‘Keçim’ diyen geçim sağlar!

Ekonomi 14.12.2022 - 00:36, Güncelleme: 14.12.2022 - 00:36
 

‘Keçim’ diyen geçim sağlar!

Akbahar ÇİĞDEM / Başkent Ankara bir değerini daha ayağa kaldırıyor. Ankara’nın 5 beyazından biri olan Ankara Keçisi, bir Ankara değeridir ve kendisine değer verildiği yıllarda dünya çapında bir şöhrete kavuşmuş, kazanca vesile olmuştur.
Yeniden o günlere dönme adına, Ankara Keçisine itibarını iade etme ve onun kıllarından elde edilen kumaşın yeniden bir kazanç kapısına dönüştürülmesi adına “Ankara Sof Çalıştayı” düzenlenmiş, bu önemli program, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in katılımıyla Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otelinde gerçekleştirilmişti. NEVZAT CEYLAN’IN PAYLAŞIMI Konuya önem verenlerin başında gelen Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, katılım sağladığı çalıştayı sosyal medya hesabından duyururken şu paylaşımda bulunmuştu: “Ankara Keçisinden üretilen dünyanın en kaliteli Sof Kumaşının tekrar üretilmesi için düzenlenen ANKARA SOF ÇALIŞTAYI, Milli Eğitim Bakanımız, Ankara Valisi ve Milletvekillerimizin katılımı ile başladı. Ankara’mız ve ülkemiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” ‘ANKARA ÇAĞI’ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ Evet, bu çalıştayın hayırlı ve uğurlu olması, ANKHABER’in bir tespiti hatta iddiası olan “Ankara Çağı”nın içinin dolması için gerekli. Törende konuşan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, hedeflerini, yaptıklarını, yapacaklarını anlattıktan sonra, sof kumaşını üretmek için önlerinde bir Şırnak örneği olduğunu ima ederek şunları söyledi: “Nasıl Şırnak’ta şal şepik kumaşında yaptıysak aynı mekanizmayı izleyerek sof kumaşında da üretme, onu inovatif yaklaşımlarla geliştirme ama en önemlisi yurt dışına ihraç etmeyle ilgili Bakanlık olarak her türlü inisiyatifi alacağız.” DÜNYAYA AÇILACAK… Konuyla ilgili haber Bakanlık internet sitesine, “Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ankara tiftik keçisinin yününden elde edilen ve özgün bir tekstil ürünü olan sof kumaşını ticari, ekonomik, tarımsal ve sosyolojik olarak gündeme getirmek, hatırlatmak, itibar kazandırmak ve ihya etmek amacıyla düzenlenen Ankara Sof Çalıştayı’na katıldı” diye duyuruldu. Bu duyuruda kullanılan ifadeler bile söz konusu çalıştayın özü itibarıyla Ankara ve Türkiye açısından önemini göstermeye yeter.
Akbahar ÇİĞDEM / Başkent Ankara bir değerini daha ayağa kaldırıyor. Ankara’nın 5 beyazından biri olan Ankara Keçisi, bir Ankara değeridir ve kendisine değer verildiği yıllarda dünya çapında bir şöhrete kavuşmuş, kazanca vesile olmuştur.

Yeniden o günlere dönme adına, Ankara Keçisine itibarını iade etme ve onun kıllarından elde edilen kumaşın yeniden bir kazanç kapısına dönüştürülmesi adına “ Ankara Sof Çalıştayı” düzenlenmiş, bu önemli program, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in katılımıyla Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otelinde gerçekleştirilmişti.

NEVZAT CEYLAN’IN PAYLAŞIMI

Konuya önem verenlerin başında gelen Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, katılım sağladığı çalıştayı sosyal medya hesabından duyururken şu paylaşımda bulunmuştu:

Ankara Keçisinden üretilen dünyanın en kaliteli Sof Kumaşının tekrar üretilmesi için düzenlenen ANKARA SOF ÇALIŞTAYI, Milli Eğitim Bakanımız, Ankara Valisi ve Milletvekillerimizin katılımı ile başladı. Ankara’mız ve ülkemiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”

ANKARA ÇAĞI’ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Evet, bu çalıştayın hayırlı ve uğurlu olması, ANKHABER’in bir tespiti hatta iddiası olan “ Ankara Çağı”nın içinin dolması için gerekli.

Törende konuşan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, hedeflerini, yaptıklarını, yapacaklarını anlattıktan sonra, sof kumaşını üretmek için önlerinde bir Şırnak örneği olduğunu ima ederek şunları söyledi:

“Nasıl Şırnak’ta şal şepik kumaşında yaptıysak aynı mekanizmayı izleyerek sof kumaşında da üretme, onu inovatif yaklaşımlarla geliştirme ama en önemlisi yurt dışına ihraç etmeyle ilgili Bakanlık olarak her türlü inisiyatifi alacağız.”

DÜNYAYA AÇILACAK…

Konuyla ilgili haber Bakanlık internet sitesine, “Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ankara tiftik keçisinin yününden elde edilen ve özgün bir tekstil ürünü olan sof kumaşını ticari, ekonomik, tarımsal ve sosyolojik olarak gündeme getirmek, hatırlatmak, itibar kazandırmak ve ihya etmek amacıyla düzenlenen Ankara Sof Çalıştayı’na katıldı” diye duyuruldu. Bu duyuruda kullanılan ifadeler bile söz konusu çalıştayın özü itibarıyla Ankara ve Türkiye açısından önemini göstermeye yeter.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.