Meslek Lisesinin eski/yeni öğrencilerinden deprem bölgesine yardım

Yerel 27.02.2023 - 12:04, Güncelleme: 27.02.2023 - 12:17
 

Meslek Lisesinin eski/yeni öğrencilerinden deprem bölgesine yardım

ANKHABER / Ankara Yapı Sanat Enstitüsü, şimdiki adı ile Mimar Sinan Mesleki Teknik Anadolu Lisesinin öğretmenleri ve eski / yeni öğrencileri organize olarak, deprem bölgesinde en çok ihtiyaç duyulan tuvalet kabinleri yaparak bölgeye ulaştırdı.
Kendi aralarında topladıkları parayla imalatta kullanılacak ahşap ve plastik (Polyester, Cam Elyafı vs.) alarak üretime geçen eski öğrencilerden Emrullah Eren ve plastik tuvalet tabanı için kalıp imalatı yapan Mustafa Özyürek emekli öğretmenlerden Mustafa Turan’ın yönetiminde tüm öğretmenlerin gayretleriyle ilk etapta 20 ünite ürünü hazırladı. Tuvaletler, Hatay Valiliğinin gösterdiği yerlere (Hatay Üniversitesi Hastanesi önüne monte edildi. Ayrıca Deprem Toplanma Merkezine Kuru Gıda desteği de sağlandı. Prefabrik tuvalet yapımı nakli montajında emeği geçen öğretmen şunlar: Mustafa Turan, Yusuf Şahiner, Serkan Akgündüz, Mehmet Arı, Mehmet İzci, Ali Yazar, Yakup Baran, Bayram Akkıllı. Malzemelerin naklinde araç veren; Botaş’ın yanı sıra yurt içi ve Almanya’dan maddi destek sağlayanlar da oldu. Okul Müdür Vekili Mehmet İzci’nin konuya ilişkin paylaşımı ise şöyle: EMANETTEN EMANETE Okulumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün özel emriyle ülkemizin yeniden imarı ve inşası için 1931 yılında “ Yapı Usta Okulu” adıyla kurulmuştur. 1934’ten günümüze tüm mezunlarımızın tek derdi güzel vatanımızın her köşesine bir tuğla koyarak yeni eserler vermektir. Görevimiz elbette ki sadece bu değildir; mazlumun, yıkılanın ve memleketin bize ihtiyaç duyulan neresinde olursa olsun yardımına koşmaktır. Bu şiarla 1966’da Varto’da, 1999’da Marmara’da ve 2023’te de “Benim şahsi meselemdir” diyerek milletimize emanet ettiği Hatay’dayız. Kısacası “Emanetten emanete” yüreğimizi; kardeş sofrasına bir bardak suyumuzu; öğretmen, öğrenci, veli ve mezunlarımızdan selam ve sevgilerimizi getirdik. Kabul ederseniz bizi mutlu edersiniz… Hatay bizim gözümüz, Hatay bizim özümüz, Hatay bizim vazgeçilmezimizdir… Emanetler sarsılabilir ama yıkılmazlar. Vefat eden güzel insanları unutmadan onları hatıralarını yaşatarak geride kalanlarla  birlikte ayağa kalkacağız. Ey güneyimizin incisi! İncindin ama kırılmadın. Tarihimizden aldığın güçle yarın bugünden daha kuvvetli olacağından şüphemiz yok. Zor an değil her an yanındayız. Bu duygularla aramızdan ayrılanlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa ve geride kalanlara sabır diliyoruz. Selam ve saygılarımızla.
ANKHABER / Ankara Yapı Sanat Enstitüsü, şimdiki adı ile Mimar Sinan Mesleki Teknik Anadolu Lisesinin öğretmenleri ve eski / yeni öğrencileri organize olarak, deprem bölgesinde en çok ihtiyaç duyulan tuvalet kabinleri yaparak bölgeye ulaştırdı.

Kendi aralarında topladıkları parayla imalatta kullanılacak ahşap ve plastik (Polyester, Cam Elyafı vs.) alarak üretime geçen eski öğrencilerden Emrullah Eren ve plastik tuvalet tabanı için kalıp imalatı yapan Mustafa Özyürek emekli öğretmenlerden Mustafa Turan’ın yönetiminde tüm öğretmenlerin gayretleriyle ilk etapta 20 ünite ürünü hazırladı.

Tuvaletler, Hatay Valiliğinin gösterdiği yerlere (Hatay Üniversitesi Hastanesi önüne monte edildi.

Ayrıca Deprem Toplanma Merkezine Kuru Gıda desteği de sağlandı. Prefabrik tuvalet yapımı nakli montajında emeği geçen öğretmen şunlar:

Mustafa Turan, Yusuf Şahiner, Serkan Akgündüz, Mehmet Arı, Mehmet İzci, Ali Yazar, Yakup Baran, Bayram Akkıllı.

Malzemelerin naklinde araç veren; Botaş’ın yanı sıra yurt içi ve Almanya’dan maddi destek sağlayanlar da oldu.

Okul Müdür Vekili Mehmet İzci’nin konuya ilişkin paylaşımı ise şöyle:

EMANETTEN EMANETE

Okulumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün özel emriyle ülkemizin yeniden imarı ve inşası için 1931 yılında “ Yapı Usta Okulu” adıyla kurulmuştur. 1934’ten günümüze tüm mezunlarımızın tek derdi güzel vatanımızın her köşesine bir tuğla koyarak yeni eserler vermektir. Görevimiz elbette ki sadece bu değildir; mazlumun, yıkılanın ve memleketin bize ihtiyaç duyulan neresinde olursa olsun yardımına koşmaktır. Bu şiarla 1966’da Varto’da, 1999’da Marmara’da ve 2023’te de “Benim şahsi meselemdir” diyerek milletimize emanet ettiği Hatay’dayız. Kısacası “Emanetten emanete” yüreğimizi; kardeş sofrasına bir bardak suyumuzu; öğretmen, öğrenci, veli ve mezunlarımızdan selam ve sevgilerimizi getirdik. Kabul ederseniz bizi mutlu edersiniz…

Hatay bizim gözümüz,

Hatay bizim özümüz,

Hatay bizim vazgeçilmezimizdir…

Emanetler sarsılabilir ama yıkılmazlar. Vefat eden güzel insanları unutmadan onları hatıralarını yaşatarak geride kalanlarla  birlikte ayağa kalkacağız.

Ey güneyimizin incisi! İncindin ama kırılmadın. Tarihimizden aldığın güçle yarın bugünden daha kuvvetli olacağından şüphemiz yok. Zor an değil her an yanındayız.

Bu duygularla aramızdan ayrılanlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa ve geride kalanlara sabır diliyoruz.

Selam ve saygılarımızla.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.