MHP'li Murat Ilıkan'dan yangılara karşı erken uyarı: Orman bölgelerinde tedbirlere dikkat!

Ankara (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.05.2022 - 09:48, Güncelleme: 29.05.2022 - 09:48
 

MHP'li Murat Ilıkan'dan yangılara karşı erken uyarı: Orman bölgelerinde tedbirlere dikkat!

ANKHABER Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, yaz öncesi başkentte orman yangınları konusunda erken tedbir çağrısında bulundu. Geçmişte yaşanan yangınlarda ABB’nin araç ve ekipman konusunda eleştirildiğine dikkat çeken Ilıkan, “Özellikle orman yoğunluğuna sahip bölgelerde tedbirler gözden geçirilmeli” dedi. Murat Ilıkan şöyle konuştu: ERKENDEN TEDBİRLER ALINMALI “Ankara’nın özellikle çevre ilçelerinde sık ormanlar bulunmakta. Kızılcahamam, Çubuk, Nallıhan, Güdül, Çamlıdere, Beynam bölgeleri farklı cinslerde sık ağaçlarla dolu ormanlara sahip. Kent merkezinde de ODTÜ, AOÇ gibi ağaçlık alanlar mevcut. Gerek küresel ısınmanın olumsuz etkileri gerekse ziyaretçi tedbirsizlikleri yüzünden yaz aylarında orman yangınları tehdit oluşturuyor. Bu risklerin farkında olmalı, olabildiğince erkenden tedbirler alınmalı. Özellikle orman yoğunluğuna sahip bölgelerde tedbirler gözden geçirilmeli.” EĞİTİM VE TATBİKAT ÖNERİSİ Eğitim ve tatbikat önerisinde de bulunan Ilıkan, “Kurumlar arasındaki koordinasyon doğru işletilmeli, araç eksiklikleri giderilmeli, özellikle orman vasfı taşıyan bölgeler risk grubunda kabul edilip sivil toplu kuruluşları ve muhtarlar başta olmak üzere tüm halk bilinçlendirilmeli. Olası bir yangın anında eşgüdüm halinde çalışabilmek için eğitimler ve tatbikatlar yapılmalı” dedi. Geçmişte yaşanan yangınlara dikkat çeken Ilıkan, “Kızılcahamam, Nallıhan, Çubuk gibi bir çok ilçede hem orman yangınlarını hem de ahşap evlere sahip mahalle statütüsündeki köylerdeki yangınları üzülerek gördük. Yaşanan yangınlarda zaman zaman ABB’nin araç ve ekipman eksikliği de tartışıldı, eleştirildi. Şimdiden tedbir alınması bu açıdan da önemli” diye konuştu.

ANKHABER

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, yaz öncesi başkentte orman yangınları konusunda erken tedbir çağrısında bulundu. Geçmişte yaşanan yangınlarda ABB’nin araç ve ekipman konusunda eleştirildiğine dikkat çeken Ilıkan, “Özellikle orman yoğunluğuna sahip bölgelerde tedbirler gözden geçirilmeli” dedi. Murat Ilıkan şöyle konuştu:

ERKENDEN TEDBİRLER ALINMALI

“Ankara’nın özellikle çevre ilçelerinde sık ormanlar bulunmakta. Kızılcahamam, Çubuk, Nallıhan, Güdül, Çamlıdere, Beynam bölgeleri farklı cinslerde sık ağaçlarla dolu ormanlara sahip. Kent merkezinde de ODTÜ, AOÇ gibi ağaçlık alanlar mevcut. Gerek küresel ısınmanın olumsuz etkileri gerekse ziyaretçi tedbirsizlikleri yüzünden yaz aylarında orman yangınları tehdit oluşturuyor.

Bu risklerin farkında olmalı, olabildiğince erkenden tedbirler alınmalı. Özellikle orman yoğunluğuna sahip bölgelerde tedbirler gözden geçirilmeli.”

EĞİTİM VE TATBİKAT ÖNERİSİ

Eğitim ve tatbikat önerisinde de bulunan Ilıkan, “Kurumlar arasındaki koordinasyon doğru işletilmeli, araç eksiklikleri giderilmeli, özellikle orman vasfı taşıyan bölgeler risk grubunda kabul edilip sivil toplu kuruluşları ve muhtarlar başta olmak üzere tüm halk bilinçlendirilmeli. Olası bir yangın anında eşgüdüm halinde çalışabilmek için eğitimler ve tatbikatlar yapılmalı” dedi. Geçmişte yaşanan yangınlara dikkat çeken Ilıkan, “Kızılcahamam, Nallıhan, Çubuk gibi bir çok ilçede hem orman yangınlarını hem de ahşap evlere sahip mahalle statütüsündeki köylerdeki yangınları üzülerek gördük. Yaşanan yangınlarda zaman zaman ABB’nin araç ve ekipman eksikliği de tartışıldı, eleştirildi. Şimdiden tedbir alınması bu açıdan da önemli” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.