Hak-İş / Hizmet-İş’ten daimi işçi kadrosu talebi

Çalışma Hayatı 31.03.2023 - 22:10, Güncelleme: 31.03.2023 - 22:10
 

Hak-İş / Hizmet-İş’ten daimi işçi kadrosu talebi

Hak-İş / Hizmet-İş Sendikası Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, geçici işçilerin herhangi bir şart ve süreye bağlı kalınmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarında daimi işçi kadrolarına geçirilmesini talep etti.
Hizmet-İş Sendikası'ndan yapılan açıklamada, Sendikanın Genişletilmiş Başkanlar Kurulunun, HAK-İŞ Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan'ın başkanlığında başkentte toplandığı belirtildi. Açıklamada yer verilen toplantının sonuç bildirisinde, sendikanın, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından milletin ve devletin yanında olduğu, deprem bölgesinde yaşayan yaklaşık 40 bin sendika üyesine 100 milyon lira afet destek ödemesi yapıldığı, AFAD'ın bağış kampanyasına yaklaşık 20 milyon lira nakdi yardımda bulunulduğu ifade edildi. 696 sayılı KHK kapsamında çalışanların zorunlu emeklilik kapsamından çıkarılmasının değerli bulunduğu belirtilen bildiride, 5620 sayılı Kanun kapsamında çalışan işçilerin zorunlu emekliliğe sevk edildiği uygulamaya son verilmesinin de memnuniyetle karşılandığı aktarıldı. “GEREKLİ YASAL DÜZENLEMENİN YAPILMASINI TALEP EDİYORUZ” Bu sorunların çözüme kavuşturulmasından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile TBMM AK Parti Grubuna teşekkürün iletildiği bildiride, şunlar kaydedildi: “696 sayılı KHK kapsamında çalışan işçilere iş ve iş yeri değişikliği ile nakil, tayin ve becayiş haklarının da tanınmasını ve bu konularda yaşadıkları sorunların bir an evvel çözüme kavuşturulmasını istiyoruz. Mahalli idarelerin iştiraklerinde/şirketlerinde çalışmakta olan işçilere, 6772 sayılı Kanun gereğince yılda 52 günlük ilave tediye ödemesi yapılabilmesi için gerekli yasal düzenlemenin yapılmasını talep ediyoruz.” Memura, emekliye, kamu çalışanlarına ve asgari ücretle çalışanlara enflasyon farkına ilave artışlar yapılmasının önemli ve değerli olduğu belirtilen bildiride, Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü'ne belediyelerin ve özel idarelerin de dahil edilmesi istendi. “KAPSAM DIŞI KALAN İŞÇİLERE DE KADRO VERİLMELİDİR” Bildiride, şunlar kaydedildi: “Mevsimlik kamu işçilerinin hizmet akitlerinin askıda olduğu sürelerde hak kayıplarının engellenmesine yönelik hukuki düzenlemelerin hayata geçirilmesini istiyoruz. Hizmet-İş Başkanlar Kurulu olarak, Genel Başkanımız Arslan'ın, Kamu Çerçeve Protokolü'nde kararlaştırılan ve kamuoyunda oluşan beklentilerin karşılanması için geçici işçilerin herhangi bir şart ve süreye bağlı kalınmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarında daimi işçi kadrolarına geçirilmesi talebinin karşılık görmesini bekliyoruz. Kapsam dışında kalanların kadroya alınabilmeleri için yeniden bir çalışma yapılmalı, kapsam dışında kalan işçilere de kadro verilmelidir.” 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ile 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin, ülkeye ve millete barış, kardeşlik ve huzur getirmesi temennisinin yer aldığı bildiride, tüm vatandaşlara sandığa gitmeleri çağrısı yapıldı.
Hak-İş / Hizmet-İş Sendikası Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, geçici işçilerin herhangi bir şart ve süreye bağlı kalınmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarında daimi işçi kadrolarına geçirilmesini talep etti.

Hizmet-İş Sendikası'ndan yapılan açıklamada, Sendikanın Genişletilmiş Başkanlar Kurulunun, HAK-İŞ Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan'ın başkanlığında başkentte toplandığı belirtildi.

Açıklamada yer verilen toplantının sonuç bildirisinde, sendikanın, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından milletin ve devletin yanında olduğu, deprem bölgesinde yaşayan yaklaşık 40 bin sendika üyesine 100 milyon lira afet destek ödemesi yapıldığı, AFAD'ın bağış kampanyasına yaklaşık 20 milyon lira nakdi yardımda bulunulduğu ifade edildi.

696 sayılı KHK kapsamında çalışanların zorunlu emeklilik kapsamından çıkarılmasının değerli bulunduğu belirtilen bildiride, 5620 sayılı Kanun kapsamında çalışan işçilerin zorunlu emekliliğe sevk edildiği uygulamaya son verilmesinin de memnuniyetle karşılandığı aktarıldı.

“GEREKLİ YASAL DÜZENLEMENİN YAPILMASINI TALEP EDİYORUZ”

Bu sorunların çözüme kavuşturulmasından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile TBMM AK Parti Grubuna teşekkürün iletildiği bildiride, şunlar kaydedildi:

“696 sayılı KHK kapsamında çalışan işçilere iş ve iş yeri değişikliği ile nakil, tayin ve becayiş haklarının da tanınmasını ve bu konularda yaşadıkları sorunların bir an evvel çözüme kavuşturulmasını istiyoruz. Mahalli idarelerin iştiraklerinde/şirketlerinde çalışmakta olan işçilere, 6772 sayılı Kanun gereğince yılda 52 günlük ilave tediye ödemesi yapılabilmesi için gerekli yasal düzenlemenin yapılmasını talep ediyoruz.”

Memura, emekliye, kamu çalışanlarına ve asgari ücretle çalışanlara enflasyon farkına ilave artışlar yapılmasının önemli ve değerli olduğu belirtilen bildiride, Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü'ne belediyelerin ve özel idarelerin de dahil edilmesi istendi.

“KAPSAM DIŞI KALAN İŞÇİLERE DE KADRO VERİLMELİDİR”

Bildiride, şunlar kaydedildi:

“Mevsimlik kamu işçilerinin hizmet akitlerinin askıda olduğu sürelerde hak kayıplarının engellenmesine yönelik hukuki düzenlemelerin hayata geçirilmesini istiyoruz. Hizmet-İş Başkanlar Kurulu olarak, Genel Başkanımız Arslan'ın, Kamu Çerçeve Protokolü'nde kararlaştırılan ve kamuoyunda oluşan beklentilerin karşılanması için geçici işçilerin herhangi bir şart ve süreye bağlı kalınmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarında daimi işçi kadrolarına geçirilmesi talebinin karşılık görmesini bekliyoruz. Kapsam dışında kalanların kadroya alınabilmeleri için yeniden bir çalışma yapılmalı, kapsam dışında kalan işçilere de kadro verilmelidir.”

14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ile 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin, ülkeye ve millete barış, kardeşlik ve huzur getirmesi temennisinin yer aldığı bildiride, tüm vatandaşlara sandığa gitmeleri çağrısı yapıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.