Ankara Sanayi Odası'nda “Giz ve Biz” Ebru Sergisi

Kültür-Sanat 23.05.2023 - 10:06, Güncelleme: 23.05.2023 - 10:06
 

Ankara Sanayi Odası'nda “Giz ve Biz” Ebru Sergisi

Ebru sanatçısı Devrim Güngör’ün eserlerinden oluşan “Giz ve Biz” Ebru Sergisi Ankara Sanayi Odası Kültür Merkezi’nde açıldı...
Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç ile Meclis Başkanı Celal Koloğlu’nun açtığı sergiye, ASO Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri, çok sayıda sanayici ve sanatsever katıldı.   Ebru sanatçısı Devrim Güngör ile birlikte sergiyi gezen ASO Başkanı Seyit Ardıç, Güngör’ün eserlerinden oluşan Ebru Sergine ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti belirtti.   Ebru sanatının kültürel öneme sahip olan bir milli bir sanat olduğunu ifade eden Ardıç, “Ebru sanatı Türk kültürünün bir parçası olarak, geçmişi çok eskiye dayanır ve kültürel mirasımızın önemli bir unsuru olarak kabul edilir. Bizler de Orta Asya'dan Ebru sanatını alıp ülkemizde çok zenginleştirdik ve güzel eserler ortaya çıkardık” dedi.   Kendi kültürünü ve estetiğini yansıtan ebru sanatının gelecek nesillere aktarılmasının  önemli olduğunu vurgulayan Ardıç, “Ebru sanatının gelişimi ve yaygınlaşması, sanatçıların çalışmalarına ve eğitimlerine verilen destekle sağlanabilir. Bunun içinde ebru sanatçılarımız ile sanata ilgi duyan sanayicilerimizi bir araya getirmeliyiz ki ebru sanatı daha da gelişsin. Bizler de Ankara Sanayi Odası olarak Ankara'yı, kültür ve sanatta daha ileri götürmek için sanatın ve sanatçının yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.   ASO Kültür Merkezi’nde ay sonuna kadar açık kalacak olan sergide Devrim Güngör’ün 49 eseri sergilenecek.
Ebru sanatçısı Devrim Güngör’ün eserlerinden oluşan “Giz ve Biz” Ebru Sergisi Ankara Sanayi Odası Kültür Merkezi’nde açıldı...

Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç ile Meclis Başkanı Celal Koloğlu’nun açtığı sergiye, ASO Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri, çok sayıda sanayici ve sanatsever katıldı.  

Ebru sanatçısı Devrim Güngör ile birlikte sergiyi gezen  ASO Başkanı Seyit Ardıç, Güngör’ün eserlerinden oluşan Ebru Sergine ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti belirtti.  

Ebru sanatının kültürel öneme sahip olan bir milli bir sanat olduğunu ifade eden Ardıç, “Ebru sanatı Türk kültürünün bir parçası olarak, geçmişi çok eskiye dayanır ve kültürel mirasımızın önemli bir unsuru olarak kabul edilir. Bizler de Orta Asya'dan Ebru sanatını alıp ülkemizde çok zenginleştirdik ve güzel eserler ortaya çıkardık” dedi.  

Kendi kültürünü ve estetiğini yansıtan ebru sanatının gelecek nesillere aktarılmasının  önemli olduğunu vurgulayan Ardıç, “Ebru sanatının gelişimi ve yaygınlaşması, sanatçıların çalışmalarına ve eğitimlerine verilen destekle sağlanabilir. Bunun içinde ebru sanatçılarımız ile sanata ilgi duyan sanayicilerimizi bir araya getirmeliyiz ki ebru sanatı daha da gelişsin. Bizler de Ankara Sanayi Odası olarak Ankara'yı, kültür ve sanatta daha ileri götürmek için sanatın ve sanatçının yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.  

ASO Kültür Merkezi’nde ay sonuna kadar açık kalacak olan sergide Devrim Güngör’ün 49 eseri sergilenecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.