ANKARA’YA MİLLET ORMANI

Haber Heybesi 07.11.2022 - 09:48, Güncelleme: 07.11.2022 - 09:48
 

ANKARA’YA MİLLET ORMANI

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Atatürk Orman Çiftliği Millet Ormanı’nın çok yakında kullanıma açılacağını müjdeledi.
Bakan Kirişçi, "11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'ne ilişkin düzenlenen tanıtımda yaptığı konuşmada, bu yıl temanın, 'Türkiye Yüzyılı'na Nefes' olarak belirlediğini açıkladı. Bakan Kirişçi, “Bu yıl, 7'den 70'e hepimizin dikeceği milyonlarca fidan Türkiye Yüzyılı'na nefes olacak." dedi. Orman Genel Müdürlüğü aracılığıyla 11 Kasım'da, 81 ilde, 1023 noktada düzenlenecek programlarda on binlerce vatandaşın katılımıyla milyonlarca fidanı toprakla buluşturacaklarını bildiren Kirişçi, şunları söyledi: “Bu yılki ana programı, Ankara'da Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) Millet Ormanı'nda gerçekleştireceğiz. Çok yakında kullanıma açılacak olan bu ormanda hiçbir ticari işletme yer almayacak, sadece yürüme ve bisiklet parkurlarından oluşacak bir düzenleme gerçekleştirilecek. AOÇ Millet Ormanı, Ankaralıların nefes alıp tazeleneceği, doğayla baş başa olacağı bir yeşil alan olarak tasarlandı. Bu alanda 100 bin fidan dikerek dev bir Türkiye Yüzyılı logosunu resmedeceğiz. Ayrıca ülke genelindeki etkinliklerimiz çerçevesinde her ilimizde de Türkiye Yüzyılı logosunun yer aldığı ağaç desenleri oluşturacağız. Böylece Yeşil Vatanımıza da Türkiye Yüzyılı'nı nakış nakış işlemiş olacağız.” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 7 Kasım 2019 tarihindeki genelgesi üzerine 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü ilan edilmişti. Milli Ağaçlandırma Günü, 2019 yılından itibaren Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, ülke genelinde fidan dikme etkinlikleri ile kutlanıyor.
Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Atatürk Orman Çiftliği Millet Ormanı’nın çok yakında kullanıma açılacağını müjdeledi.

Bakan Kirişçi, "11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'ne ilişkin düzenlenen tanıtımda yaptığı konuşmada, bu yıl temanın, 'Türkiye Yüzyılı'na Nefes' olarak belirlediğini açıkladı. Bakan Kirişçi, “Bu yıl, 7'den 70'e hepimizin dikeceği milyonlarca fidan Türkiye Yüzyılı'na nefes olacak." dedi.

Orman Genel Müdürlüğü aracılığıyla 11 Kasım'da, 81 ilde, 1023 noktada düzenlenecek programlarda on binlerce vatandaşın katılımıyla milyonlarca fidanı toprakla buluşturacaklarını bildiren Kirişçi, şunları söyledi:

“Bu yılki ana programı, Ankara'da Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) Millet Ormanı'nda gerçekleştireceğiz. Çok yakında kullanıma açılacak olan bu ormanda hiçbir ticari işletme yer almayacak, sadece yürüme ve bisiklet parkurlarından oluşacak bir düzenleme gerçekleştirilecek. AOÇ Millet Ormanı, Ankaralıların nefes alıp tazeleneceği, doğayla baş başa olacağı bir yeşil alan olarak tasarlandı. Bu alanda 100 bin fidan dikerek dev bir Türkiye Yüzyılı logosunu resmedeceğiz. Ayrıca ülke genelindeki etkinliklerimiz çerçevesinde her ilimizde de Türkiye Yüzyılı logosunun yer aldığı ağaç desenleri oluşturacağız. Böylece Yeşil Vatanımıza da Türkiye Yüzyılı'nı nakış nakış işlemiş olacağız.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 7 Kasım 2019 tarihindeki genelgesi üzerine 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü ilan edilmişti. Milli Ağaçlandırma Günü, 2019 yılından itibaren Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, ülke genelinde fidan dikme etkinlikleri ile kutlanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.