''Aşık Ali Cemal Çetinkaya'yı Anma ve Anlama'' Etkinliği Düzenlendi

Kültür-Sanat 11.01.2023 - 12:33, Güncelleme: 11.01.2023 - 12:33
 

''Aşık Ali Cemal Çetinkaya'yı Anma ve Anlama'' Etkinliği Düzenlendi

Sema KUMRULU / Aşık geleneğinin son temsilcilerinden, şair Aşık Ali Cemal Çetinkaya, ölüm yıldönümünde anıldı.
Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesi'nde Özgür Sanatçılar adına  ''Aşık Ali Cemal Çetinkaya Anma ve Anlama'' etkinliği 9 Ocak 2023 tarihinde düzenlendi. Etkinliği usta sanatçının kızı İrade Şahiner hazırlayıp sundu.  Ali Haydar Çelebi, Ebru Figen Meydan ve Necati Arslanmirza'nın katkılarıyla gerçekleşen etkinlikte sanatçılar Dertli Divani, Gülseren Kılıç, Kenan Şahbudak ve Ümit Özdizlekli, Aşık Ali Cemal Çetinkaya'nın eserlerini seslendirdi. Sanatçı şiirlerinde aşk, sevgi, gurbet, doğa gibi konuların yanı sıra dünya malına meyletmeme, kul hakkı yememe, ahlaki ve tasavvufi konulara değindi. 'Tuncelili Sefil Bilo, Dertli Cemo, Ali Cemal mahlaslarını kullandı. Şiirlerini dörtlük nazım birimi ve hece ölçüsüyle yazdı. Çetinkaya, 1974 yılında Ankara Radyosuna mahalli sanatçı olarak girdi. Ozanlarla ilişkin çeşitli örgütlenmelerde ve bazı tiyatrolarda görev aldı. Çankaya Belediyesi bünyesinde görev yaptı. 1986 yılında Amerika'da düzenlenen bir yarışmada 'Ben Kadınım Ben Anayım' şiiri kadın haklarıyla ilgili birincilik ödülü aldı. MESAM üyesi ve Kültür Bakanlığı sanatçısı olan Çetinkaya 2016 yılında Ankara'da vefat etti ve Hacıbektaş'ta toprağa verildi. Yaşamı boyunca insanlığa imza atan, aşık geleneğinin son temsilcilerinden Ali Cemal Çetinkaya'ya Allah'tan rahmet dilerim. Sanatçının kızı İrade Şahiner'i,  sunumu ve okuduğu şiirler adına kutlarım.
Sema KUMRULU / Aşık geleneğinin son temsilcilerinden, şair Aşık Ali Cemal Çetinkaya, ölüm yıldönümünde anıldı.

Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesi'nde Özgür Sanatçılar adına  '' Aşık Ali Cemal Çetinkaya Anma ve Anlama'' etkinliği 9 Ocak 2023 tarihinde düzenlendi. Etkinliği usta sanatçının kızı İrade Şahiner hazırlayıp sundu.

 Ali Haydar Çelebi, Ebru Figen Meydan ve Necati Arslanmirza'nın katkılarıyla gerçekleşen etkinlikte sanatçılar Dertli Divani, Gülseren Kılıç, Kenan Şahbudak ve Ümit Özdizlekli, Aşık Ali Cemal Çetinkaya'nın eserlerini seslendirdi.

Sanatçı şiirlerinde aşk, sevgi, gurbet, doğa gibi konuların yanı sıra dünya malına meyletmeme, kul hakkı yememe, ahlaki ve tasavvufi konulara değindi. 'Tuncelili Sefil Bilo, Dertli Cemo, Ali Cemal mahlaslarını kullandı. Şiirlerini dörtlük nazım birimi ve hece ölçüsüyle yazdı.

Çetinkaya, 1974 yılında Ankara Radyosuna mahalli sanatçı olarak girdi. Ozanlarla ilişkin çeşitli örgütlenmelerde ve bazı tiyatrolarda görev aldı. Çankaya Belediyesi bünyesinde görev yaptı. 1986 yılında Amerika'da düzenlenen bir yarışmada 'Ben Kadınım Ben Anayım' şiiri kadın haklarıyla ilgili birincilik ödülü aldı.

MESAM üyesi ve Kültür Bakanlığı sanatçısı olan Çetinkaya 2016 yılında Ankara'da vefat etti ve Hacıbektaş'ta toprağa verildi.

Yaşamı boyunca insanlığa imza atan, aşık geleneğinin son temsilcilerinden Ali Cemal Çetinkaya'ya Allah'tan rahmet dilerim. Sanatçının kızı İrade Şahiner'i,  sunumu ve okuduğu şiirler adına kutlarım.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.