HAK-İŞ CAMİASI ÜZGÜN… ÜYELERİ DİLEK ÖZDEMİR KADIN CİNAYETİ KURBANI OLDU

Çalışma Hayatı 18.05.2023 - 15:02, Güncelleme: 18.05.2023 - 15:02
 

HAK-İŞ CAMİASI ÜZGÜN… ÜYELERİ DİLEK ÖZDEMİR KADIN CİNAYETİ KURBANI OLDU

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Öz Sağlık-İş Sendikamızın üyesi iki çocuk annesi yol arkadaşımız Dilek Özdemir’i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Bu saldırıyı bütün kadınlara, hatta bütün insanlığa yapılmış kabul ediyoruz. Kadına yönelik şiddete artık dur demeli, kadın cinayetlerinin önüne geçmeliyiz” dedi.
HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Gaziantep Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Öz Sağlık-İş Sendikamızın üyesi Dilek Özdemir’in uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti:   “Öz Sağlık-İş Sendikamızın üyesi bir yol arkadaşımızı maalesef kadına yönelik şiddete kurban verdik. Gaziantep Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Öz Sağlık-İş Sendikamızın Üyesi Dilek Özdemir hunharca katledildi.           Alın teri ile ekmeğinin, aşının mücadelesini veren 2 çocuk annesi Dilek Özdemir’e yapılan saldırıyı bütün kadınlara, hatta bütün insanlığa yapılmış kabul ediyoruz. Haksız yere bir insanı öldüreni, bütün insanlığı öldürmüş kabul eden bir inanca sahip olan bu milletin içinden böyle katillerin çıkmış olmasını anlamak, anlatmak mümkün değil. Dilek Özdemir cinayeti ilk değildir ancak son olmalı, kadın cinayetleri son bulmalı ve kadına yönelik şiddete artık durdurulmalıdır.           Kadına yönelik şiddet, hangi koşullar altında yaşanırsa yaşansın asla meşru kabul edilemez. Kadına yönelik şiddetin hiçbir şekilde bahanesi ya da affı yoktur. Kadına yönelik şiddetle mücadele konusu bir insanlık meselesidir. Hiçbir ideolojiye, düşünceye, bakış açısına, renge, dile, dine bağlı değildir. Bu konuya insanlık penceresinden bakmalı, şiddetin her türlüsüne hep birlikte dur demeliyiz.           HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, kadına yönelik şiddete asla toleransımız olmadığını bir kez daha ifade ediyoruz. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak kadına yönelik şiddetin her türlüsüne karşı dik duruşumuzu devam ettiriyor ve şiddetle mücadele konusunda kararlılığımızı her platformda dile getiriyoruz. Kadın cinayetlerine, şiddete, istismara, eşitsizliğe, ayrımcılığa, yoksulluğa ve güvencesizliğe karşı hep birlikte dur demeliyiz.           Konfederasyonumuza bağlı Öz Sağlık-İş Sendikamız üyesi Dilek Özdemir’in uğradığı hunharca saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyor, sorumluların en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Merhume Dilek Özdemir kardeşimize yüce Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine, Öz Sağlık-İş camiamıza başsağlığı diliyoruz.  Emek hareketinin başı sağ olsun.”
HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Öz Sağlık-İş Sendikamızın üyesi iki çocuk annesi yol arkadaşımız Dilek Özdemir’i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Bu saldırıyı bütün kadınlara, hatta bütün insanlığa yapılmış kabul ediyoruz. Kadına yönelik şiddete artık dur demeli, kadın cinayetlerinin önüne geçmeliyiz” dedi.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Gaziantep Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Öz Sağlık-İş Sendikamızın üyesi Dilek Özdemir’in uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

 

“Öz Sağlık-İş Sendikamızın üyesi bir yol arkadaşımızı maalesef kadına yönelik şiddete kurban verdik. Gaziantep Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Öz Sağlık-İş Sendikamızın Üyesi Dilek Özdemir hunharca katledildi.

          Alın teri ile ekmeğinin, aşının mücadelesini veren 2 çocuk annesi Dilek Özdemir’e yapılan saldırıyı bütün kadınlara, hatta bütün insanlığa yapılmış kabul ediyoruz. Haksız yere bir insanı öldüreni, bütün insanlığı öldürmüş kabul eden bir inanca sahip olan bu milletin içinden böyle katillerin çıkmış olmasını anlamak, anlatmak mümkün değil. Dilek Özdemir cinayeti ilk değildir ancak son olmalı, kadın cinayetleri son bulmalı ve kadına yönelik şiddete artık durdurulmalıdır.

          Kadına yönelik şiddet, hangi koşullar altında yaşanırsa yaşansın asla meşru kabul edilemez. Kadına yönelik şiddetin hiçbir şekilde bahanesi ya da affı yoktur. Kadına yönelik şiddetle mücadele konusu bir insanlık meselesidir. Hiçbir ideolojiye, düşünceye, bakış açısına, renge, dile, dine bağlı değildir. Bu konuya insanlık penceresinden bakmalı, şiddetin her türlüsüne hep birlikte dur demeliyiz.

          HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, kadına yönelik şiddete asla toleransımız olmadığını bir kez daha ifade ediyoruz. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak kadına yönelik şiddetin her türlüsüne karşı dik duruşumuzu devam ettiriyor ve şiddetle mücadele konusunda kararlılığımızı her platformda dile getiriyoruz. Kadın cinayetlerine, şiddete, istismara, eşitsizliğe, ayrımcılığa, yoksulluğa ve güvencesizliğe karşı hep birlikte dur demeliyiz.

          Konfederasyonumuza bağlı Öz Sağlık-İş Sendikamız üyesi Dilek Özdemir’in uğradığı hunharca saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyor, sorumluların en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Merhume Dilek Özdemir kardeşimize yüce Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine, Öz Sağlık-İş camiamıza başsağlığı diliyoruz.  Emek hareketinin başı sağ olsun.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.