Öğrencilerden depremzedelere destek

Yerel 07.03.2023 - 11:45, Güncelleme: 07.03.2023 - 11:45
 

Öğrencilerden depremzedelere destek

Deprem felaketinin ilk gününden bu yana depremzede vatandaşlara yardım çalışmalarını aralıksız sürdüren Yenimahalle Belediyesi’nin desteğin sürekliliğinin sağlanması için yaptığı yardım seferberliği çağrısına, öğrenciler kayıtsız kalmadı.
Bu kapsamda Ankara genelinde 27 okulun topladığı gıda, hijyen malzemesi ve test kitaplarından oluşan yardımlar, öğrenciler ve öğretmenler tarafından belediyenin Karşıyaka Kapalı Pazar Yeri ve Sosyal Tesisleri içerisinde bulunan Derman Market’e getirildi. Onların yerinde biz de olabilirdik Kolileri tek tek kendi elleriyle markete taşıyan öğrencilerin verdikleri destekten dolayı yaşadıkları heyecan ve mutluluk gözlerine yansıdı. Canla başla yardımları taşıyan öğrencilerden Ali Barut (11), “Ülkemiz çok büyük bir deprem yaşadı. Bizler depremden etkilenen, hayatlarını kaybeden kardeşlerimize ve ailelerine çok üzüldük. Onların yerinde biz de olabilirdik. Bu yüzden ilk günden beri elimden geleni yapmaya çalışıyorum” dedi. Yardımsever öğrenci Defne Ejder (13) ise deprem felaketi ile yaşadığı üzüntüyü dile getirerek, “Yenimahalle Belediyesi’nin yardım seferberliğine arkadaşlarımla birlikte katkıda bulunmaktan gurur duyuyorum” diye konuştu. Bir yudum su içerken bile aklımdalar Yardım yapan öğrenciler arasında oyuncu Kutay Sungar ve Ebru Uysal’ın oğlu Atlas Sungar (11) söyledikleriyle duygulandırdı. Depremden etkilenen insanlara her gün dua ettiğini dile getiren Sungar, “Depremde maalesef çok kişi hayatını kaybetti. Hepimiz çok üzüldük. Onları düşünmediğim gün yok. Bir lokma yemek yerken, bir yudum su içerken bile depremzedeler aklıma geliyor. Herkes elinden geldiğince az çok demeden yardım etsin. Bu süreci birlik ve beraberlik içerisinde aşacağız” dedi.
Deprem felaketinin ilk gününden bu yana depremzede vatandaşlara yardım çalışmalarını aralıksız sürdüren Yenimahalle Belediyesi’nin desteğin sürekliliğinin sağlanması için yaptığı yardım seferberliği çağrısına, öğrenciler kayıtsız kalmadı.

Bu kapsamda Ankara genelinde 27 okulun topladığı gıda, hijyen malzemesi ve test kitaplarından oluşan yardımlar, öğrenciler ve öğretmenler tarafından belediyenin Karşıyaka Kapalı Pazar Yeri ve Sosyal Tesisleri içerisinde bulunan Derman Market’e getirildi.

Onların yerinde biz de olabilirdik

Kolileri tek tek kendi elleriyle markete taşıyan öğrencilerin verdikleri destekten dolayı yaşadıkları heyecan ve mutluluk gözlerine yansıdı.

Canla başla yardımları taşıyan öğrencilerden Ali Barut (11), “Ülkemiz çok büyük bir deprem yaşadı. Bizler depremden etkilenen, hayatlarını kaybeden kardeşlerimize ve ailelerine çok üzüldük. Onların yerinde biz de olabilirdik. Bu yüzden ilk günden beri elimden geleni yapmaya çalışıyorum” dedi.

Yardımsever öğrenci Defne Ejder (13) ise deprem felaketi ile yaşadığı üzüntüyü dile getirerek, “Yenimahalle Belediyesi’nin yardım seferberliğine arkadaşlarımla birlikte katkıda bulunmaktan gurur duyuyorum” diye konuştu.

Bir yudum su içerken bile aklımdalar

Yardım yapan öğrenciler arasında oyuncu Kutay Sungar ve Ebru Uysal’ın oğlu Atlas Sungar (11) söyledikleriyle duygulandırdı.

Depremden etkilenen insanlara her gün dua ettiğini dile getiren Sungar, “Depremde maalesef çok kişi hayatını kaybetti. Hepimiz çok üzüldük. Onları düşünmediğim gün yok. Bir lokma yemek yerken, bir yudum su içerken bile depremzedeler aklıma geliyor. Herkes elinden geldiğince az çok demeden yardım etsin. Bu süreci birlik ve beraberlik içerisinde aşacağız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.