Erzurumlu Ressam Fesih Özyurt Ankara'da ilk sergisini açtı

Kültür-Sanat 17.01.2023 - 11:56, Güncelleme: 17.01.2023 - 11:56
 

Erzurumlu Ressam Fesih Özyurt Ankara'da ilk sergisini açtı

Sema KUMRULU / Erzurumlu Ressam Fesih Özyurt, 12. kişisel sergisini 10-16 Ocak 2023 tarihleri arasında Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) sergi salonunda açtı. Kendisiyle bir söyleşi gerçekleştirdik
Fesih Özyurt kimdir? Sizi tanıyarak başlayalım. Erzurum İli, Hınıs İlçesi doğumluyum. İlk ve orta öğrenimimi doğduğum ilçede yaptım. Yüksek Öğrenimimi ise Erzurum Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde tamamladım. Kamu kuruluşunda çalışmaya başlayarak 2014 yılında emekli oldum. Erzurum'da yaşıyorum. Sizi resme yönlendiren nedir? İlkokul ve ortaokulda resme merakım vardı. Okullarda resim yarışmalarında derece almam, valilik ve bakanlıkça almış olduğum ödüller beni resme teşvik etti. Ne tür resimler yapıyorsunuz? Resimlerim genellikle cansız doğa resimleri, manzara resimleri, insan ve hayvan tasvirleri, portre çalışmaları, soyut çalışmalar. Yaşadığımız toplumun sıkıntılarını işleyen konularda çalışmalar yapıyorum. Ankara'da ilk serginiz. Diğer sergilerinizi sizden dinleyelim. İlk sergimi 1989 yılında Erzurum Halk Eğitim Merkezi'nde 47 tabloyla açtım. Yine Erzurum'da Çifte Minareli Medrese'de 4 ve Polerium  AVM'de 4 kez kişisel sergim oldu. 2016 yılında İzmir Karşıyaka ve geçen yıl yine Erzurum MNG AVM'de sergi açtım. Ankara'da açmış olduğum bu sergide, 76 yağlı boya tablom bulunuyor. Bu kadar tabloyla Erzurum'dan  gelmek zor oldu ama sanat öyle bir aşk ki, talep olsa dünyanın öbür ucuna giderdim. Siz İlahiyat Fakültesi mezunusunuz. Resim sanatıyla bağlantısı nedir? Ben İlahiyat mezunu olarak dinimizde resmi yasaklayan hiç bir engel yoktur. Halk arasında bilinen engellerin hepsi safsatadır. Resim yapmak insana ilham verir. Resim öyle bir aşk ki , fırçayı elinize alınca mezara kadar gider. Resim yapan insanlar mutlu insanlardır. Ben herkesin bir sanatla uğraşmasını tavsiye ediyorum. Mesleğimiz ne olursa olsun ikinci bir meslek olarak sanatı seçmeliyiz.        Ben bu güzel söyleşi için Fesih Özyurt'a çok teşekkür ediyorum. Resimlerinin hikayelerini dinlemek çok zevkliydi.    Sanatla kalalım.
Sema KUMRULU / Erzurumlu Ressam Fesih Özyurt, 12. kişisel sergisini 10-16 Ocak 2023 tarihleri arasında Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) sergi salonunda açtı. Kendisiyle bir söyleşi gerçekleştirdik

Fesih Özyurt kimdir? Sizi tanıyarak başlayalım.

Erzurum İli, Hınıs İlçesi doğumluyum. İlk ve orta öğrenimimi doğduğum ilçede yaptım. Yüksek Öğrenimimi ise Erzurum Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde tamamladım. Kamu kuruluşunda çalışmaya başlayarak 2014 yılında emekli oldum. Erzurum'da yaşıyorum.

Sizi resme yönlendiren nedir?

İlkokul ve ortaokulda resme merakım vardı. Okullarda resim yarışmalarında derece almam, valilik ve bakanlıkça almış olduğum ödüller beni resme teşvik etti.

Ne tür resimler yapıyorsunuz?

Resimlerim genellikle cansız doğa resimleri, manzara resimleri, insan ve hayvan tasvirleri, portre çalışmaları, soyut çalışmalar. Yaşadığımız toplumun sıkıntılarını işleyen konularda çalışmalar yapıyorum.

Ankara'da ilk serginiz. Diğer sergilerinizi sizden dinleyelim.

İlk sergimi 1989 yılında Erzurum Halk Eğitim Merkezi'nde 47 tabloyla açtım. Yine Erzurum'da Çifte Minareli Medrese'de 4 ve Polerium  AVM'de 4 kez kişisel sergim oldu. 2016 yılında İzmir Karşıyaka ve geçen yıl yine Erzurum MNG AVM'de sergi açtım. Ankara'da açmış olduğum bu sergide, 76 yağlı boya tablom bulunuyor. Bu kadar tabloyla Erzurum'dan  gelmek zor oldu ama sanat öyle bir aşk ki, talep olsa dünyanın öbür ucuna giderdim.

Siz İlahiyat Fakültesi mezunusunuz. Resim sanatıyla bağlantısı nedir?

Ben İlahiyat mezunu olarak dinimizde resmi yasaklayan hiç bir engel yoktur. Halk arasında bilinen engellerin hepsi safsatadır. Resim yapmak insana ilham verir. Resim öyle bir aşk ki , fırçayı elinize alınca mezara kadar gider. Resim yapan insanlar mutlu insanlardır. Ben herkesin bir sanatla uğraşmasını tavsiye ediyorum. Mesleğimiz ne olursa olsun ikinci bir meslek olarak sanatı seçmeliyiz.

   

   Ben bu güzel söyleşi için Fesih Özyurt'a çok teşekkür ediyorum. Resimlerinin hikayelerini dinlemek çok zevkliydi.

   Sanatla kalalım.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.