Rafi Ay, ACT Türkiye Direktörünü ağırladı

Çalışma Hayatı 07.09.2022 - 05:53, Güncelleme: 07.09.2022 - 05:53
 

Rafi Ay, ACT Türkiye Direktörünü ağırladı

ANKHABER / Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Rafi Ay, “Eylem, İşbirliği, Dönüşüm” (ACT) Türkiye Direktörünü ağırladı
ACT Türkiye Kıdemli Proje Müdürü Tandiwe Gross, Öz İplik-İş’i ziyaretinde Genel Başkan Rafi Ay ile ACT sözleşmesinin uygulanmasına ilişkin görüş alışverişinde bulundu. Toplantıya Genel Başkan Rafi Ay, ACT Kıdemli Proje Müdürü Tandiwe Gross, Sendika Avukatı Selma Yağan, Uluslararası İlişkiler Sekreterimiz Fulya Pınar Özcan, Sürdürülebilirlik ve Eğitim Birimi Sorumlusu Gizem Aktürk Yurtseven katıldı. ACT Sözleşmesi Nedir? ACT (Eylem, İşbirliği, Dönüşüm), küresel markalar, perakendeciler ve sendikalar arasında hazır giyim ve tekstil endüstrisini dönüştürmek ve satın alma uygulamalarıyla bağlantılı endüstri çapında toplu pazarlık yoluyla işçiler için yaşam ücreti elde etmek için çığır açan bir anlaşmadır. Öz İplik-İş’in aktif rol aldığı ACT üyeleri, Türkiye’de işçilerin yaşam ücreti almalarını sağlayacak bir endüstri biçimini oluşturma doğrultusunda çalışmaktadır. Karşılıklı bilgilendirme Toplantıda Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Rafi Ay Türkiye’de işçi hakları, tekstil sektörünün mevcuT durumu ve örgütlenme konusunda yaşanan sıkıntıları anlattı. Tandiwe Gross da ACT anlaşmasının özellikle çalışan haklarının iyileştirilmesine ve örgütlenme sürecine katkılarıyla ilgili bilgi verdi. Toplantının sonunda Genel Başkan Ay, ACT Proje Direktörüne önemli bir tekstil markası olan Sarar Tekstil’den sembolik bir hediye takdim etti. Tandiwe Gross ise Sendikanın sürece aktif katılımı ve katkıları için Rafi Ay’a teşekkür etti.
ANKHABER / Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Rafi Ay, “Eylem, İşbirliği, Dönüşüm” (ACT) Türkiye Direktörünü ağırladı

ACT Türkiye Kıdemli Proje Müdürü Tandiwe Gross, Öz İplik-İş’i ziyaretinde Genel Başkan Rafi Ay ile ACT sözleşmesinin uygulanmasına ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Toplantıya Genel Başkan Rafi Ay, ACT Kıdemli Proje Müdürü Tandiwe Gross, Sendika Avukatı Selma Yağan, Uluslararası İlişkiler Sekreterimiz Fulya Pınar Özcan, Sürdürülebilirlik ve Eğitim Birimi Sorumlusu Gizem Aktürk Yurtseven katıldı.

ACT Sözleşmesi Nedir?

ACT (Eylem, İşbirliği, Dönüşüm), küresel markalar, perakendeciler ve sendikalar arasında hazır giyim ve tekstil endüstrisini dönüştürmek ve satın alma uygulamalarıyla bağlantılı endüstri çapında toplu pazarlık yoluyla işçiler için yaşam ücreti elde etmek için çığır açan bir anlaşmadır. Öz İplik-İş’in aktif rol aldığı ACT üyeleri, Türkiye’de işçilerin yaşam ücreti almalarını sağlayacak bir endüstri biçimini oluşturma doğrultusunda çalışmaktadır.

Karşılıklı bilgilendirme

Toplantıda Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Rafi Ay Türkiye’de işçi hakları, tekstil sektörünün mevcuT durumu ve örgütlenme konusunda yaşanan sıkıntıları anlattı.

Tandiwe Gross da ACT anlaşmasının özellikle çalışan haklarının iyileştirilmesine ve örgütlenme sürecine katkılarıyla ilgili bilgi verdi.

Toplantının sonunda Genel Başkan Ay, ACT Proje Direktörüne önemli bir tekstil markası olan Sarar Tekstil’den sembolik bir hediye takdim etti.

Tandiwe Gross ise Sendikanın sürece aktif katılımı ve katkıları için Rafi Ay’a teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.