DUYKON’da genel kurul heyecanı

Güncel 06.09.2022 - 18:17, Güncelleme: 06.09.2022 - 18:17
 

DUYKON’da genel kurul heyecanı

ANKHABER / Türkiye’de örgütlü hemşehri dernekleri federasyonlarını dünya çapında bir araya getiren ilk uluslararası konfederasyon olan Dünya Yozgatlı Dernekler Konfederasyonu (DUYKON) 24 Temmuz 2018’de kurulmasının ardından bir genel kurul heyecanı daha yaşıyor.
Türkiye içinde 7 federasyon, 8 il derneği, 350 dernek ve 1 vakıfla birlikte yurt dışında 5 ayrı ülkede (Almanya, Fransa, Avusturya, Belçika, Hollanda) kurulmuş olan Yozgatlı Dernekler Federasyonlarını bir çatı altında toplayan DUYKON, yeni ve büyük hedeflere yürüyor. İlk kurucu Başkan Ahmet Koç’un ardından sırayla Ahmet Yılmaz, Serhat Baran ve son olarak Durak Turan  Düz Genel Başkan olarak hizmet sundu. Mevcut Genel Başkan Durak Turan Düz, genel kurul öncesi ANKHABER’e şu değerlendirmelerde bulundu: “Konfederasyon olarak üç yılda bir genel kurul topluyoruz ama birer yıl dönüşümlü genel başkanlık yapıyoruz. Dönem Başkanı olarak ben Ekim ayı sonlarında yapılacak genel kurulda yeni genel başkanımıza görevi devredeceğim. Türkiye veya Avrupa'daki bir federasyon başkanımız yine dönemde genel başkan olacaktır. Dünyadaki bütün hemşehrilerimizi ve hemşehri derneklerimizi DUYKON çatısı altında birleşmeye davet ediyorum. Genel Kurulumuz DUYKON Genel Merkezi’nin bulunduğu Ankara’da yapılacaktır.”
ANKHABER / Türkiye’de örgütlü hemşehri dernekleri federasyonlarını dünya çapında bir araya getiren ilk uluslararası konfederasyon olan Dünya Yozgatlı Dernekler Konfederasyonu (DUYKON) 24 Temmuz 2018’de kurulmasının ardından bir genel kurul heyecanı daha yaşıyor.

Türkiye içinde 7 federasyon, 8 il derneği, 350 dernek ve 1 vakıfla birlikte yurt dışında 5 ayrı ülkede (Almanya, Fransa, Avusturya, Belçika, Hollanda) kurulmuş olan Yozgatlı Dernekler Federasyonlarını bir çatı altında toplayan DUYKON, yeni ve büyük hedeflere yürüyor.

İlk kurucu Başkan Ahmet Koç’un ardından sırayla Ahmet Yılmaz, Serhat Baran ve son olarak Durak Turan  Düz Genel Başkan olarak hizmet sundu.

Mevcut Genel Başkan Durak Turan Düz, genel kurul öncesi ANKHABER’e şu değerlendirmelerde bulundu:

“Konfederasyon olarak üç yılda bir genel kurul topluyoruz ama birer yıl dönüşümlü genel başkanlık yapıyoruz. Dönem Başkanı olarak ben Ekim ayı sonlarında yapılacak genel kurulda yeni genel başkanımıza görevi devredeceğim. Türkiye veya Avrupa'daki bir federasyon başkanımız yine dönemde genel başkan olacaktır.

Dünyadaki bütün hemşehrilerimizi ve hemşehri derneklerimizi DUYKON çatısı altında birleşmeye davet ediyorum. Genel Kurulumuz DUYKON Genel Merkezi’nin bulunduğu Ankara’da yapılacaktır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.