Mustafa Toruntay: Malazgirt Zaferi’nin gururunu yaşıyoruz

Güncel 25.08.2022 - 11:47, Güncelleme: 25.08.2022 - 11:47
 

Mustafa Toruntay: Malazgirt Zaferi’nin gururunu yaşıyoruz

Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, Malazgirt Zaferi sebebiyle bir basın açıklaması yayımladı.
Genel Başkan Mustafa Toruntay mesajında, “Anadolu, tarihin her döneminde Türklüğün, gücün, aklın ve inancın merkezi olmuştur.” dedi.  Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay’ın mesajı şöyle: “1071 Malazgirt Zaferi’nden 15 Temmuz hain darbe girişimine uzanan yolda istiklal ve istikbalimize kast eden tüm saldırılara karşı sergilediğimiz dik duruş, Türk milleti olarak canımızdan aziz bildiğimiz tüm mukaddesatımız uğruna her daim “ya istiklal ya ölüm” düsturunu şiar edindiğimizin en açık göstergesidir. Bugün, büyük davamızın kıtası Anadolu’nun kapılarını açarak, bizlere yeni bir vatan ve yeni bir istikbal kazandıran Malazgirt Zaferi’nin 951’inci yıl dönümünü kutlamanın büyük gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Anadolu, tarihin her döneminde uygarlıkların, kültürlerin beşiği, Malazgirt Zaferimizin ardından bin yıla yakın süredir de Türklüğün, gücün, aklın ve inancın merkezi olmuştur. Bizlere düşen görev, al bayrağımızın dalgalandığı, atalarımızdan bize emanet kalan bu kutsal mirası gelecek kuşaklara şan ve şerefle aktarmaktır. Sultan Alparslan’ın ‘Size öyle bir vatan aldım ki; ebediyen sizin olacaktır’ sözünden de anlaşılacağı gibi bu zafer, Anadolu’nun ‘Türk Yurdu’ olmasını ve sonsuza kadar ‘Türk Yurdu’ olarak kalmasını sağlayacak önemli bir zaferdir. Nitekim bu zaferden sonra kısa zamanda Marmara kıyılarına kadar ulaşılmış ve o günden bugüne kadar geçen sürede bu coğrafyanın ebedî bir Türk yurdu olduğu tüm cihana ilân ve ispat edilmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle; Sultan Alparslan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, canları ve kanlarıyla vatan topraklarını bizlere emanet eden aziz şehitlerimizi, bu uğurda her türlü maddî ve manevî fedakârlığı göstermiş olan gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum.”
Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, Malazgirt Zaferi sebebiyle bir basın açıklaması yayımladı.

Genel Başkan Mustafa Toruntay mesajında, “Anadolu, tarihin her döneminde Türklüğün, gücün, aklın ve inancın merkezi olmuştur.” dedi.

  Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay’ın mesajı şöyle:

“1071 Malazgirt Zaferi’nden 15 Temmuz hain darbe girişimine uzanan yolda istiklal ve istikbalimize kast eden tüm saldırılara karşı sergilediğimiz dik duruş, Türk milleti olarak canımızdan aziz bildiğimiz tüm mukaddesatımız uğruna her daim “ya istiklal ya ölüm” düsturunu şiar edindiğimizin en açık göstergesidir.

Bugün, büyük davamızın kıtası Anadolu’nun kapılarını açarak, bizlere yeni bir vatan ve yeni bir istikbal kazandıran Malazgirt Zaferi’nin 951’inci yıl dönümünü kutlamanın büyük gururunu hep birlikte yaşıyoruz.

Anadolu, tarihin her döneminde uygarlıkların, kültürlerin beşiği, Malazgirt Zaferimizin ardından bin yıla yakın süredir de Türklüğün, gücün, aklın ve inancın merkezi olmuştur. Bizlere düşen görev, al bayrağımızın dalgalandığı, atalarımızdan bize emanet kalan bu kutsal mirası gelecek kuşaklara şan ve şerefle aktarmaktır.

Sultan Alparslan’ın ‘Size öyle bir vatan aldım ki; ebediyen sizin olacaktır’ sözünden de anlaşılacağı gibi bu zafer, Anadolu’nun ‘Türk Yurdu’ olmasını ve sonsuza kadar ‘Türk Yurdu’ olarak kalmasını sağlayacak önemli bir zaferdir. Nitekim bu zaferden sonra kısa zamanda Marmara kıyılarına kadar ulaşılmış ve o günden bugüne kadar geçen sürede bu coğrafyanın ebedî bir Türk yurdu olduğu tüm cihana ilân ve ispat edilmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Sultan Alparslan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, canları ve kanlarıyla vatan topraklarını bizlere emanet eden aziz şehitlerimizi, bu uğurda her türlü maddî ve manevî fedakârlığı göstermiş olan gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.