Kısıtlamada okunacak kitaplardan… KAPISIZ KİLİTLER

Kültür-Sanat (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.04.2021 - 17:10, Güncelleme: 21.04.2021 - 17:10
 

Kısıtlamada okunacak kitaplardan… KAPISIZ KİLİTLER

ANKHABER Gazetemiz yazarlarından Mediha Ünver’in ilk kitabı ‘Kapısız Kilitler’ çok beğenildi. İçinde usta bir kalemden dökülen, etkili bir anlatı diline sahip, derinlikli ve en ince ayrıntılarına kadar kurgulanmış, bulunduğu atmosferi çok iyi yansıtan öyküler bulunan kitap metaforlarla bezeli, duygu yoğun, şiirsel dili ile okuru peşi sıra sürüklüyor. “Öyküden öyküye geçmeden bir süre soluklanıp ağzımızdaki acımsı ya da şekerli tadın hafiflemesini bekliyoruz ister istemez. Köyü de yazıyor kenti de yazar.” (Leylâ Serpil) “Kitabınızın ismini, edebiyatta sık kullanılan ‘kapı’ ve ‘kilit’ metaforlarını farklı bir söylemle, ‘Kapısız Kilitler’ olarak seçmenizin belli bir nedeni olsa gerek. Kapısız Kilitler ne ifade ediyor sizin için?” sorusunun yanıtını şöyle veriyor Mediha Ühver: “Kapısız Kilitler’in isim anası değerli çevirmen Zerrin Yaya’dır. Öykülerin ortak ruhuna denk düşen cümle bundan daha iyisi olamazdı. Kapısız kilitler adı çağrışımı zengin bir cümle; bir yerini bulamamışlık hali, çözümsüzlük, açmazlık/çıkmazlık, sepep/çare, tamamlanamamışlık… Özcesi; derin bir yoksunluk. Öykülerin genel dokusunda gezinen duygu bu; yoksunluk!” Bilgi Yayınevi’nden peyasaya çıkan eseri internet üzerinden edinmek mümkün.

ANKHABER

Gazetemiz yazarlarından Mediha Ünver’in ilk kitabı ‘Kapısız Kilitler’ çok beğenildi.

İçinde usta bir kalemden dökülen, etkili bir anlatı diline sahip, derinlikli ve en ince ayrıntılarına kadar kurgulanmış, bulunduğu atmosferi çok iyi yansıtan öyküler bulunan kitap metaforlarla bezeli, duygu yoğun, şiirsel dili ile okuru peşi sıra sürüklüyor.

“Öyküden öyküye geçmeden bir süre soluklanıp ağzımızdaki acımsı ya da şekerli tadın hafiflemesini bekliyoruz ister istemez. Köyü de yazıyor kenti de yazar.” (Leylâ Serpil)

“Kitabınızın ismini, edebiyatta sık kullanılan ‘kapı’ ve ‘kilit’ metaforlarını farklı bir söylemle, ‘Kapısız Kilitler’ olarak seçmenizin belli bir nedeni olsa gerek. Kapısız Kilitler ne ifade ediyor sizin için?” sorusunun yanıtını şöyle veriyor Mediha Ühver:

“Kapısız Kilitler’in isim anası değerli çevirmen Zerrin Yaya’dır. Öykülerin ortak ruhuna denk düşen cümle bundan daha iyisi olamazdı. Kapısız kilitler adı çağrışımı zengin bir cümle; bir yerini bulamamışlık hali, çözümsüzlük, açmazlık/çıkmazlık, sepep/çare, tamamlanamamışlık… Özcesi; derin bir yoksunluk. Öykülerin genel dokusunda gezinen duygu bu; yoksunluk!”

Bilgi Yayınevi’nden peyasaya çıkan eseri internet üzerinden edinmek mümkün.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.