Etimesgut Festival yeri...

Kültür-Sanat 28.08.2022 - 10:03, Güncelleme: 28.08.2022 - 10:03
 

Etimesgut Festival yeri...

24. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali Başladı
Sema Kumrulu Ankara Etimesgut Belediyesi'nin 24. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali 26 Ağustos 2022 tarihinde kortej yürüyüşüyle başladı. Büyük festivalde, Türk Cumhuriyet ve Topluluklarının, hemşehri dernek vakıflarının yer aldığı 30 katılımcı bulunuyor. Festivalin 1'inci gününde Kars, Ardahan, Iğdır, Adana, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı'nın  ''TÜRKSOY''  programları düzenlendi. Kültür ve sanat etkinliğinin ardından Mustafa Ceceli konser verdi. 2. gün ise Çankırı, Niğde ve Kırgızistan programları ve Ekin Uzunlar konseri yer aldı. 10 gün sürecek olan festivalde her akşam ünlü bir sanatçı yer alacak. ''Türk Toyu Etimesgut'ta'' sloganıyla gerçekleştirilen festivale 19 İl, 10 Türk Cumhuriyeti ve Temsilciliği katılıyor. Festivalde 10'u Ulusal 25 sanatçı, 400 kişilik Ulusal ve Uluslararası Halk Oyunu ve Dansçılarından oluşan 30 ekip sahne alıyor. Kahramanmaraşlı Ressam Memik Kibarkaya eserlerini Malazgirt Meydan Muharebesi, Atatürk'ün Büyük Taarruzu ve Kahramanmaraş'ın kurtuluşu olarak üç konsepte toplayarak festivalde yer aldı. Resimlerinde Alparslan, Atatürk ve Kahramanmaraş'ın kurtuluşundaki Kılıç Ali Paşa, Sütçü İmam, Aslan Bey, Kara Yılan, Şehit Evliya, Dayızade Emin Efendi, Tapo Ağa gibi önemli kişiler yer alıyor.  Ayrıca etkinlikte; Yöresel Türk Lezzetleri, Geleneksel Türk Kıyafetleri ile Türk Örf ve Adetleri tanıtılıyor. 4 Eylül 2022 tarihinde, çeşitli etkinlikler ve Haluk Levent konseriyle sona erecek olan festival, Ankaralıları bekliyor.
24. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali Başladı

Sema Kumrulu

Ankara Etimesgut Belediyesi'nin 24. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali 26 Ağustos 2022 tarihinde kortej yürüyüşüyle başladı.

Büyük festivalde, Türk Cumhuriyet ve Topluluklarının, hemşehri dernek vakıflarının yer aldığı 30 katılımcı bulunuyor.

Festivalin 1'inci gününde Kars, Ardahan, Iğdır, Adana, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı'nın  ''TÜRKSOY''  programları düzenlendi. Kültür ve sanat etkinliğinin ardından Mustafa Ceceli konser verdi. 2. gün ise Çankırı, Niğde ve Kırgızistan programları ve Ekin Uzunlar konseri yer aldı. 10 gün sürecek olan festivalde her akşam ünlü bir sanatçı yer alacak.

''Türk Toyu Etimesgut'ta'' sloganıyla gerçekleştirilen festivale 19 İl, 10 Türk Cumhuriyeti ve Temsilciliği katılıyor. Festivalde 10'u Ulusal 25 sanatçı, 400 kişilik Ulusal ve Uluslararası Halk Oyunu ve Dansçılarından oluşan 30 ekip sahne alıyor.

Kahramanmaraşlı Ressam Memik Kibarkaya eserlerini Malazgirt Meydan Muharebesi, Atatürk'ün Büyük Taarruzu ve Kahramanmaraş'ın kurtuluşu olarak üç konsepte toplayarak festivalde yer aldı. Resimlerinde Alparslan, Atatürk ve Kahramanmaraş'ın kurtuluşundaki Kılıç Ali Paşa, Sütçü İmam, Aslan Bey, Kara Yılan, Şehit Evliya, Dayızade Emin Efendi, Tapo Ağa gibi önemli kişiler yer alıyor.

 Ayrıca etkinlikte; Yöresel Türk Lezzetleri, Geleneksel Türk Kıyafetleri ile Türk Örf ve Adetleri tanıtılıyor.

4 Eylül 2022 tarihinde, çeşitli etkinlikler ve Haluk Levent konseriyle sona erecek olan festival, Ankaralıları bekliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.