8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Etkinliği

Kültür-Sanat 09.03.2023 - 14:09, Güncelleme: 09.03.2023 - 14:09
 

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Etkinliği

Sema KUMRULU ''Dünya Emekçi Kadınlar Günü''nde Kavaklıderem Derneği ile Kadın ve Mücadele Derneği el ele vererek Karum AVM Alışveriş Merkezi'nde bir dizi etkinlik düzenledi.
Eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'ün de katıldığı etkinlikte, deprem bölgesinden gelen kadınlarımızla da söyleşi yapıldı. Etkinlikte, Kavaklıdereli kadın ressamlar tarafından açılan sergiye Betül Öztürk, Özlem Atalay, Dilek Kırnıç, Fatma Öztürk ve Ebru Sanatçısı Esengül İnalpulat eserleriyle yer aldı. Sergi, 12 Mart Pazar gününe kadar izlenebilir. Moderatörlüğünü Dilek Işık'ın yaptığı söyleşilerde Yazar Güner Dinçaslan kitapları ve düşünceleri ile ilgili sohbet toplantısı ve girişimci kadınlarımızdan Beril Anaç, 'Şehrin sahiplendiği bir marka oluşturma' konulu aktarımda bulundular. Kadınlarımızın el emeği göz nuru elişi eserlerinin satışa sunulduğu etkinlikte, Kadın ve Mücadele Derneği'nden Esengül İnalpulat tarafından, ebru sanatının incelikleri uygulamalı olarak bir tanıtımla gerçekleştirildi. Kavaklıdereli kadınlar tarafından Karum'daki stantlarda, Türkmen dilinde Terslon, Orta Avrupa Türklerinde Marteniçka olarak adlandırılan Mart ayı uğur bileklikleri ve 400 karanfil hediye edildi. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü depremzede kadınlarımızla kutlamak çok heyecan verici oldu. Emeği geçen herkesi kutlarım.  Sanat iyileştirir…
Sema KUMRULU ''Dünya Emekçi Kadınlar Günü''nde Kavaklıderem Derneği ile Kadın ve Mücadele Derneği el ele vererek Karum AVM Alışveriş Merkezi'nde bir dizi etkinlik düzenledi.

Eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'ün de katıldığı etkinlikte, deprem bölgesinden gelen kadınlarımızla da söyleşi yapıldı.

Etkinlikte, Kavaklıdereli kadın ressamlar tarafından açılan sergiye Betül Öztürk, Özlem Atalay, Dilek Kırnıç, Fatma Öztürk ve Ebru Sanatçısı Esengül İnalpulat eserleriyle yer aldı. Sergi, 12 Mart Pazar gününe kadar izlenebilir.

Moderatörlüğünü Dilek Işık'ın yaptığı söyleşilerde Yazar Güner Dinçaslan kitapları ve düşünceleri ile ilgili sohbet toplantısı ve girişimci kadınlarımızdan Beril Anaç, 'Şehrin sahiplendiği bir marka oluşturma' konulu aktarımda bulundular.

Kadınlarımızın el emeği göz nuru elişi eserlerinin satışa sunulduğu etkinlikte, Kadın ve Mücadele Derneği'nden Esengül İnalpulat tarafından, ebru sanatının incelikleri uygulamalı olarak bir tanıtımla gerçekleştirildi.

Kavaklıdereli kadınlar tarafından Karum'daki stantlarda, Türkmen dilinde Terslon, Orta Avrupa Türklerinde Marteniçka olarak adlandırılan Mart ayı uğur bileklikleri ve 400 karanfil hediye edildi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü depremzede kadınlarımızla kutlamak çok heyecan verici oldu. Emeği geçen herkesi kutlarım. 

Sanat iyileştirir…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.