Gürsel Baran: Afrika ile 75 milyar dolarlık ticaret hedefi mümkün

Ekonomi 15.09.2022 - 12:45, Güncelleme: 15.09.2022 - 12:45
 

Gürsel Baran: Afrika ile 75 milyar dolarlık ticaret hedefi mümkün

Yedincisi düzenlenen Dünya Sektörlerarası İş Birliği Forumu (WCI Forum), Türk firmalarını 41 Afrika ülkesinden binden fazla alıcıyla bir araya getirdi. Baran: “Afrika ve Türkiye’nin güçlü yanlarıyla 75 milyar dolarlık ticaret hedefini yakalayabiliriz” dedi.
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Afrika ve Türkiye’nin yeşil ekonomi, imalat, ulaşım, lojistik, eğitim, inşaat, sağlık, medikal ve savunma sanayi gibi alanlarda ticaretini geliştirebileceğini ifade ederek, “Afrika ve Türkiye’nin güçlü yanlarını bir araya getirdiğimizde hedefimiz olan 75 milyar dolarlık rakamı çok rahat yakalayabiliriz” dedi. ATO Başkanı Gürsel Baran, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran’ın teşrifleriyle ATO Congresium'da“Afrika Gelecektir, Gelecek Afrika”temasıyla düzenlenen “World CooperationIndustries (WCI) Forum: 7. Dünya Sektörlerarası İş Birliği Forumu”nun açılış törenine katıldı. Ankara Ticaret Odası’nınana destekçisi olduğuForum’un açılışında konuşan ATO Başkanı Baran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderlik ettiği Afrika Açılım Politikası ile Afrika kıtasıveTürkiye arasındaki ticari ilişkilerin önemli gelişme kaydederek, 2000’li yılların başında 12 olan bölgedeki büyükelçilik sayısının 44’e yükseldiğini bildirdi. Baran,Afrika kıtası ile sadece ticari ilişkilerin değil eğitim, kültür ve güvenlik gibi alanlarda da Afrika ile insani ilişkilerin geliştirilmesinin amaçlandığına dikkat çekti. Afrika kıtasındaki Türk yatırımlarının da 6 milyar doları aştığını belirten Baran, “Afrika kıtası 1 milyarı aşan nüfusu, 1,3 trilyon dolarlık ithalat hacmiyle dünyanın dikkatini çeken bir bölge. Afrika ile Türkiye’nin güçlü yanları bir araya getirildiğinde hedeflenen 75 milyar dolarlık ticaret hacmi rahatlıkla yakalanabilir” dedi. Baran, Afrika ile yeşil ekonomi, imalat, ulaşım, lojistik, eğitim, inşaat, sağlık gibi alanlardaki yatırım ve işbirliklerinin devam edebileceğini söyledi. -“ANKARA’YI GEZİN” ÖNERİSİ Afrika’nın farklı ülkelerindenForum’a katılan iş insanlarına seslenen Baran,“Bugün Afrika’nın 41 ülkesinden buraya gelen kardeşlerimize de bir tavsiyem var. Bu iki günlük iş forumunda şehrimizi de gezmenizi öneriyorum. Bizim dostluğumuzu, kardeşliğimizi, yakınlığımızı şehrimizi gezdikçe anlayacaksınız”dedi. 7. Dünya Sektörler Arası İş Birliği Forumu'nun diğer açılış konuşmalarıDışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran,AK Parti Genel Merkez Dış İlişkiler Birimi Başkan Yardımcısı ve E. Milletvekili Afif Demirkıran, AK Parti MKYK Üyesi ve Afrika Naturel TV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hasan Sert, MÜSİAD Ankara Başkanı Hasan Fehmi Yılmaz, WCI FORUM İcra Kurulu Başkanı ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdülkadir Develi, Afrika Ticaret Merkezleri Kurucusu Utku Bengisu tarafından yapıldı. -BARAN’A TEŞEKKÜR PLAKETİ- Forumun ana destekçilerinden olan Ankara Ticaret Odası adına ATO Başkanı Gürsel Baran’a Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kırantarafından teşekkür plaketi takdim edildi. -BARAN FORUMDA AÇILAN STANTLARI ZİYARET ETTİ- ATO Başkanı Baran, açılış konuşmalarının ardından Forum kapsamındaki stantları ziyaret ederek, bilgi aldı. Ardından Afrika ve Türk iş insanları arasında ikili iş görüşmelerine geçildi.
Yedincisi düzenlenen Dünya Sektörlerarası İş Birliği Forumu (WCI Forum), Türk firmalarını 41 Afrika ülkesinden binden fazla alıcıyla bir araya getirdi. Baran: “Afrika ve Türkiye’nin güçlü yanlarıyla 75 milyar dolarlık ticaret hedefini yakalayabiliriz” dedi.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Afrika ve Türkiye’nin yeşil ekonomi, imalat, ulaşım, lojistik, eğitim, inşaat, sağlık, medikal ve savunma sanayi gibi alanlarda ticaretini geliştirebileceğini ifade ederek, “ Afrika ve Türkiye’nin güçlü yanlarını bir araya getirdiğimizde hedefimiz olan 75 milyar dolarlık rakamı çok rahat yakalayabiliriz” dedi.

ATO Başkanı Gürsel Baran, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran’ın teşrifleriyle ATO Congresium'da“ Afrika Gelecektir, Gelecek Afrika”temasıyla düzenlenen “World CooperationIndustries (WCI) Forum: 7. Dünya Sektörlerarası İş Birliği Forumu”nun açılış törenine katıldı.

Ankara Ticaret Odası’nınana destekçisi olduğuForum’un açılışında konuşan ATO Başkanı Baran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderlik ettiği Afrika Açılım Politikası ile Afrika kıtasıveTürkiye arasındaki ticari ilişkilerin önemli gelişme kaydederek, 2000’li yılların başında 12 olan bölgedeki büyükelçilik sayısının 44’e yükseldiğini bildirdi. Baran, Afrika kıtası ile sadece ticari ilişkilerin değil eğitim, kültür ve güvenlik gibi alanlarda da Afrika ile insani ilişkilerin geliştirilmesinin amaçlandığına dikkat çekti. Afrika kıtasındaki Türk yatırımlarının da 6 milyar doları aştığını belirten Baran, “ Afrika kıtası 1 milyarı aşan nüfusu, 1,3 trilyon dolarlık ithalat hacmiyle dünyanın dikkatini çeken bir bölge. Afrika ile Türkiye’nin güçlü yanları bir araya getirildiğinde hedeflenen 75 milyar dolarlık ticaret hacmi rahatlıkla yakalanabilir” dedi. Baran, Afrika ile yeşil ekonomi, imalat, ulaşım, lojistik, eğitim, inşaat, sağlık gibi alanlardaki yatırım ve işbirliklerinin devam edebileceğini söyledi.

-“ANKARA’YI GEZİN” ÖNERİSİ

Afrika’nın farklı ülkelerindenForum’a katılan iş insanlarına seslenen Baran,“Bugün Afrika’nın 41 ülkesinden buraya gelen kardeşlerimize de bir tavsiyem var. Bu iki günlük iş forumunda şehrimizi de gezmenizi öneriyorum. Bizim dostluğumuzu, kardeşliğimizi, yakınlığımızı şehrimizi gezdikçe anlayacaksınız”dedi.

7. Dünya Sektörler Arası İş Birliği Forumu'nun diğer açılış konuşmalarıDışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran,AK Parti Genel Merkez Dış İlişkiler Birimi Başkan Yardımcısı ve E. Milletvekili Afif Demirkıran, AK Parti MKYK Üyesi ve Afrika Naturel TV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hasan Sert, MÜSİAD Ankara Başkanı Hasan Fehmi Yılmaz, WCI FORUM İcra Kurulu Başkanı ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdülkadir Develi, Afrika Ticaret Merkezleri Kurucusu Utku Bengisu tarafından yapıldı.

-BARAN’A TEŞEKKÜR PLAKETİ-

Forumun ana destekçilerinden olan Ankara Ticaret Odası adına ATO Başkanı Gürsel Baran’a Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kırantarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

-BARAN FORUMDA AÇILAN STANTLARI ZİYARET ETTİ-

ATO Başkanı Baran, açılış konuşmalarının ardından Forum kapsamındaki stantları ziyaret ederek, bilgi aldı. Ardından Afrika ve Türk iş insanları arasında ikili iş görüşmelerine geçildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.