Balâ’da Hasat ve Kültür Festivali kutlaması

Yerel 13.09.2022 - 13:15, Güncelleme: 13.09.2022 - 13:15
 

Balâ’da Hasat ve Kültür Festivali kutlaması

Balâ 22’nci Hasat ve Kültür Festivali iki günlük programla ilçe halkı tarafından coşkuyla kutlandı.
Ankara’nın Balâ ilçesinde 2 yıldır pandemi nedeniyle yapılamayan festival bu yıl çeşitli aktivelerle iki gün boyunca coşkuyla kutlandı. Balâlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği ve Balâ Belediyesi’nce ortaklaşa düzenlenen kutlamalar, Ankara Kulübü Balâ Şubesi ekiplerinin davullu zurnalı “Seymen Yürüyüşü” ile başladı. Törene Balâ Kaymakamı Ramazan Yıldırım, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Balâ Belediye Başkanı Ahmet Buran, BalâlılarKültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Nihat Yıldırım, Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Boran, Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Kağan Tanrıverdi, Ankara Kulübü Balâ ŞubesiBaşkanı Yılmaz Coşan, Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Gürbüz, iş insanı Osman Şahin, muhtarlar ve STK temsilcileri katıldı. BAŞKANLAR GÖZLEME PİŞİRDİ MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya, Keçiören Belediye Başkanı Altınok, Mamak Belediye Başkanı Köse, Balâ Belediye Başkanı Buran ve Türkiye’nin önde gelen iş insanlarından Osman Şahin’in de aralarında bulunduğu protokol heyeti yöresel halaylar çekti, ardından stantları dolaşarakgözleme pişirdi. Festivalde sanatçılar Selma Geçer, Taylan Ülger, Özgür Eren ve Aysel Yakupoğlu sahne alarak vatandaşlara coşkulu anlar yaşattı. FESTİVAL AĞASI 1 MİLYON LİRA İLE MUSTAFA DOĞAN OLDU Pandemi nedeniyle 2 yıldır yapılamayan festivalin en çok merak edilen ve beklenen bölümü “Ağalık Yarışı” oldu. Balâ’da çiftçiliğin yanı sıra Ankara’da Mali Müşavirlik de yapan Mustafa Doğan, 100 bin lira ile başlayan ağalık yarışındakiaçık artırmayla1 milyon lira vererek“Festival Ağası” seçildi. Mustafa Doğan yaptığı teşekkür konuşmasının ardından ağalığı Balâ Belediye Başkanı Ahmet Buran’a, Başkan Buran da festival ağalığını Balâlı hemşehrileri olan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’a hediye ettiğini açıkladı.
Balâ 22’nci Hasat ve Kültür Festivali iki günlük programla ilçe halkı tarafından coşkuyla kutlandı.

Ankara’nın Balâ ilçesinde 2 yıldır pandemi nedeniyle yapılamayan festival bu yıl çeşitli aktivelerle iki gün boyunca coşkuyla kutlandı. Balâlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği ve Balâ Belediyesi’nce ortaklaşa düzenlenen kutlamalar, Ankara Kulübü Balâ Şubesi ekiplerinin davullu zurnalı “Seymen Yürüyüşü” ile başladı.

Törene Balâ Kaymakamı Ramazan Yıldırım, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Balâ Belediye Başkanı Ahmet Buran, BalâlılarKültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Nihat Yıldırım, Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Boran, Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Kağan Tanrıverdi, Ankara Kulübü Balâ ŞubesiBaşkanı Yılmaz Coşan, Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Gürbüz, iş insanı Osman Şahin, muhtarlar ve STK temsilcileri katıldı.

BAŞKANLAR GÖZLEME PİŞİRDİ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya, Keçiören Belediye Başkanı Altınok, Mamak Belediye Başkanı Köse, Balâ Belediye Başkanı Buran ve Türkiye’nin önde gelen iş insanlarından Osman Şahin’in de aralarında bulunduğu protokol heyeti yöresel halaylar çekti, ardından stantları dolaşarakgözleme pişirdi.

Festivalde sanatçılar Selma Geçer, Taylan Ülger, Özgür Eren ve Aysel Yakupoğlu sahne alarak vatandaşlara coşkulu anlar yaşattı.

FESTİVAL AĞASI 1 MİLYON LİRA İLE MUSTAFA DOĞAN OLDU

Pandemi nedeniyle 2 yıldır yapılamayan festivalin en çok merak edilen ve beklenen bölümü “Ağalık Yarışı” oldu. Balâ’da çiftçiliğin yanı sıra Ankara’da Mali Müşavirlik de yapan Mustafa Doğan, 100 bin lira ile başlayan ağalık yarışındakiaçık artırmayla1 milyon lira vererek“Festival Ağası” seçildi. Mustafa Doğan yaptığı teşekkür konuşmasının ardından ağalığı Balâ Belediye Başkanı Ahmet Buran’a, Başkan Buran da festival ağalığını Balâlı hemşehrileri olan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’a hediye ettiğini açıkladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.