Kale için ne yapsak yetmiyor!

Ankara 25.01.2023 - 00:02, Güncelleme: 25.01.2023 - 00:02
 

Kale için ne yapsak yetmiyor!

Şevket Bülend YAHNİCİ / Tüm unvanlarımı, vasıflarımı bir yana bırakarak bugün sizlere bir Ankara sevdalısı olarak, Ankara Kent Konseyi Kale Meclisi Sözcüsü olarak seslenmek istiyorum.
Evet, Kale için ne yapsak yetmiyor! Çünkü ilgi son yıllarda öylesine arttı ki insan, otomobil trafiği artarken otopark sorunu varlığını her geçen gün daha çok hissettiriyor.   Herkes elinden geleni yapıyor ama…   Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkenti Ankara, bizlere Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal’in hediyesidir, emanetidir. O, gerçek bir Ankara aşığıydı. İzinden giden bizlere düşen görev, Başkentimizi dünyanın her bakımdan saygın kentleri arasına taşımaktır. Düne göre daha iyi durumda olsa da Kale ve civarının hâlâ büyük sorunları var. Ankara Büyükşehir Belediyesi, ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi, ABB Kent Estetiği Dairesi, Altındağ Belediyesi ve Ankara İl Kültür Müdürlüğü ile pek çok kişi, kurum, kuruluş Kale için elinden geleni yapıyor. Bizler de Ankara Kalesi Derneği ve Ankara Kent Konseyi olarak elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyoruz. Kale’ye duyarlılığı arttırmak, farkındalık oluşmasına katkı sağlamak bakımından son mesajımı bir kez de ANKHABER aracılığıyla paylaşmak istiyorum:   Arkadaşlar... Hangi zor şartlar altında neler yapıldığını, ya da neleri yapmaya çalıştığımızı bilen arkadaşlar biliyor. Yirmi seneyi aşan bir süreç içinde önce Bilgin Aygül Bey ve diğer arkadaşlarımızla kurduğumuz Ankara Kalesi Derneği ve şimdilerde de Ankara Kent Konseyi bünyesindeki sivil toplum platformu şeklinde yürüttüğümüz Ankara Kalesi Çalışmaları Meclisi  -kısaca Kale Meclisi diyoruz-  ile yol almaya, yol yürümeye çalışıyoruz. Altındağ Belediyesi, ABB ile Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün ilgi ve katkıları tartışılmaz. Müzeler, galeriler, atölyeler, dernekler, sanatçılar, hanlar her biri kendince bir gayretin içinde her hafta Kalenin muhtelif mekanları muhtelif etkinliklere sahne olmakta.   Otopark ve trafik sorunu bitmiyor   Bugün şikayetçisi olduğumuz Kalenin büyük otopark ve trafik probleminin sebebinin ne olduğunu düşünürsek bile gelinen noktanın değerini anlarız. Elbette otopark ve trafik büyük problemdir. Ancak, bu Kalenin görmekte olduğu büyük ilgi ve alakanın da bir göstergesidir. Yerli/yabancı ziyaretçi sayısı arttıkça otopark ihtiyacı büyümüş; trafik sıkışıklığı çoğalmıştır. Gerek Arkeopark alanı tarafı gerekse Kayabaşı yönü için büyük otopark yapımı problemin çözümüne yardımcı olabilecektir. Ancak, bu işler kolay ve çabuk ilerleyebilir konular olmuyor... Sabırla ve inatla yol yürümeye devam. Bugün Kale dünden çok çok ilerdedir (bütün menfiliklere rağmen) inanalım ki, yarın bugünden iyi yerlerde olacaktır...
Şevket Bülend YAHNİCİ / Tüm unvanlarımı, vasıflarımı bir yana bırakarak bugün sizlere bir Ankara sevdalısı olarak, Ankara Kent Konseyi Kale Meclisi Sözcüsü olarak seslenmek istiyorum.

Evet, Kale için ne yapsak yetmiyor!

Çünkü ilgi son yıllarda öylesine arttı ki insan, otomobil trafiği artarken otopark sorunu varlığını her geçen gün daha çok hissettiriyor.

 

Herkes elinden geleni yapıyor ama…

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkenti Ankara, bizlere Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal’in hediyesidir, emanetidir. O, gerçek bir Ankara aşığıydı. İzinden giden bizlere düşen görev, Başkentimizi dünyanın her bakımdan saygın kentleri arasına taşımaktır.

Düne göre daha iyi durumda olsa da Kale ve civarının hâlâ büyük sorunları var. Ankara Büyükşehir Belediyesi, ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi, ABB Kent Estetiği Dairesi, Altındağ Belediyesi ve Ankara İl Kültür Müdürlüğü ile pek çok kişi, kurum, kuruluş Kale için elinden geleni yapıyor.

Bizler de Ankara Kalesi Derneği ve Ankara Kent Konseyi olarak elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyoruz.

Kale’ye duyarlılığı arttırmak, farkındalık oluşmasına katkı sağlamak bakımından son mesajımı bir kez de ANKHABER aracılığıyla paylaşmak istiyorum:

 

Arkadaşlar...

Hangi zor şartlar altında neler yapıldığını, ya da neleri yapmaya çalıştığımızı bilen arkadaşlar biliyor. Yirmi seneyi aşan bir süreç içinde önce Bilgin Aygül Bey ve diğer arkadaşlarımızla kurduğumuz Ankara Kalesi Derneği ve şimdilerde de Ankara Kent Konseyi bünyesindeki sivil toplum platformu şeklinde yürüttüğümüz Ankara Kalesi Çalışmaları Meclisi  -kısaca Kale Meclisi diyoruz-  ile yol almaya, yol yürümeye çalışıyoruz.

Altındağ Belediyesi, ABB ile Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün ilgi ve katkıları tartışılmaz.

Müzeler, galeriler, atölyeler, dernekler, sanatçılar, hanlar her biri kendince bir gayretin içinde her hafta Kalenin muhtelif mekanları muhtelif etkinliklere sahne olmakta.

 

Otopark ve trafik sorunu bitmiyor

 

Bugün şikayetçisi olduğumuz Kalenin büyük otopark ve trafik probleminin sebebinin ne olduğunu düşünürsek bile gelinen noktanın değerini anlarız. Elbette otopark ve trafik büyük problemdir. Ancak, bu Kalenin görmekte olduğu büyük ilgi ve alakanın da bir göstergesidir.

Yerli/yabancı ziyaretçi sayısı arttıkça otopark ihtiyacı büyümüş; trafik sıkışıklığı çoğalmıştır. Gerek Arkeopark alanı tarafı gerekse Kayabaşı yönü için büyük otopark yapımı problemin çözümüne yardımcı olabilecektir. Ancak, bu işler kolay ve çabuk ilerleyebilir konular olmuyor... Sabırla ve inatla yol yürümeye devam.

Bugün Kale dünden çok çok ilerdedir (bütün menfiliklere rağmen) inanalım ki, yarın bugünden iyi yerlerde olacaktır...

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.