Gölbaşı Belediyesi'nden çiftçilere ATA tohumu

Ankara 15.05.2023 - 14:04, Güncelleme: 15.05.2023 - 14:04
 

Gölbaşı Belediyesi'nden çiftçilere ATA tohumu

Gölbaşı Belediyesi unutulmaya yüz tutmuş yerli tohum geleneğini yeniden canlandırmak amacıyla ata tohumlarından üretilen fideleri vatandaşlara dağıtıyor...
Fidelerin toplam 12 adet paket halinde vatandaşlara verildiğini anlatan Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, şunları söyledi: “Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı daha sağlıklı bir nesil haline getirmek için unutulmaya yüz tutmuş olan yerli tohum geleneğini yeniden canlandırmak amacıyla fidelerimizi vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Her sene olduğu gibi bu sene de yerli ata tohumumuzu toprakla buluşturmuştuk. Geleneksel hale getirdiğimiz ata tohumu ekimi sonrası, bugün de Park ve Bahçeler Müdürlüğü seramızda üretilen ata tohumundan oluşan domates, biber ve salatalık fidelerini vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Amacımız verdiğimiz fidelerden alınan tohumların gelecek nesillerimize aktarılmasını sağlamak. Ben çiftçilerimizden şunu rica ediyorum. Lütfen ata tohumumuza sahip çıkalım. Sizlere dağıtacağımız tohumlarımız yerli ve ata tohumu. Yeniden üretip fide, tohum alabilirsiniz. Gelecek nesillerimiz için ata tohumu çok önemli. Tarım ve hayvancılık ekonomimize, geleceğimize yön verecek. Atılan küçük adımlar ile ülkemiz yeşillenecek. Yerli, doğal, geleneksel tatlar sofralarınızdan eksik olmasın.”
Gölbaşı Belediyesi unutulmaya yüz tutmuş yerli tohum geleneğini yeniden canlandırmak amacıyla ata tohumlarından üretilen fideleri vatandaşlara dağıtıyor...

Fidelerin toplam 12 adet paket halinde vatandaşlara verildiğini anlatan Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, şunları söyledi:

“Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı daha sağlıklı bir nesil haline getirmek için unutulmaya yüz tutmuş olan yerli tohum geleneğini yeniden canlandırmak amacıyla fidelerimizi vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Her sene olduğu gibi bu sene de yerli ata tohumumuzu toprakla buluşturmuştuk. Geleneksel hale getirdiğimiz ata tohumu ekimi sonrası, bugün de Park ve Bahçeler Müdürlüğü seramızda üretilen ata tohumundan oluşan domates, biber ve salatalık fidelerini vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Amacımız verdiğimiz fidelerden alınan tohumların gelecek nesillerimize aktarılmasını sağlamak. Ben çiftçilerimizden şunu rica ediyorum. Lütfen ata tohumumuza sahip çıkalım. Sizlere dağıtacağımız tohumlarımız yerli ve ata tohumu. Yeniden üretip fide, tohum alabilirsiniz. Gelecek nesillerimiz için ata tohumu çok önemli. Tarım ve hayvancılık ekonomimize, geleceğimize yön verecek. Atılan küçük adımlar ile ülkemiz yeşillenecek. Yerli, doğal, geleneksel tatlar sofralarınızdan eksik olmasın.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.