ALTINDAĞ TEK YÜREK

Yerel 04.03.2023 - 12:54, Güncelleme: 04.03.2023 - 12:54
 

ALTINDAĞ TEK YÜREK

Deprem bölgesinden gelen yaklaşık 15 bin kişiyi Altındağ’da misafir ettiklerini belirten Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı; evini, otelini, yurdunu depremzedelere açan herkese teşekkür etti.
Altındağ’dan deprem dayanışması… Altındağ Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda yaşanan Elazığ-Malatya ve İzmir depremlerinde olduğu gibi, merkez üssü Kahramanmaraş olan depremde de desteğini sürdürdü. Bir an önce harekete geçen ve kısa sürede organize olan ekipler, deprem bölgesinde canla başla çalıştı. Ankara’ya gelen depremzede vatandaşlar da yalnız bırakılmadı. Depremzedelere barınmadan giyime, sıcak yemekten psikolojik desteğe kadar pek çok alanda destek olundu. ALTINAY’DA SEFERBERLİK Altındağ Belediyesi yardım organizasyonu Altınay aracılığıyla depremzedelere insani yardım malzemesi desteği verildi. 8 bin 914 adet gıda kolisi, 8 bin 669 giyim malzemesi, 8 bin 654 hijyen seti ve 850 adet battaniye Ankara’ya gelmek zorunda kalan depremzede vatandaşlara ulaştırıldı. 110 AİLEYE KÖMÜR DESTEĞİ Deprem bölgesinden gelip Altındağ’a yerleşen depremzedelere, ücretsiz kömür dağıtımı da yapıldı. Kömür dağıtımından 110 aile faydalandı. Altındağ Belediyesi ayrıca Başkent Millet Bahçesi’nde, AFAD ile Ankara Valiliği tarafından kurulan koordinasyon merkezine depremzedeler için çay, çorba, kumanya, boyama kitabı ve servis desteği sağlandı. SICAK YEMEK UNUTULMADI Deprem bölgesinden gelip Altındağ’a yerleşen depremzedelere, her gün sıcak yemek ikram edildi. Altındağ’daki depremzedelere 60 bin adet sıcak yemek ikramında bulunuldu. BİZİM EVİMİZ, SİZİN EVİNİZ Altındağ Belediyesi Konukevi ve Doğantepe Mahallesi’nde bulunan Yaşlılar Evi kapılarını depremzede vatandaşlar için açtı. Depremzede vatandaşlar, Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı’nın sıcak ilgisiyle moral buldu. Başkan Balcı “Yapılan tüm yardımlar bölgedeki hayatı biraz olsun rahatlatıyor, orada kalanların yaşamlarını kolaylaştırıyor ama asıl hayat şimdi başlıyor. Bu nedenle depremzede vatandaşlarımıza ilgimizi ve desteğimizi sürdürmeliyiz. Evlerinden, mahallelerinden, alıştıkları düzenden ayrılmak zorunda kalan çok fazla deprem mağduru vatandaşımız var. Başka şehirlerde yeni bir hayat kurmaya, yeniden ayağa kalkmaya çalışıyorlar. Altındağ Belediyesi olarak daima yanlarındayız… Bizim evimiz, onların evi… Altındağ’da deprem bölgelerinden gelen yaklaşık 15 bin kişiyi misafir ediyoruz. Depremzede vatandaşlarımız için; evini, otelini, yurdunu açan tüm hemşehrilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.
Deprem bölgesinden gelen yaklaşık 15 bin kişiyi Altındağ’da misafir ettiklerini belirten Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı; evini, otelini, yurdunu depremzedelere açan herkese teşekkür etti.

Altındağ’dan deprem dayanışması… Altındağ Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda yaşanan Elazığ-Malatya ve İzmir depremlerinde olduğu gibi, merkez üssü Kahramanmaraş olan depremde de desteğini sürdürdü. Bir an önce harekete geçen ve kısa sürede organize olan ekipler, deprem bölgesinde canla başla çalıştı. Ankara’ya gelen depremzede vatandaşlar da yalnız bırakılmadı. Depremzedelere barınmadan giyime, sıcak yemekten psikolojik desteğe kadar pek çok alanda destek olundu.

ALTINAY’DA SEFERBERLİK

Altındağ Belediyesi yardım organizasyonu Altınay aracılığıyla depremzedelere insani yardım malzemesi desteği verildi. 8 bin 914 adet gıda kolisi, 8 bin 669 giyim malzemesi, 8 bin 654 hijyen seti ve 850 adet battaniye Ankara’ya gelmek zorunda kalan depremzede vatandaşlara ulaştırıldı.

110 AİLEYE KÖMÜR DESTEĞİ

Deprem bölgesinden gelip Altındağ’a yerleşen depremzedelere, ücretsiz kömür dağıtımı da yapıldı. Kömür dağıtımından 110 aile faydalandı.

Altındağ Belediyesi ayrıca Başkent Millet Bahçesi’nde, AFAD ile Ankara Valiliği tarafından kurulan koordinasyon merkezine depremzedeler için çay, çorba, kumanya, boyama kitabı ve servis desteği sağlandı.

SICAK YEMEK UNUTULMADI

Deprem bölgesinden gelip Altındağ’a yerleşen depremzedelere, her gün sıcak yemek ikram edildi. Altındağ’daki depremzedelere 60 bin adet sıcak yemek ikramında bulunuldu.

BİZİM EVİMİZ, SİZİN EVİNİZ

Altındağ Belediyesi Konukevi ve Doğantepe Mahallesi’nde bulunan Yaşlılar Evi kapılarını depremzede vatandaşlar için açtı. Depremzede vatandaşlar, Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı’nın sıcak ilgisiyle moral buldu. Başkan Balcı “Yapılan tüm yardımlar bölgedeki hayatı biraz olsun rahatlatıyor, orada kalanların yaşamlarını kolaylaştırıyor ama asıl hayat şimdi başlıyor. Bu nedenle depremzede vatandaşlarımıza ilgimizi ve desteğimizi sürdürmeliyiz. Evlerinden, mahallelerinden, alıştıkları düzenden ayrılmak zorunda kalan çok fazla deprem mağduru vatandaşımız var. Başka şehirlerde yeni bir hayat kurmaya, yeniden ayağa kalkmaya çalışıyorlar. Altındağ Belediyesi olarak daima yanlarındayız… Bizim evimiz, onların evi… Altındağ’da deprem bölgelerinden gelen yaklaşık 15 bin kişiyi misafir ediyoruz. Depremzede vatandaşlarımız için; evini, otelini, yurdunu açan tüm hemşehrilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.