Abidin Paşa Köşkü ''Kurtuluş Savaşı Müzesi' Olacak

Kültür-Sanat 14.10.2022 - 10:45, Güncelleme: 14.10.2022 - 10:45
 

Abidin Paşa Köşkü ''Kurtuluş Savaşı Müzesi' Olacak

Sema KUMRULU / Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, tarihi Abidinpaşa Köşkü'nün ''Kurtuluş Savaşı Müzesi'ne dönüştürülmesine ilişkin proje tanıtım toplantısı düzenledi.
Dönemin Ankara Valisi Abidin Paşa tarafından 1886 yılında yaptırılan, 1929 yılında Kurtuluş Savaşı Mücadelesi sırasında ''Harbiye Talimgahı'' olarak kullanılan köşk ''Kurtuluş Savaşı Müzesi''ne dönüştürülecek.  Köşk Çankaya Belediyesi tarafından restore edilip Ankara Kulübüne kiralanmıştı. Burada Seymen kültürü yaşatılarak yeni seymenler yetişiyordu. Ayrıca Ankara Kültür, Sanat, ve Sergi Evi olarak kullanılıyordu. Ankara Kulübü'nün hazırladığı bu etkinliklerin ortak özelliği Ankara teması taşımasıydı. Köşk'ün Çankaya Belediyesine geri dönmesiyle, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, tarihi Abidinpaşa Köşkü'nün ''Kurtuluş Savaşı Müzesi'' ne dönüştürüleceği açıklamasını yaptı. Taşdelen, açılacak olan müzede Kurtuluş Savaşı Mücadelesinin anlatılacağını, yaşatılacağını ve Başkente kazandırılacağını anlattı. Toplantıya CHP milletvekilleri İbrahim Kaboğlu, Ali Haydar Hakverdi ve Levent Gök, İYİ Parti yöneticileri ile vatandaşlar katıldı. Açılacak olan ''Kurtuluş Savaşı Müzesi'' Ankara’mıza hayırlı olsun. Ben Ankara Kulübü'nün bir üyesi olarak devir işlemine çok üzülmüştüm. Ama anlamlı bir müzeye dönüştürülmesi yüreğime su serpti.
Sema KUMRULU / Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, tarihi Abidinpaşa Köşkü'nün ''Kurtuluş Savaşı Müzesi'ne dönüştürülmesine ilişkin proje tanıtım toplantısı düzenledi.

Dönemin Ankara Valisi Abidin Paşa tarafından 1886 yılında yaptırılan, 1929 yılında Kurtuluş Savaşı Mücadelesi sırasında ''Harbiye Talimgahı'' olarak kullanılan köşk '' Kurtuluş Savaşı Müzesi''ne dönüştürülecek. 

Köşk Çankaya Belediyesi tarafından restore edilip Ankara Kulübüne kiralanmıştı. Burada Seymen kültürü yaşatılarak yeni seymenler yetişiyordu. Ayrıca Ankara Kültür, Sanat, ve Sergi Evi olarak kullanılıyordu. Ankara Kulübü'nün hazırladığı bu etkinliklerin ortak özelliği Ankara teması taşımasıydı.

Köşk'ün Çankaya Belediyesine geri dönmesiyle, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, tarihi Abidinpaşa Köşkü'nün '' Kurtuluş Savaşı Müzesi'' ne dönüştürüleceği açıklamasını yaptı.

Taşdelen, açılacak olan müzede Kurtuluş Savaşı Mücadelesinin anlatılacağını, yaşatılacağını ve Başkente kazandırılacağını anlattı.

Toplantıya CHP milletvekilleri İbrahim Kaboğlu, Ali Haydar Hakverdi ve Levent Gök, İYİ Parti yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.

Açılacak olan '' Kurtuluş Savaşı Müzesi'' Ankara’mıza hayırlı olsun. Ben Ankara Kulübü'nün bir üyesi olarak devir işlemine çok üzülmüştüm. Ama anlamlı bir müzeye dönüştürülmesi yüreğime su serpti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.