Devlet Tiyatroları'ndan çocuk ve gençler için şenlik

Kültür-Sanat 18.05.2023 - 11:42, Güncelleme: 18.05.2023 - 11:42
 

Devlet Tiyatroları'ndan çocuk ve gençler için şenlik

Devlet Tiyatroları tarafından bu yıl 20. düzenlenen “Devlet Tiyatroları, Van Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği”, 19 Mayıs Cuma günü saat 10.00’da Van Valiliği önünden kortej yürüyüşü ile başlayıp, Van Devlet Tiyatrosu bahçesinde düzenlenen etkinliklerle devam edecek.
Adana Devlet Tiyatrosunun sahnelediği “Güzel ve Çirkin” adlı çocuk oyunu ile perdelerini küçük sanatseverlere açacak. “Her okul bir tiyatro olsun” düşüncesiyle başlatılan “Van, Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği’nde, Van’ın ilçe ve köylerinden belirlenen okulların sahneleyecekleri oyunlarla birlikte, Devlet Tiyatrolarının üç oyunu da küçük hanımlar ve küçük beylerle buluşacak. Berivan Kültür Merkezi Tiyatro Topluluğu “Çizmeli Kedi”, Van İpekyolu Belediyesi Bostaniçi Toplum Merkezi Tiyatro Topluluğu “İnadım İnat”, Yassıtepe: İlkokulu – Çaldıran “Tembel Memiş”, Kuyucak İlkokulu – Çaldıran “Keloğlan Keleşoğlan”, Edremit Mesleki ve Teknik Lisesi “Bir Şehnaz Oyun”, Van Çocuk ve Gençlik Sanat Derneği “Kralın Diş Ağrısı”, Hürriyet İlkokulu “Abur Cubur Ülkesi”, Mustafa Necati İlkokulu “Guguk Kuşu”, Van İpekyolu Bel. Toplum Merkezi Tiyatro Topluluğu “Kırmızı Elma”, Burhan Öner Mesleki Teknik Lisesi – Gürpınar “Mim-ik Eller Pantomim Gösterisi”, İpekyolu Ortaokulu “Kırmızı”, İstanbul Devlet Tiyatrosu “Güneşle Buluşmak İsteyen Kardan Adam” adlı çocuk oyunları Van Devlet Tiyatrosu Sahnesinde; Erzurum Devlet Tiyatrosunun “Dünyanın Eski Zamanlarında” oyunu ise Van Akdamar Adası’nda sahnelenecek. Oyunların yanı sıra eğitim amaçlı atölye çalışmalarının da gerçekleştirileceği Van Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatro Şenliği, 30 Mayıs Salı günü Van’ın Akdamar Adası’na yapılacak geziyle son bulacak. Detaylı bilgi için https://www.devtiyatro.gov.tr adresimizi ziyaret edebilir, http://www.biletinial.com adresinden ve gişelerimizden biletlerinizi alabilirsiniz.
Devlet Tiyatroları tarafından bu yıl 20. düzenlenen “Devlet Tiyatroları, Van Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği”, 19 Mayıs Cuma günü saat 10.00’da Van Valiliği önünden kortej yürüyüşü ile başlayıp, Van Devlet Tiyatrosu bahçesinde düzenlenen etkinliklerle devam edecek.

Adana Devlet Tiyatrosunun sahnelediği “Güzel ve Çirkin” adlı çocuk oyunu ile perdelerini küçük sanatseverlere açacak.

“Her okul bir tiyatro olsun” düşüncesiyle başlatılan “Van, Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği’nde, Van’ın ilçe ve köylerinden belirlenen okulların sahneleyecekleri oyunlarla birlikte, Devlet Tiyatrolarının üç oyunu da küçük hanımlar ve küçük beylerle buluşacak.

Berivan Kültür Merkezi Tiyatro Topluluğu “Çizmeli Kedi”, Van İpekyolu Belediyesi Bostaniçi Toplum Merkezi Tiyatro Topluluğu “İnadım İnat”, Yassıtepe: İlkokuluÇaldıran “Tembel Memiş”, Kuyucak İlkokulu – Çaldıran “Keloğlan Keleşoğlan”, Edremit Mesleki ve Teknik Lisesi “Bir Şehnaz Oyun”, Van Çocuk ve Gençlik Sanat Derneği “Kralın Diş Ağrısı”, Hürriyet İlkokulu “Abur Cubur Ülkesi”, Mustafa Necati İlkokulu “Guguk Kuşu”, Van İpekyolu Bel. Toplum Merkezi Tiyatro Topluluğu “Kırmızı Elma”, Burhan Öner Mesleki Teknik Lisesi – Gürpınar “Mim-ik Eller Pantomim Gösterisi”, İpekyolu Ortaokulu “Kırmızı”, İstanbul Devlet Tiyatrosu “Güneşle Buluşmak İsteyen Kardan Adam” adlı çocuk oyunları Van Devlet Tiyatrosu Sahnesinde; Erzurum Devlet Tiyatrosunun “Dünyanın Eski Zamanlarında” oyunu ise Van Akdamar Adası’nda sahnelenecek.

Oyunların yanı sıra eğitim amaçlı atölye çalışmalarının da gerçekleştirileceği Van Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatro Şenliği, 30 Mayıs Salı günü Van’ın Akdamar Adası’na yapılacak geziyle son bulacak.

Detaylı bilgi için https://www.devtiyatro.gov.tr adresimizi ziyaret edebilir, http://www.biletinial.com adresinden ve gişelerimizden biletlerinizi alabilirsiniz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.