‘BOZOK’ markalı ürünler Başkent Market’te

Ekonomi 12.10.2022 - 13:15, Güncelleme: 12.10.2022 - 13:15
 

‘BOZOK’ markalı ürünler Başkent Market’te

Ziraat Mühendisi Ayfer Ulusoy öncülüğünde kurulan S.S. Boğazlıyan Merkez, Uzunlu Kasabası Belören Gövdecili Yeşilhisar ve Yoğunhisar Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin doğal ürünleri, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin üretici kooperatiflerine katkı sunmak ve halka ucuz gıda temini amacıyla açtığı Başkent Marketlerde satılmaya başlandı.
ANHABER / ÖZEL- Türkiye’nin kalkınması için üretici kooperatiflerinin kurulması gerektiği yönünde sıkça haber yapan, derlendirmelere yer veren ANKHABER’in bu çağrısına en başarılı örneklerden biri S.S. Boğazlıyan Merkez, Uzunlu Kasabası Belören Gövdecili Yeşilhisar ve Yoğunhisar Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin çalışmaları. Ayfer Ulusoy’un başarısı Ankara’nın başarılı iş insanlarından, Ziraat Mühendisi Ayfer Ulusoy öncülüğünde kurulan ve adını aldığı yörede yetiştirilen ürünlerin ekilmesini, hasadını, paketlenmesini, pazarlanmasını ve satılmasını sağlayan Kooperatif ürünleri Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin üretici kooperatiflerine katkı sunmak ve halka ucuz gıda temini amacıyla açtığı Başkent Marketlerdeki raflarda yerini aldı. Başkent Marketlerde Başkan Ayfer Ulusoy, ANKHABER’e yaptığı açıklamada, “Başkent Marketten yeşil mercimek siparişi aldık. Fason paketleme yaptırdık, yeni etiket tasarlattık ve sonunda ilk partiyi teslim ettik. Yozgat’ın Bozok markalı mercimeği tüm Başkent Marketlerde” dedi. Yörede yetiştiriliyor S.S. Boğazlıyan Merkez, Uzunlu Kasabası Belören Gövdecili Yeşilhisar ve Yoğunhisar Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ayfer Ulusoy, üretimde Boğazlıyan yöresinde yetişen organik ürünlerin değerlendirilmesini öncelediklerini belirterek, “43 çeşit ata buğdayından elde edilen un ve birçok yerel üründen elde edilen Çörek Otu Yağı, Sarı ve Yeşil Mercimek Unu, Lavanta Yağı, Çavdar Unu, Ketencik Yağı gibi doğal gıda maddeleri ‘BOZOK’ markası adı altında satışa sunuluyor” dedi. Üretilen un çeşitleri Ayfer Ulusoy, “Yulaf ezmesi, Arpa ezmesi, Aşurelik buğday, Nohut (beyaz), Katran nohut, Beyaz Fasulye, Yeşil mercimek” gibi yöreye has ürünlere dikkat çektikten sonra ‘un’ları sıraladı: Beyaz un, Beyaz nohut unu, Katran nohut unu, Yeşil mercimek unu, Kırmızı mercimek unu, Mısır unu, Çemen tohumu, Çemen unu, Kenevir unu, Grecka (karabuğday) unu, Sarı mercimek unu… Üretim özellikleri Başkan Ayfer Ulusoy, Kooperatifin ürün özelliklerini anlatırken şu bilgileri verdi: “Ürünlerimizin üretiminde hiç bir şekilde pestisit, kimyasal, hayvansal, bitkisel gübre kullanılmamış olup,(oksijen, yağmur suyu ve toprak)  anıza ekim sistemi uygulaması ile yapılmıştır. Glutensiz ürünlerimizde hiç bir şekilde bulaşı yoktur. Glutenli tahıllar taş değirmende, glutensiz ürünlerimiz bıçak değirmende hijyen olarak üretilmekte ve atölyemizde paketlenmektedir. Ürünlerimiz çiğdir ve ısıl işlem veya pişirme olmaz (pekmez çeşitlerimiz ve bulgur çeşitlerimiz ısıl işlemden geçmiştir).”
Ziraat Mühendisi Ayfer Ulusoy öncülüğünde kurulan S.S. Boğazlıyan Merkez, Uzunlu Kasabası Belören Gövdecili Yeşilhisar ve Yoğunhisar Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin doğal ürünleri, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin üretici kooperatiflerine katkı sunmak ve halka ucuz gıda temini amacıyla açtığı Başkent Marketlerde satılmaya başlandı.

ANHABER / ÖZEL-

Türkiye’nin kalkınması için üretici kooperatiflerinin kurulması gerektiği yönünde sıkça haber yapan, derlendirmelere yer veren ANKHABER’in bu çağrısına en başarılı örneklerden biri S.S. Boğazlıyan Merkez, Uzunlu Kasabası Belören Gövdecili Yeşilhisar ve Yoğunhisar Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin çalışmaları.

Ayfer Ulusoy’un başarısı

Ankara’nın başarılı iş insanlarından, Ziraat Mühendisi Ayfer Ulusoy öncülüğünde kurulan ve adını aldığı yörede yetiştirilen ürünlerin ekilmesini, hasadını, paketlenmesini, pazarlanmasını ve satılmasını sağlayan Kooperatif ürünleri Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin üretici kooperatiflerine katkı sunmak ve halka ucuz gıda temini amacıyla açtığı Başkent Marketlerdeki raflarda yerini aldı.

Başkent Marketlerde

Başkan Ayfer Ulusoy, ANKHABER’e yaptığı açıklamada, “Başkent Marketten yeşil mercimek siparişi aldık. Fason paketleme yaptırdık, yeni etiket tasarlattık ve sonunda ilk partiyi teslim ettik. Yozgat’ın Bozok markalı mercimeği tüm Başkent Marketlerde” dedi.

Yörede yetiştiriliyor

S.S. Boğazlıyan Merkez, Uzunlu Kasabası Belören Gövdecili Yeşilhisar ve Yoğunhisar Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ayfer Ulusoy, üretimde Boğazlıyan yöresinde yetişen organik ürünlerin değerlendirilmesini öncelediklerini belirterek, “43 çeşit ata buğdayından elde edilen un ve birçok yerel üründen elde edilen Çörek Otu Yağı, Sarı ve Yeşil Mercimek Unu, Lavanta Yağı, Çavdar Unu, Ketencik Yağı gibi doğal gıda maddeleri ‘BOZOK’ markası adı altında satışa sunuluyor” dedi.

Üretilen un çeşitleri

Ayfer Ulusoy, “Yulaf ezmesi, Arpa ezmesi, Aşurelik buğday, Nohut (beyaz), Katran nohut, Beyaz Fasulye, Yeşil mercimek” gibi yöreye has ürünlere dikkat çektikten sonra ‘un’ları sıraladı: Beyaz un, Beyaz nohut unu, Katran nohut unu, Yeşil mercimek unu, Kırmızı mercimek unu, Mısır unu, Çemen tohumu, Çemen unu, Kenevir unu, Grecka (karabuğday) unu, Sarı mercimek unu…

Üretim özellikleri

Başkan Ayfer Ulusoy, Kooperatifin ürün özelliklerini anlatırken şu bilgileri verdi:

“Ürünlerimizin üretiminde hiç bir şekilde pestisit, kimyasal, hayvansal, bitkisel gübre kullanılmamış olup,(oksijen, yağmur suyu ve toprak)  anıza ekim sistemi uygulaması ile yapılmıştır.

Glutensiz ürünlerimizde hiç bir şekilde bulaşı yoktur. Glutenli tahıllar taş değirmende, glutensiz ürünlerimiz bıçak değirmende hijyen olarak üretilmekte ve atölyemizde paketlenmektedir. Ürünlerimiz çiğdir ve ısıl işlem veya pişirme olmaz (pekmez çeşitlerimiz ve bulgur çeşitlerimiz ısıl işlemden geçmiştir).”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.