Yunus Değirmenci: Küresel emek dayanışmasının gereklilik olduğuna inanıyoruz

Çalışma Hayatı 02.11.2022 - 15:38, Güncelleme: 02.11.2022 - 15:38
 

Yunus Değirmenci: Küresel emek dayanışmasının gereklilik olduğuna inanıyoruz

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Yunus Değirmenci, HAK-İŞ’i temsilen Karadağ Bağımsız Sendikalar Birliği (UFTUM) 4. Olağan Kongresi'ne katıldı.
Değirmenci, Genel Başkan Mahmut Arslan’ın selamını ve başarı dileklerini ilettiği konuşmada, HAK-İŞ'in Türkiye ve küresel emek hareketindeki yeri ve önemine ilişkin bilgilendirmelerde bulundu. HAK-İŞ’in Türkiye’nin en büyük emek örgütlerinden birisi olduğunu belirterek, HAK-İŞ’in ulusal alandaki öncülüğünü uluslararası alanda da devam ettirdiğini söyleyen Yunus Değirmenci, “Etkin bir sendikal mücadelenin, etkin bir dayanışma ve sosyal diyalog anlayışı ile olacağını biliyoruz. Küresel emek dayanışmasının bir gereklilik olduğuna inanıyoruz. Bu kapsamda birçok ülkeden sendikalarla ilişkiler kurmaya ve mevcut ilişkileri geliştirerek kurumsal bir çerçeve kazandırmaya ayrı bir önem atfediyoruz” dedi. UFTUM ile Güçlü İlişkileri İleriye Taşımak İstiyoruz HAK-İŞ ile UFTUM ve sendikaları arasında güçlü ilişkiler gerçekleşmesini istediklerini belirten Yunus Değirmenci, her iki konfederasyonun, Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu ve Avrupa Sendikalar Konfederasyonu çatısı altında, aynı hedefler çerçevesinde, işçi ve halklarının refahını en üst düzeye çıkarmak için durmadan çalışarak, bu birlikteliği somut projelerle daha ileriye taşımak istediklerini ifade etti. Sendikalar, Kalkınma Sağlayan En Önemli Mekanizmadır Değirmenci, ülkeleri güçlendiren ve kalkınmasına destek olan mekanizmanın en önemli parçalarından birinin sendikalar olduğunu belirterek, “Sendikalar olarak sorunlara karşı çözüm üretebilmeyi ve mücadele edebilmeyi kendimize görev bilerek yoğun bir gayret göstermeliyiz.  Çünkü sendikaların güçlenmesi toplumun refah düzeyi artmasına, daha iyi çalışma koşulları oluşmasına ve ülkelerin kalkınmasına önemli katkılar sunacağına inanıyoruz” dedi.
HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Yunus Değirmenci, HAK-İŞ’i temsilen Karadağ Bağımsız Sendikalar Birliği (UFTUM) 4. Olağan Kongresi'ne katıldı.

Değirmenci, Genel Başkan Mahmut Arslan’ın selamını ve başarı dileklerini ilettiği konuşmada, HAK-İŞ'in Türkiye ve küresel emek hareketindeki yeri ve önemine ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.

HAK-İŞ’in Türkiye’nin en büyük emek örgütlerinden birisi olduğunu belirterek, HAK-İŞ’in ulusal alandaki öncülüğünü uluslararası alanda da devam ettirdiğini söyleyen Yunus Değirmenci, “Etkin bir sendikal mücadelenin, etkin bir dayanışma ve sosyal diyalog anlayışı ile olacağını biliyoruz. Küresel emek dayanışmasının bir gereklilik olduğuna inanıyoruz. Bu kapsamda birçok ülkeden sendikalarla ilişkiler kurmaya ve mevcut ilişkileri geliştirerek kurumsal bir çerçeve kazandırmaya ayrı bir önem atfediyoruz” dedi.

UFTUM ile Güçlü İlişkileri İleriye Taşımak İstiyoruz

HAK-İŞ ile UFTUM ve sendikaları arasında güçlü ilişkiler gerçekleşmesini istediklerini belirten Yunus Değirmenci, her iki konfederasyonun, Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu ve Avrupa Sendikalar Konfederasyonu çatısı altında, aynı hedefler çerçevesinde, işçi ve halklarının refahını en üst düzeye çıkarmak için durmadan çalışarak, bu birlikteliği somut projelerle daha ileriye taşımak istediklerini ifade etti.

Sendikalar, Kalkınma Sağlayan En Önemli Mekanizmadır

Değirmenci, ülkeleri güçlendiren ve kalkınmasına destek olan mekanizmanın en önemli parçalarından birinin sendikalar olduğunu belirterek, “Sendikalar olarak sorunlara karşı çözüm üretebilmeyi ve mücadele edebilmeyi kendimize görev bilerek yoğun bir gayret göstermeliyiz.  Çünkü sendikaların güçlenmesi toplumun refah düzeyi artmasına, daha iyi çalışma koşulları oluşmasına ve ülkelerin kalkınmasına önemli katkılar sunacağına inanıyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.