Toronto’nun Türk mizahçıları

Kültür-Sanat 16.03.2023 - 17:08, Güncelleme: 16.03.2023 - 17:08
 

Toronto’nun Türk mizahçıları

Kanada’nın Toronto kentinde komedi yapmak üzere bir araya gelen Türk gençler, açık mikrofon konseptiyle etkinlikler düzenliyor. Programlarını kapalı gişe gerçekleştiren gençler izleyenlerden takdir topluyoruz.
ANKHABER Küçük bir ekip 8 ay önce komedi yapmak üzere Kanada’nın Toronto kentinde bir araya geldi. Bugüne kadar sergiledikleri dört adet şovun tüm biletleri satılarak ‘sold out’ oldu. Bu alanda bir ilk… Açık mikrofon konseptiyle etkinlikler düzenleyerek, Kanada'da Türkçe komedi için alan açmayı başaran gençler, izleyenlerden takdir topluyor. Gençler, kendileri gibi stand-up komedi ile ilgilenen gençlerle buluşarak hem yeteneklerini sergiliyor hem de uzak diyarlarda, gerek seyirlik, gerek gölge/sahne, gerekse yazın alanında güçlü bir geleneğe sahip Türk mizahını yaşatmaya, yeni değerler katmaya çalışıyor. İsim arayışında olduklarını belirten ekip, şimdilik kendilerine Canada Turkish Comedy (Kanada Türkçe Komedi) diyor. Bu oluşumun çok önemli bir özelliği var. Oluşum, Kanada'da Türkçe komedi yapan ilk topluluk olarak dikkat çekiyor. Kendileri orada, akılları burada Kanada’da yaşıyor olmaları Türkiye’de yaşanan acı/tatlı, iyi/kötü, güzel/çirkin olaylara ve gelişmelere duyarsız kalmalarını gerektirmiyor. Bu nedenle, son etkinliklerini 25 Şubat tarihi olarak planlamalarına rağmen, deprem nedeniyle 11 Mart'a ertelediler. Bu süreçte depremzedelere yardım toplamak ve iletmek için ellerinden geleni yapan gençler, son gösterilerinin bilet satışından elde ettikleri geliri de Ahbap Derneği'ne bağış olarak gönderdi.
Kanada’nın Toronto kentinde komedi yapmak üzere bir araya gelen Türk gençler, açık mikrofon konseptiyle etkinlikler düzenliyor. Programlarını kapalı gişe gerçekleştiren gençler izleyenlerden takdir topluyoruz.

ANKHABER

Küçük bir ekip 8 ay önce komedi yapmak üzere Kanada’nın Toronto kentinde bir araya geldi. Bugüne kadar sergiledikleri dört adet şovun tüm biletleri satılarak ‘sold out’ oldu.

Bu alanda bir ilk…

Açık mikrofon konseptiyle etkinlikler düzenleyerek, Kanada'da Türkçe komedi için alan açmayı başaran gençler, izleyenlerden takdir topluyor.

Gençler, kendileri gibi stand-up komedi ile ilgilenen gençlerle buluşarak hem yeteneklerini sergiliyor hem de uzak diyarlarda, gerek seyirlik, gerek gölge/sahne, gerekse yazın alanında güçlü bir geleneğe sahip Türk mizahını yaşatmaya, yeni değerler katmaya çalışıyor.

İsim arayışında olduklarını belirten ekip, şimdilik kendilerine Canada Turkish Comedy (Kanada Türkçe Komedi) diyor.

Bu oluşumun çok önemli bir özelliği var. Oluşum, Kanada'da Türkçe komedi yapan ilk topluluk olarak dikkat çekiyor.

Kendileri orada, akılları burada

Kanada’da yaşıyor olmaları Türkiye’de yaşanan acı/tatlı, iyi/kötü, güzel/çirkin olaylara ve gelişmelere duyarsız kalmalarını gerektirmiyor. Bu nedenle, son etkinliklerini 25 Şubat tarihi olarak planlamalarına rağmen, deprem nedeniyle 11 Mart'a ertelediler.

Bu süreçte depremzedelere yardım toplamak ve iletmek için ellerinden geleni yapan gençler, son gösterilerinin bilet satışından elde ettikleri geliri de Ahbap Derneği'ne bağış olarak gönderdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.