Türk Mutfağı Haftası Etkinliklerinde Polatlı Kadınları Üretmeye Devam Ediyor

Kültür-Sanat 27.05.2023 - 13:17, Güncelleme: 27.05.2023 - 13:17
 

Türk Mutfağı Haftası Etkinliklerinde Polatlı Kadınları Üretmeye Devam Ediyor

Sema KUMRULU / Polatlı Belediyesi T.C. Kültür Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Türk Mutfağı Haftası kapsamında Gastronomi Etkinlikleri Ankara Millet Bahçesi'nde gerçekleştirildi,
   Ankara Millet Bahçesinde 24-27 Mayıs tarihleri arasında devam eden etkinlikte, Polatlı'nın el emeği yöresel ürünleri ve tarihsel sembolleri tanıtıldı. Polatlı Belediyesi tarafından hazırlanan Soğan Çorbası, Soğan Dolması, Soğanlı Ekmek, Sorpa Çorbası, Ahi Helvası, Reba İnci tatlısı, Frig Kurabiyesi, Kavun Dondurması, Kavun Suyu gibi Polatlı'ya özgü yöresel ürünler, tanıtım çadırları ve stantlarda yerini aldı.    Polatlı Tarih ve Kültür Araştırmaları Derneği'ne  (POTA)  ait çalışmaların bulunduğu kısımda ise Polatlı Belediyesi Altıneller Üretim Atölyesi tarafından hazırlanan tarihsel imge ve sembollerle süslü el işi ürünler de sergilendi.    Polatlı Belediyesi stantlarında, Kız Meslek Lisesi öğrencileri tarafından canlı olarak yapılan yemek ve sunumlarının yanı sıra Polatlı kadınlarının açtığı gözlemeler, içli köfteler ve höşmerim Ankaralılar tarafından ilgi ve beğeni ile karşılandı.      Çok güzel sunumların yapıldığı el emeği yiyeceklerden en çok ilgimi, Frig Kurabiyesi çekti. Polatlılı Medine Alpaydın hem kendisini tanıttı hem de Frig Kurabiyesi ile bilgi verdi.      ''Ben Medine Alpaydın. Polatlı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personeliyim. Medeniyetin beşiği olan Polatlı'nın bir köyündenim. Ayrıca 100. yılını kutladığımız Kurtuluş Savaşı'nın yapıldığı bölgenin insanıyım. Bunu her şekilde yaşayan, hisseden insanların torunuyum ve bununla da gurur duyuyorum. Frig Kurabiyemize gelince,  3000 yıllık tarihimiz olan Friglerden adını alıyor. Polatlının amblemi haline gelmiş şekliyle ve burada yetişen kayısıların marmelatı içine konularak yapılan bir kurabiyemiz''     Polatlı Mutfağının tanıtımının yapıldığı etkinlikte, Polatlı Tarih ve Kültür Araştırmaları Derneği Başkanı Kadim Koç'a ilgisinden dolayı teşekkür ederim.
Sema KUMRULU / Polatlı Belediyesi T.C. Kültür Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Türk Mutfağı Haftası kapsamında Gastronomi Etkinlikleri Ankara Millet Bahçesi'nde gerçekleştirildi,

   Ankara Millet Bahçesinde 24-27 Mayıs tarihleri arasında devam eden etkinlikte, Polatlı'nın el emeği yöresel ürünleri ve tarihsel sembolleri tanıtıldı. Polatlı Belediyesi tarafından hazırlanan Soğan Çorbası, Soğan Dolması, Soğanlı Ekmek, Sorpa Çorbası, Ahi Helvası, Reba İnci tatlısı, Frig Kurabiyesi, Kavun Dondurması, Kavun Suyu gibi Polatlı'ya özgü yöresel ürünler, tanıtım çadırları ve stantlarda yerini aldı.

   Polatlı Tarih ve Kültür Araştırmaları Derneği'ne  (POTA)  ait çalışmaların bulunduğu kısımda ise Polatlı Belediyesi Altıneller Üretim Atölyesi tarafından hazırlanan tarihsel imge ve sembollerle süslü el işi ürünler de sergilendi.

   Polatlı Belediyesi stantlarında, Kız Meslek Lisesi öğrencileri tarafından canlı olarak yapılan yemek ve sunumlarının yanı sıra Polatlı kadınlarının açtığı gözlemeler, içli köfteler ve höşmerim Ankaralılar tarafından ilgi ve beğeni ile karşılandı.

     Çok güzel sunumların yapıldığı el emeği yiyeceklerden en çok ilgimi, Frig Kurabiyesi çekti. Polatlılı Medine Alpaydın hem kendisini tanıttı hem de Frig Kurabiyesi ile bilgi verdi.

     ''Ben Medine Alpaydın. Polatlı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personeliyim. Medeniyetin beşiği olan Polatlı'nın bir köyündenim. Ayrıca 100. yılını kutladığımız Kurtuluş Savaşı'nın yapıldığı bölgenin insanıyım. Bunu her şekilde yaşayan, hisseden insanların torunuyum ve bununla da gurur duyuyorum. Frig Kurabiyemize gelince,  3000 yıllık tarihimiz olan Friglerden adını alıyor. Polatlının amblemi haline gelmiş şekliyle ve burada yetişen kayısıların marmelatı içine konularak yapılan bir kurabiyemiz''

    Polatlı Mutfağının tanıtımının yapıldığı etkinlikte, Polatlı Tarih ve Kültür Araştırmaları Derneği Başkanı Kadim Koç'a ilgisinden dolayı teşekkür ederim.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.