osman Celep ise sulama pompalarının elektrik ihtiyacının güneş panelleri ile karşılanmasına yönelik teknik bilgiler verdi.  
Yerel kalkınma ve tarımsal kalkınma adına çok önemli çalışmalara imza atan ve projeleri bulunan S.S. Boğazlıyan Merkez, Uzunlu Kasabası Belören Gövdecili Yeşilhisar ve Yoğunhisar Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin Genel Kurulu Boğazlıyan’da gerçekleştirildi.

ANKHABER

Başkent Ankara’nın tanınmış iş insanlarından, İç Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (İÇASİFED) Genel Sekreteri, Ziraat Mühendisi Ayfer Ulusoy’un öncülüğünde kurulan ve yine onun başkanlığında üyelerine hizmet sunan Kooperatifin değerlendirdiği yöresel ürünler arasında nohut, yeşil mercimek, ekmeklik ve makarnalık buğday, pancar ve slajlık mısır çeşitlerinin yanı sıra çok sayıda ürün bulunuyor. 43 çeşit ata buğdayından elde edilen un ve birçok yerel üründen elde edilen Çörek Otu Yağı, Sarı ve Yeşil Mercimek Unu, Lavanta Yağı, Çavdar Unu, Ketencik Yağı gibi doğal gıda maddeleri ‘BOZOK’ markası adı altında imal edilerek satışa sunuluyor.

Ürün çeşidinin artırılması için çalışmalar sürüyor.

Ayfer Ulusoy’un açıklamaları

S.S. Boğazlıyan Merkez, Uzunlu Kasabası, Belören, Gövdecili, Yeşilhisar ve Yoğunhisar Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi 2021 yılı hesap dönemine ait 2022 yılı Olağan Genel Kurul toplantısında Başkan Ayfer Ulusoy’un yapılan çalışmalar ve yeni projelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ayfer Ulusoy, “2021 yılında gerçekleştirilen faaliyetlerimiz arasında organik ürünlere ait 2000 adet barkod sistemi satın alındı, barkodlar oluşturuldu, etiket tasarımı yaptırıldı ve mevcut elle paketleme sistemine uygun etiket baskısı alındı. 2021 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı Başkent Marketler Zinciri ile satış sözleşmesi imzalandı, siparişler alındı ve faturası kesilerek teslimatlar yapıldı. Tahsilatları gerçekleştirildi.” dedi.

Bilgilendirmeler yapıldı…

Genel Kurula Ankara’dan konuk olarak katılan, Evren Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Emrullah Eren kendi üretim alanlarında bilgi vererek işbirliğine hazır olduklarını ifade etti. İzmit’ten katılan Güneş Enerji Santralleri ENT MAKİNA Enerji Mühendisliği Sahibi Osman Celep ise sulama pompalarının elektrik ihtiyacının güneş panelleri ile karşılanmasına yönelik teknik bilgiler verdi.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.