ATO, Belgelendiriyor

Ekonomi 24.08.2022 - 12:18, Güncelleme: 24.08.2022 - 12:18
 

ATO, Belgelendiriyor

Ankara Ticaret Odası’nın (ATO),Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) çatısı altındaki Ankara Perakendeciler Derneği (PERDER) ile birlikte gerçekleştirdiği iş birliği kapsamında “Satış Danışmanı Seviye 4 Mesleki Yeterlilik Belgesi” sınavını tamamlayan Dernek ve Oda üyelerinin çalışanları belgelendirildi. Sektörlerin işgücü gereksiniminin büyük bölümünü karşılayan mesleki eğitimin, zincirin önemli bir halkası olduğunu belirten Baran, “Zincirin ilk halkasını mesleğin standardı, son halkasını da yeterlilik belgesi oluşturuyor” ifadelerini kullandı.
Sertifika Töreni düzenlendi… Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) üyelerinin, çalışanlarının ve sektörlerin gelişimine yönelik sunduğu Mesleki Yeterlilik Belgelendirmesi’nde perakende sektörünün çalışanları sertifikalandırıldı. GİMAT’ta faaliyet gösteren bir gross markette gerçekleşen sertifika töreninde konuşan ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, ATO Yönetimi olarak üyelerininsorunlarını çözebilmek ve destek sağlayabilmek amacıyla faaliyetlerine devam ettiklerini kaydetti. Baran, “Faaliyetlerimiz arasında yer alan eğitim başlığı, ATO olarak sunduğumuz hizmetlerinen önemli ayaklarından birini oluşturuyor. Nitelikli iş gücü için eğitimin şart olduğunu biliyoruz. Burada bugün eğitimlerini tamamlayarak belgelendirilen arkadaşlarımız önemli vasıflar kazanmış şekilde çalışmalarına devam edecek. Bu sektörde rekabet ortamının ne kadar ağır olduğunu biliyoruz. Bu rekabetten sıyrılmanın yollarından biri de nitelikli işgücüdür. Eğitime ve belgelendirmeye önem verip çalışanları için bu adımları atarak, mesleki yeterlilik belgesi almalarını destekleyen firma sahiplerine de ayrıca teşekkür etmek gerekiyor” dedi. Mesleki Yeterlilik Belgesi’ne sahip olmanın önemine değinen Baran, “Bu belgeyi alan, işin gerektirdiği bilgi, beceri ve yetkinliğe sahip olduğunu ispat ve ilan etmiş oluyor” dedi. Baran,“Belgelendirme İçin Doğrudan Hibe–II” projesi kapsamında Satış ve Pazarlama alanlarında yetkinlik kazandıran belgeleme programlarının isteyen üyeler için devam ettiğini de kaydetti. ATO ile daha fazla iş birliği istiyoruz Ankara PERDER Başkanı Ramazan Gülhan da konuşmasında Ankara Ticaret Odası’na ve ATO İDEA’yateşekkür etti. Gülhan, “ATO ile daha fazla iş birliği ve koordinasyon içerisinde olmak istiyoruz. ATO ile birlikte perakendecilik sektörünün sorunlarında sesimizi daha güçlü çıkartabileceğimize inanıyoruz” dedi. Sınavı başarıyla tamamlayarak “Satış Danışmanı Seviye 4 Mesleki Yeterlilik Belgesi”almaya hak kazanan isimlerebelgeleri törenle takdim edildi. Törenin ardından ATO Başkanı Baran, Dernek üyeleri ile bir araya gelerek sektörün gündeminde yer alan konu ve sorunları dinledi. Törende, Ankara PERDER Başkanı Ramazan Gülhan, Başkan Yardımcıları Mustafa Şekerci, Mustafa Altunbilek, Recai Kesimal, Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Bildirici, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkan Yardımcısı Mete Çağlayan ve PERDERGenel Sekreteri Fatih Ayhanda yer aldı.
Ankara Ticaret Odası’nın (ATO),Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) çatısı altındaki Ankara Perakendeciler Derneği (PERDER) ile birlikte gerçekleştirdiği iş birliği kapsamında “Satış Danışmanı Seviye 4 Mesleki Yeterlilik Belgesi” sınavını tamamlayan Dernek ve Oda üyelerinin çalışanları belgelendirildi. Sektörlerin işgücü gereksiniminin büyük bölümünü karşılayan mesleki eğitimin, zincirin önemli bir halkası olduğunu belirten Baran, “Zincirin ilk halkasını mesleğin standardı, son halkasını da yeterlilik belgesi oluşturuyor” ifadelerini kullandı.

Sertifika Töreni düzenlendi…

Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) üyelerinin, çalışanlarının ve sektörlerin gelişimine yönelik sunduğu Mesleki Yeterlilik Belgelendirmesi’nde perakende sektörünün çalışanları sertifikalandırıldı. GİMAT’ta faaliyet gösteren bir gross markette gerçekleşen sertifika töreninde konuşan ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, ATO Yönetimi olarak üyelerininsorunlarını çözebilmek ve destek sağlayabilmek amacıyla faaliyetlerine devam ettiklerini kaydetti. Baran, “Faaliyetlerimiz arasında yer alan eğitim başlığı, ATO olarak sunduğumuz hizmetlerinen önemli ayaklarından birini oluşturuyor. Nitelikli iş gücü için eğitimin şart olduğunu biliyoruz. Burada bugün eğitimlerini tamamlayarak belgelendirilen arkadaşlarımız önemli vasıflar kazanmış şekilde çalışmalarına devam edecek. Bu sektörde rekabet ortamının ne kadar ağır olduğunu biliyoruz. Bu rekabetten sıyrılmanın yollarından biri de nitelikli işgücüdür. Eğitime ve belgelendirmeye önem verip çalışanları için bu adımları atarak, mesleki yeterlilik belgesi almalarını destekleyen firma sahiplerine de ayrıca teşekkür etmek gerekiyor” dedi.

Mesleki Yeterlilik Belgesi’ne sahip olmanın önemine değinen Baran, “Bu belgeyi alan, işin gerektirdiği bilgi, beceri ve yetkinliğe sahip olduğunu ispat ve ilan etmiş oluyor” dedi. Baran,“Belgelendirme İçin Doğrudan Hibe–II” projesi kapsamında Satış ve Pazarlama alanlarında yetkinlik kazandıran belgeleme programlarının isteyen üyeler için devam ettiğini de kaydetti.

ATO ile daha fazla iş birliği istiyoruz

Ankara PERDER Başkanı Ramazan Gülhan da konuşmasında Ankara Ticaret Odası’na ve ATO İDEA’yateşekkür etti. Gülhan, “ ATO ile daha fazla iş birliği ve koordinasyon içerisinde olmak istiyoruz. ATO ile birlikte perakendecilik sektörünün sorunlarında sesimizi daha güçlü çıkartabileceğimize inanıyoruz” dedi.

Sınavı başarıyla tamamlayarak “Satış Danışmanı Seviye 4 Mesleki Yeterlilik Belgesi”almaya hak kazanan isimlerebelgeleri törenle takdim edildi. Törenin ardından ATO Başkanı Baran, Dernek üyeleri ile bir araya gelerek sektörün gündeminde yer alan konu ve sorunları dinledi.

Törende, Ankara PERDER Başkanı Ramazan Gülhan, Başkan Yardımcıları Mustafa Şekerci, Mustafa Altunbilek, Recai Kesimal, Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Bildirici, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkan Yardımcısı Mete Çağlayan ve PERDERGenel Sekreteri Fatih Ayhanda yer aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.