Güney Azerbaycan Türklerine TAİB desteği

Güncel 03.01.2023 - 14:02, Güncelleme: 03.01.2023 - 14:02
 

Güney Azerbaycan Türklerine TAİB desteği

Türk Aksakallıları Arasındaki İlişkileri Geliştirme Birliği (TAİB) tarafından düzenlenen “Güney Azerbaycan Türklerinin Demokratik Gelişimi: İlham Aliyev'in Belirlediği Yol Haritası” konulu etkinlik gerçekleştirildi.
Etkinlikte, Başkomutan, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Azerbaycan halkına hizmetleri ve tarihi başarıları, cumhurbaşkanının hakları hakkında görüşlerini paylaştılar. Azerbaycan'ın güneyindeki Türklerin maruz kaldığı baskı ve zulme, çok sayıda işkence olayına, Azerbaycan dilinde eğitim hakkından yoksun bırakıldıklarına dikkat çekilerek Güney Azerbaycan Türklerine destek verildi. -Güney Azerbaycan Türklerinin haklarının savunulması gerektiği vurgulandı Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in gerek Semerkant'ta düzenlenen 9. Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi'nde gerekse ADA Üniversitesi'nde düzenlenen “Orta Koridor Boyunca: jeopolitik, güvenlik ve ekonomi” konulu uluslararası konferansta dile getirdiği görüşlerin, Güney Azerbaycan Türklerinin haklarının korunması, geleceğe yönelik gelişimi, ayrıca dilimiz ve ortak değerlerimizle daha yakın ilişki sağlanması açısından ayrı bir önem arz ettiği vurgulandı. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in dünyadaki tüm Azerbaycanlıların lideri olduğunu belirten katılımcılar, Azerbaycan'ın jeopolitik düzeyde güçlenen konumunu da kapsamlı bir şekilde dile getirdiler. -Ünlü şarkıcı Araz Elses katılımcıları duygulandırdı Etkinliğin özel konuğu olan ünlü şarkıcı Araz Elses'in konuşması katılımcılar tarafından büyük ilgi ve heyecanla karşılandı. Araz Elses, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in izlediği politikanın dünya Azerbaycanlılarına ilham verdiğini kaydetti. Azerbaycan'ın hedeflerine ulaşacağına olan güvenini dile getiren Araz Elses, “Bu politikayı hayatım ve kanımla desteklemeye hazırım” diyerek katılımcıları duygulandırdı. Etkinliğin sonunda kendi yazdığı şarkıları söyleyen Araz Elses'e Güney Azerbaycan Türklerinin haklarının korunmasında yaptığı hizmetler ve Türk kültürünün tanıtılmasındaki çalışmalarından dolayı TAİB'in özel plaketi takdim edildi.
Türk Aksakallıları Arasındaki İlişkileri Geliştirme Birliği (TAİB) tarafından düzenlenen “Güney Azerbaycan Türklerinin Demokratik Gelişimi: İlham Aliyev'in Belirlediği Yol Haritası” konulu etkinlik gerçekleştirildi.

Etkinlikte, Başkomutan, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Azerbaycan halkına hizmetleri ve tarihi başarıları, cumhurbaşkanının hakları hakkında görüşlerini paylaştılar. Azerbaycan'ın güneyindeki Türklerin maruz kaldığı baskı ve zulme, çok sayıda işkence olayına, Azerbaycan dilinde eğitim hakkından yoksun bırakıldıklarına dikkat çekilerek Güney Azerbaycan Türklerine destek verildi.

-Güney Azerbaycan Türklerinin haklarının savunulması gerektiği vurgulandı

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in gerek Semerkant'ta düzenlenen 9. Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi'nde gerekse ADA Üniversitesi'nde düzenlenen “Orta Koridor Boyunca: jeopolitik, güvenlik ve ekonomi” konulu uluslararası konferansta dile getirdiği görüşlerin, Güney Azerbaycan Türklerinin haklarının korunması, geleceğe yönelik gelişimi, ayrıca dilimiz ve ortak değerlerimizle daha yakın ilişki sağlanması açısından ayrı bir önem arz ettiği vurgulandı. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in dünyadaki tüm Azerbaycanlıların lideri olduğunu belirten katılımcılar, Azerbaycan'ın jeopolitik düzeyde güçlenen konumunu da kapsamlı bir şekilde dile getirdiler.

-Ünlü şarkıcı Araz Elses katılımcıları duygulandırdı

Etkinliğin özel konuğu olan ünlü şarkıcı Araz Elses'in konuşması katılımcılar tarafından büyük ilgi ve heyecanla karşılandı. Araz Elses, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in izlediği politikanın dünya Azerbaycanlılarına ilham verdiğini kaydetti. Azerbaycan'ın hedeflerine ulaşacağına olan güvenini dile getiren Araz Elses, “Bu politikayı hayatım ve kanımla desteklemeye hazırım” diyerek katılımcıları duygulandırdı. Etkinliğin sonunda kendi yazdığı şarkıları söyleyen Araz Elses'e Güney Azerbaycan Türklerinin haklarının korunmasında yaptığı hizmetler ve Türk kültürünün tanıtılmasındaki çalışmalarından dolayı TAİB'in özel plaketi takdim edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.