ASKİ’nin Etimesgut’taki 163 milyon liralık dev altyapı projesi

Yerel 01.09.2022 - 11:48, Güncelleme: 01.09.2022 - 11:48
 

ASKİ’nin Etimesgut’taki 163 milyon liralık dev altyapı projesi

Etimesgut İstasyon Caddesi'nin yıllardır çözülemeyen trafik sorununa son veren ABB, şimdi de bölgede gerek yenilenmemesi gerekse nüfus artışı nedeniyle oluşan altyapı yetersizliği ile sağanak yağışlar sonucunda meydana gelen su taşkınlarının önüne geçmek için düğmeye bastı. ASKİ Genel Müdürlüğü,163 milyon liraya tamamlanacak olan yeni yağmur suyu ve pis su hattı yapım çalışmalarını hızlandırdı.
ASKİ Genel Müdürlüğü, Başkent Ankara’da yıllarca ihmal edilen altyapı yatırımları nedeniyle yaşanan olumsuzlukları gidermek için harekete geçti. Etimesgut İstasyon Caddesi’nde uzun yıllardıryenilenmemesi ve nüfus artışına bağlı olarak yetersiz kalan altyapıile yoğun yağışların ardından oluşansu taşkınlarını sonlandırmak amacıyla harekete geçildi. Bölgede 163 milyon lira maliyetle tamamlanacak olan yeni yağmur suyu ve pis su hattı yapım çalışmalarına başladı. YAVAŞ: “İNSAN CANINI RİSKE ATAN SU TAŞKINLARINI SONLANDIRACAĞIZ” İstasyon Caddesi’nde başlayan altyapı çalışmalarını sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla duyuran Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Etimesgut İstasyon Caddesi'nde yılların trafik sorununu çözmüştük. Şimdi ise uzun yıllardır yenilenmeyen ve nüfus artışına bağlı yetersiz kalan altyapı için harekete geçtik. 163 milyon TL maliyetli projemizle insan canını riske atan su taşkınlarını sonlandıracağız” ifadelerini kullandı. BAŞKENTE YAKIŞMAYAN GÖRÜNTÜLER SON BULACAK Yoğun trafik akışını olumsuz yönde etkileyen ve cadde üzerinde yer alan esnaf ile yayaların da zor anlar yaşadığı görüntülere son verecek çalışmalar kapsamında mevcut altyapı tamamen yenileniyor. Çalışmalarını hızlandıran ve okullar açılana kadar bitirmeye çalıştıklarını ifade eden ASKİ Kanal İnşaat Daire Başkanı Mehmet Ali Şişmanlar, “Etimesgut ilçesiİstasyon Caddesi’nde Sincan yönünde yaklaşık 5 bin metre pis su ve yağmur suyu hattı çalışmalarına yoğun bir şekilde 4 noktadan başladık. 20 gün içinde bin 600 metre pis su ve yağmur suyu hattı yaptık. Zor kısmını atlattık. Ana caddeden çıktıktan sonra ara sokak bağlantıları bitirip asfalta hazır hâle getireceğiz. Toplamda burada12 bin metre hat çalışması yapacağız” dedi. PROJENİN MALİYETİ 162 MİLYON 944 BİN TL İstasyon Caddesi’nin yenilenen altyapısıyla birlikte bölgede biriken pis suyun Tatlar’da bulunan Merkezi Atıksu Arıtma Tesisi’ne, yağmur suyunun ise Ankara Çayı’na deşarj edileceğini söyleyen Şişmanlar, şöyle devam etti: “Önümüzdeki sezonlarda yağabilecek yağışlarda ve buradaki nüfus artışından kaynaklanan atık su yoğunluğunu çözmüş olacağımızı ümit ediyorum. İstasyon Caddesi’nde mevcut altyapıyı tamamen yeniliyoruz. Devlet Demiryolları’nın altından ilave2 tane özel olmak üzere 4 noktadan geçişimiz var.” Kangrene dönen sorunun çözümü için ağustos ayı başında “Ankara İli Etimesgut İlçesi İstasyon Caddesi Atık Su ve Yağmur Suyu Kolektör ve Şebeke Hatları Yapım İşi” ihalesine çıkan ASKİ, buradaki çalışmalarını 162 milyon 994 bin 922 TL maliyetle tamamlayacak.
Etimesgut İstasyon Caddesi'nin yıllardır çözülemeyen trafik sorununa son veren ABB, şimdi de bölgede gerek yenilenmemesi gerekse nüfus artışı nedeniyle oluşan altyapı yetersizliği ile sağanak yağışlar sonucunda meydana gelen su taşkınlarının önüne geçmek için düğmeye bastı. ASKİ Genel Müdürlüğü,163 milyon liraya tamamlanacak olan yeni yağmur suyu ve pis su hattı yapım çalışmalarını hızlandırdı.

ASKİ Genel Müdürlüğü, Başkent Ankara’da yıllarca ihmal edilen altyapı yatırımları nedeniyle yaşanan olumsuzlukları gidermek için harekete geçti.

Etimesgut İstasyon Caddesi’nde uzun yıllardıryenilenmemesi ve nüfus artışına bağlı olarak yetersiz kalan altyapıile yoğun yağışların ardından oluşansu taşkınlarını sonlandırmak amacıyla harekete geçildi. Bölgede 163 milyon lira maliyetle tamamlanacak olan yeni yağmur suyu ve pis su hattı yapım çalışmalarına başladı.

YAVAŞ: “İNSAN CANINI RİSKE ATAN SU TAŞKINLARINI SONLANDIRACAĞIZ”

İstasyon Caddesi’nde başlayan altyapı çalışmalarını sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla duyuran Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Etimesgut İstasyon Caddesi'nde yılların trafik sorununu çözmüştük. Şimdi ise uzun yıllardır yenilenmeyen ve nüfus artışına bağlı yetersiz kalan altyapı için harekete geçtik. 163 milyon TL maliyetli projemizle insan canını riske atan su taşkınlarını sonlandıracağız” ifadelerini kullandı.

BAŞKENTE YAKIŞMAYAN GÖRÜNTÜLER SON BULACAK

Yoğun trafik akışını olumsuz yönde etkileyen ve cadde üzerinde yer alan esnaf ile yayaların da zor anlar yaşadığı görüntülere son verecek çalışmalar kapsamında mevcut altyapı tamamen yenileniyor.

Çalışmalarını hızlandıran ve okullar açılana kadar bitirmeye çalıştıklarını ifade eden ASKİ Kanal İnşaat Daire Başkanı Mehmet Ali Şişmanlar, “Etimesgut ilçesiİstasyon Caddesi’nde Sincan yönünde yaklaşık 5 bin metre pis su ve yağmur suyu hattı çalışmalarına yoğun bir şekilde 4 noktadan başladık. 20 gün içinde bin 600 metre pis su ve yağmur suyu hattı yaptık. Zor kısmını atlattık. Ana caddeden çıktıktan sonra ara sokak bağlantıları bitirip asfalta hazır hâle getireceğiz. Toplamda burada12 bin metre hat çalışması yapacağız” dedi.

PROJENİN MALİYETİ 162 MİLYON 944 BİN TL

İstasyon Caddesi’nin yenilenen altyapısıyla birlikte bölgede biriken pis suyun Tatlar’da bulunan Merkezi Atıksu Arıtma Tesisi’ne, yağmur suyunun ise Ankara Çayı’na deşarj edileceğini söyleyen Şişmanlar, şöyle devam etti:

“Önümüzdeki sezonlarda yağabilecek yağışlarda ve buradaki nüfus artışından kaynaklanan atık su yoğunluğunu çözmüş olacağımızı ümit ediyorum. İstasyon Caddesi’nde mevcut altyapıyı tamamen yeniliyoruz. Devlet Demiryolları’nın altından ilave2 tane özel olmak üzere 4 noktadan geçişimiz var.”

Kangrene dönen sorunun çözümü için ağustos ayı başında “Ankara İli Etimesgut İlçesi İstasyon Caddesi Atık Su ve Yağmur Suyu Kolektör ve Şebeke Hatları Yapım İşi” ihalesine çıkan ASKİ, buradaki çalışmalarını 162 milyon 994 bin 922 TL maliyetle tamamlayacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.