Çankaya Semt Tiyatroları Kuruluyor

Kültür-Sanat 15.11.2022 - 14:53, Güncelleme: 15.11.2022 - 14:53
 

Çankaya Semt Tiyatroları Kuruluyor

Sema KUMRULU / Çankaya Belediyesi, Çankaya Evleri'nde yürüttüğü eğitim ve sanat projelerine bir yenisini daha ekliyor. Aralık ayında başlayacak olan ''Semt Tiyatroları Projesi'' ile tiyatro sanatını Çankaya'nın her semtinde yaygınlaştırmayı ve kalıcı hale getirmeyi hedefliyor.
Yaratıcı Drama, diksiyon, senaryo, oyun metni çözümleme ve uygulama, makyaj, kostüm-aksesuar, dekor hazırlama, sahne ışığı ve ses, sahneleme teknikleri üzerine derslerin verileceği Semt Tiyatrolarına katılmak isteyen Çankayalılar, 14-30 Kasım 2022 tarihleri arasında kayıt yaptırabilecek. Gönüllü katılımcılar ile yürütülecek tiyatro kurs programını, tiyatro konusunda deneyimli eğitmenler ve Çankaya İlçe Halk Eğitim Merkezi'nin uzman öğreticileri yürütecek. Semt Tiyatroları katılımcıları, mayıs ayına kadar görecekleri ders programının yanı sıra belirli zamanlarda akademisyenlerin vereceği; ortaoyunu, karagöz, batı tiyatrosu, pandomim, çağdaş tiyatro akımlar, doğaçlama tiyatrosu gibi konular içeren konferans ve atölyeler ile de buluşacak. Semt Tiyatroları'na katılmak isteyen Çankayalılar, 30 Kasım 2022 tarihine kadar 18 yaş üzeri her yaş grubundan bir fotoğraf  ve form doldurarak, semtlerde derslerin verileceği noktalara başvuruda bulunabilecek.
Sema KUMRULU / Çankaya Belediyesi, Çankaya Evleri'nde yürüttüğü eğitim ve sanat projelerine bir yenisini daha ekliyor. Aralık ayında başlayacak olan ''Semt Tiyatroları Projesi'' ile tiyatro sanatını Çankaya'nın her semtinde yaygınlaştırmayı ve kalıcı hale getirmeyi hedefliyor.

Yaratıcı Drama, diksiyon, senaryo, oyun metni çözümleme ve uygulama, makyaj, kostüm-aksesuar, dekor hazırlama, sahne ışığı ve ses, sahneleme teknikleri üzerine derslerin verileceği Semt Tiyatrolarına katılmak isteyen Çankayalılar, 14-30 Kasım 2022 tarihleri arasında kayıt yaptırabilecek.

Gönüllü katılımcılar ile yürütülecek tiyatro kurs programını, tiyatro konusunda deneyimli eğitmenler ve Çankaya İlçe Halk Eğitim Merkezi'nin uzman öğreticileri yürütecek. Semt Tiyatroları katılımcıları, mayıs ayına kadar görecekleri ders programının yanı sıra belirli zamanlarda akademisyenlerin vereceği; ortaoyunu, karagöz, batı tiyatrosu, pandomim, çağdaş tiyatro akımlar, doğaçlama tiyatrosu gibi konular içeren konferans ve atölyeler ile de buluşacak.

Semt Tiyatroları'na katılmak isteyen Çankayalılar, 30 Kasım 2022 tarihine kadar 18 yaş üzeri her yaş grubundan bir fotoğraf  ve form doldurarak, semtlerde derslerin verileceği noktalara başvuruda bulunabilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.