Hak-İş’ten Malazgirt Meydan Muharebesinin Yıldönümü mesajı

Güncel 26.08.2022 - 09:54, Güncelleme: 26.08.2022 - 09:54
 

Hak-İş’ten Malazgirt Meydan Muharebesinin Yıldönümü mesajı

HAK-İŞ Konfederasyonu Yönetim Kurulu, Malazgirt Zaferinin 951. Yıldönümünü kutladı.
Açıklamada, “951 yıl önce Sultan Alparslan’ın başlattığı o eşsiz kahramanlık mücadelesi, Fatih Sultan Mehmet Han'ın bir çağ açıp bir çağ kapatan fethiyle, Yavuz Sultan Selim’in Mısır'ı alarak İslam halifeliğini getiren vizyon ve cesaretiyle, Gazi Mustafa Kemal’in Kocatepe’de Büyük Taarruz zaferi ile devam etmiştir” HAK-İŞ Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: “HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, Anadolu’nun kapılarını Türklere açan Malazgirt Zaferi’nin 951. yıl dönümünü gururla kutluyoruz. Bu vesileyle, Anadolu’nun kapılarını açan Sultan Alparslan başta olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyoruz. Malazgirt Muharebesi Türk ve dünya tarihinin dönüm noktalarından birini oluşturmaktadır. Malazgirt Meydan Muharebesi, 26 Ağustos 1071 tarihinde Büyük Selçuklu Devleti hükümdarı Alp Arslan ile Bizans İmparatorluğu hükümdarı Romen Diyojen arasında gerçekleşen muharebedir. Sultan Alp Arslan'ın zaferi ile sonuçlanan bu kutlu yürüyüş, Türklere Anadolu'nun kapılarını ebediyen açan muharebedir. 951 yıl önce Sultan Alparslan’ın başlattığı o eşsiz kahramanlık mücadelesi, Fatih Sultan Mehmet Han'ın bir çağ açıp bir çağ kapatan fethiyle, Yavuz Sultan Selim’in Mısır'ı alarak İslam halifeliğini getiren vizyon ve cesaretiyle, Gazi Mustafa Kemal’in Kocatepe’de Büyük Taarruz zaferi ile devam etmiştir. Asırlardan beri süregelen bu medeniyet tasavvuru için vatanı, bayrağı, inancı, bağımsızlık ve özgürlüğü için ‘Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım! Kükremiş sel gibiyim; bendimi çiğner, aşarım; Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım’ sözüne matuf nesiller yetiştirmenin gayreti içerisinde olmak zorundayız. Bu vesileyle HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, İstiklal ve istikbalimiz için bu toprakları bize yurt yapan bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyoruz.”
HAK-İŞ Konfederasyonu Yönetim Kurulu, Malazgirt Zaferinin 951. Yıldönümünü kutladı.



Açıklamada, “951 yıl önce Sultan Alparslan’ın başlattığı o eşsiz kahramanlık mücadelesi, Fatih Sultan Mehmet Han'ın bir çağ açıp bir çağ kapatan fethiyle, Yavuz Sultan Selim’in Mısır'ı alarak İslam halifeliğini getiren vizyon ve cesaretiyle, Gazi Mustafa Kemal’in Kocatepe’de Büyük Taarruz zaferi ile devam etmiştir”
HAK-İŞ Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:
“HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, Anadolu’nun kapılarını Türklere açan Malazgirt Zaferi’nin 951. yıl dönümünü gururla kutluyoruz. Bu vesileyle, Anadolu’nun kapılarını açan Sultan Alparslan başta olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyoruz.
Malazgirt Muharebesi Türk ve dünya tarihinin dönüm noktalarından birini oluşturmaktadır. Malazgirt Meydan Muharebesi, 26 Ağustos 1071 tarihinde Büyük Selçuklu Devleti hükümdarı Alp Arslan ile Bizans İmparatorluğu hükümdarı Romen Diyojen arasında gerçekleşen muharebedir. Sultan Alp Arslan'ın zaferi ile sonuçlanan bu kutlu yürüyüş, Türklere Anadolu'nun
kapılarını ebediyen açan muharebedir.
951 yıl önce Sultan Alparslan’ın başlattığı o eşsiz kahramanlık mücadelesi, Fatih Sultan Mehmet Han'ın bir çağ açıp bir çağ kapatan fethiyle, Yavuz Sultan Selim’in Mısır'ı alarak İslam halifeliğini getiren vizyon ve cesaretiyle, Gazi Mustafa Kemal’in Kocatepe’de Büyük Taarruz zaferi ile devam etmiştir.
Asırlardan beri süregelen bu medeniyet tasavvuru için vatanı, bayrağı, inancı, bağımsızlık ve özgürlüğü için ‘Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım! Kükremiş sel gibiyim; bendimi çiğner, aşarım; Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım’ sözüne matuf nesiller yetiştirmenin gayreti içerisinde olmak zorundayız.
Bu vesileyle HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, İstiklal ve istikbalimiz için bu toprakları bize yurt yapan bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve
saygıyla anıyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.