GÜRSEL BARAN, “ANGİKAD GİRİŞİMCİLİK YOLU PROJESİ” TOPLANTISINA KATILDI

Ekonomi 21.09.2022 - 10:31, Güncelleme: 21.09.2022 - 10:31
 

GÜRSEL BARAN, “ANGİKAD GİRİŞİMCİLİK YOLU PROJESİ” TOPLANTISINA KATILDI

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, ANGİKAD Girişimci İş Kadınları Derneği’nin İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü desteğiyle hayata geçirdiği “ANGİKAD Girişimcilik Yolu Projesi”nin Sheraton Ankara Otel’de gerçekleşen açılış toplantısına katıldı.
ATO Başkanı Gürsel Baran, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’de kadınların istihdam oranının yüzde 30’lar düzeyinde olduğunu belirterek, söz konusu kadın girişimciliği olduğunda bu oranın yüzde 10’lar seviyesine kadar gerilediğini söyledi. İş dünyasında girişimci kadın sayısını artırmaya yönelik projeler hayata geçirmenin önemli olduğunu kaydeden Baran,“ANGİKAD Girişimcilik Yolu Projesi’ninkadın girişimciliğine olumlu katkı sağlayacağına inandığını vurguladı.Proje kapsamında öğrenci, mezun, akademisyen ve iş dünyası paydaşlarına verilen eğitimlerin, kadın girişimcilerin görünürlüğünü artıracağını kaydeden Baran, projeyle girişimci adayların finansal tablolar, bütçe, mali işler, raporlama ve pazarlama alanlarındaki kapasitelerinin de gelişeceğini söyledi.  Ankara Ticaret Odası olarak kadın girişimcilerin artmasına yönelik projelere destek verdiklerini kaydeden Baran, “Biz ATO olarak üretimi, ihracatı, istihdamı ilgilendiren bütün konularla yakından ilgileniyoruz. Kadın girişimciliği de bu konulardan biri. Kadın girişimci sayısının artmasını istiyoruz. Kadının olduğu yerde işlerin daha güzel yürüdüğünü de biliyoruz. Her alanda olduğu gibi girişimcilikte de ticarette de kadın erkek eşit olsun istiyoruz. Kadın girişimcilik rakamları kabul edilebilir düzeyde değil. Sizlerin hayata geçirdiği projelerle bu rakamları yükselteceğinize inanıyorum” diye konuştu.Baran, kadın girişimci sayısının az olması nedeniyle oda ve borsalardaki temsil düzeylerinin de az olduğunu belirterek, kadınlara 8 Kasım’da yapılacak ATO seçimlerine katılmaları ve aday olmaları çağrısında bulundu. Toplantının açılışında, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Fahrettin Kaya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, İç Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (İÇASİFED) Başkanı Ahmet KurtileTürk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Üyesi Serhan Yıldız da konuşma yaptı. Açılış konuşmalarının ardındanANGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Hande Öztürk, ATO Başkanı Gürsel Baran’a katılımı belgesi takdim etti.
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, ANGİKAD Girişimci İş Kadınları Derneği’nin İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü desteğiyle hayata geçirdiği “ANGİKAD Girişimcilik Yolu Projesi”nin Sheraton Ankara Otel’de gerçekleşen açılış toplantısına katıldı.

ATO Başkanı Gürsel Baran, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’de kadınların istihdam oranının yüzde 30’lar düzeyinde olduğunu belirterek, söz konusu kadın girişimciliği olduğunda bu oranın yüzde 10’lar seviyesine kadar gerilediğini söyledi. İş dünyasında girişimci kadın sayısını artırmaya yönelik projeler hayata geçirmenin önemli olduğunu kaydeden Baran,“ ANGİKAD Girişimcilik Yolu Projesi’ninkadın girişimciliğine olumlu katkı sağlayacağına inandığını vurguladı.Proje kapsamında öğrenci, mezun, akademisyen ve iş dünyası paydaşlarına verilen eğitimlerin, kadın girişimcilerin görünürlüğünü artıracağını kaydeden Baran, projeyle girişimci adayların finansal tablolar, bütçe, mali işler, raporlama ve pazarlama alanlarındaki kapasitelerinin de gelişeceğini söyledi. 

Ankara Ticaret Odası olarak kadın girişimcilerin artmasına yönelik projelere destek verdiklerini kaydeden Baran, “Biz ATO olarak üretimi, ihracatı, istihdamı ilgilendiren bütün konularla yakından ilgileniyoruz. Kadın girişimciliği de bu konulardan biri. Kadın girişimci sayısının artmasını istiyoruz. Kadının olduğu yerde işlerin daha güzel yürüdüğünü de biliyoruz. Her alanda olduğu gibi girişimcilikte de ticarette de kadın erkek eşit olsun istiyoruz. Kadın girişimcilik rakamları kabul edilebilir düzeyde değil. Sizlerin hayata geçirdiği projelerle bu rakamları yükselteceğinize inanıyorum” diye konuştu.Baran, kadın girişimci sayısının az olması nedeniyle oda ve borsalardaki temsil düzeylerinin de az olduğunu belirterek, kadınlara 8 Kasım’da yapılacak ATO seçimlerine katılmaları ve aday olmaları çağrısında bulundu.

Toplantının açılışında, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Fahrettin Kaya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, İç Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (İÇASİFED) Başkanı Ahmet KurtileTürk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Üyesi Serhan Yıldız da konuşma yaptı.

Açılış konuşmalarının ardından ANGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Hande Öztürk, ATO Başkanı Gürsel Baran’a katılımı belgesi takdim etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.