Göbeklitepe Film Festivali’nin Birincisi Yapıldı

Kültür-Sanat 05.11.2022 - 08:26, Güncelleme: 05.11.2022 - 08:26
 

Göbeklitepe Film Festivali’nin Birincisi Yapıldı

Filmlerin yarıştığı festivalde yurtiçi ve yurtdışından olmak üzere 173 film başvuruda bulundu. Altı aylık bir süreci kapsayan bu festivaldeki filmler Türkiye çapında ünlü yönetmen ve sinemacılardan oluşturulan jüri tarafından değerlendirmeye alınarak ilk üç belirlendi.
Şanlıurfa Gönüllüleri Derneği tarafından Türkiye’de ilk defa,1.Uluslararası Göbeklitepe Kısa Film Günleri Festivali Şanlıurfa’da yapıldı. Düzenlenen Göbeklitepe Film Festivali, bu çerçevedeki ilk film festivali olma özelliğini taşıyor. Filmlerin yarıştığı festivalde yurtiçi ve yurtdışından olmak üzere 173 film başvuruda bulundu. Altı aylık bir süreci kapsayan bu festivaldeki filmler Türkiye çapında ünlü yönetmen ve sinemacılardan oluşturulan jüri tarafından değerlendirmeye alınarak ilk üç belirlendi. Filmler kısa metrajlı ve kurmaca dalındaydı. Gala ve ödül töreninde dereceye girenlere ve Şanlıurfa’ya davet edilen sinema sanatçılarına protokol tarafından plaket takdimi yapıldı. Amaç insanları buraya çekmek Konuyla ilgili açıklama yapan Şanlıurfa Gönüllüleri Derneği Genel Başkanı Habip Çadırcı şunları söyledi: Film Günleri Festivalinin öncelikli amacı Tarihin Sıfır Noktası olarak nitelendirilen ve UNESCO Dünya Mirası Listesinde bulunan Şanlıurfa'daki Göbeklitepe'nin tanıtım ve değerini vurgulamak suretiyle dünya çapında tarihi ve turistik yönden giderek artan bu ilgiyle insanları bu bölgeye çekmektir. Yapılacak turlar ve gezilerle bölgenin turistik faaliyetlerle canlandırılması ve film etkinliği için yapılacak olan gösterilerle, yöre halkına sosyal faaliyet alanları sağlamak ve bölgeye konuk olarak gelecek olan yönetmen, yapımcılar için çekilecek muhtemel film ve sinema çekimleri için olabilecek muhtemel çekim platolarının tanıtımı sağlanacaktır. Festivalin adının patenti alındı 1.Uluslararası Göbeklitepe Kısa Film Günleri Festivali’nin marka kimliğini yasal olarak koruma altına almak için Türk Patent Kurumuna başvurarak patentini aldık. Bu teknolojik, ekonomik ve sosyal ilerlemenin gerçekleştirilmesine katkı sağlayacaktır. Patent belgesiyle korunan  bir ürün patent sahibine özel olan, ürünün kullanımı, üretilmesi ve satılması ile ilgili haklar sağlar. Sınai Mülkiyet Kanununun ilgili maddelerince hiçbir kişi ve kuruluş bu marka ismiyle etkinlik yapamaz, yapılırsa patent sahibinin yasal yollara başvurma hakkı doğar. 1.Uluslararası Göbeklitepe Kısa Film Günleri Festivali ayrıca,  geçmişten günümüze, birçok uygarlığa ev sahipliği yapan Şanlıurfa’nın ülkemizde ve uluslararası alanda kültürel, tarihi ve turistik değerleriyle dünyaya adını duyurarak, sinema tutkunlarıyla buluşmayı hedeflemektedir.”
Filmlerin yarıştığı festivalde yurtiçi ve yurtdışından olmak üzere 173 film başvuruda bulundu. Altı aylık bir süreci kapsayan bu festivaldeki filmler Türkiye çapında ünlü yönetmen ve sinemacılardan oluşturulan jüri tarafından değerlendirmeye alınarak ilk üç belirlendi.

Şanlıurfa Gönüllüleri Derneği tarafından Türkiye’de ilk defa,1.Uluslararası Göbeklitepe Kısa Film Günleri Festivali Şanlıurfa’da yapıldı.

Düzenlenen Göbeklitepe Film Festivali, bu çerçevedeki ilk film festivali olma özelliğini taşıyor. Filmlerin yarıştığı festivalde yurtiçi ve yurtdışından olmak üzere 173 film başvuruda bulundu. Altı aylık bir süreci kapsayan bu festivaldeki filmler Türkiye çapında ünlü yönetmen ve sinemacılardan oluşturulan jüri tarafından değerlendirmeye alınarak ilk üç belirlendi. Filmler kısa metrajlı ve kurmaca dalındaydı.

Gala ve ödül töreninde dereceye girenlere ve Şanlıurfa’ya davet edilen sinema sanatçılarına protokol tarafından plaket takdimi yapıldı.

Amaç insanları buraya çekmek

Konuyla ilgili açıklama yapan Şanlıurfa Gönüllüleri Derneği Genel Başkanı Habip Çadırcı şunları söyledi:

Film Günleri Festivalinin öncelikli amacı Tarihin Sıfır Noktası olarak nitelendirilen ve UNESCO Dünya Mirası Listesinde bulunan Şanlıurfa'daki Göbeklitepe'nin tanıtım ve değerini vurgulamak suretiyle dünya çapında tarihi ve turistik yönden giderek artan bu ilgiyle insanları bu bölgeye çekmektir. Yapılacak turlar ve gezilerle bölgenin turistik faaliyetlerle canlandırılması ve film etkinliği için yapılacak olan gösterilerle, yöre halkına sosyal faaliyet alanları sağlamak ve bölgeye konuk olarak gelecek olan yönetmen, yapımcılar için çekilecek muhtemel film ve sinema çekimleri için olabilecek muhtemel çekim platolarının tanıtımı sağlanacaktır.

Festivalin adının patenti alındı

1.Uluslararası Göbeklitepe Kısa Film Günleri Festivali’nin marka kimliğini yasal olarak koruma altına almak için Türk Patent Kurumuna başvurarak patentini aldık. Bu teknolojik, ekonomik ve sosyal ilerlemenin gerçekleştirilmesine katkı sağlayacaktır. Patent belgesiyle korunan  bir ürün patent sahibine özel olan, ürünün kullanımı, üretilmesi ve satılması ile ilgili haklar sağlar. Sınai Mülkiyet Kanununun ilgili maddelerince hiçbir kişi ve kuruluş bu marka ismiyle etkinlik yapamaz, yapılırsa patent sahibinin yasal yollara başvurma hakkı doğar.

1.Uluslararası Göbeklitepe Kısa Film Günleri Festivali ayrıca,  geçmişten günümüze, birçok uygarlığa ev sahipliği yapan Şanlıurfa’nın ülkemizde ve uluslararası alanda kültürel, tarihi ve turistik değerleriyle dünyaya adını duyurarak, sinema tutkunlarıyla buluşmayı hedeflemektedir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.