Ata'mızın Mirası Gazi Üniversitesi başarıdan başarıya koşuyor

Yerel 24.08.2022 - 08:58, Güncelleme: 24.08.2022 - 08:58
 

Ata'mızın Mirası Gazi Üniversitesi başarıdan başarıya koşuyor

Sema KUMRULU Atatürk'ün mirası olan Gazi Üniversitesi geçtiğimiz Nisan ayında eğitim alanında. Dünyada 372 üniversite arasında 21'inci, Türkiye'de ise 6 üniversite arasında 1'inci oldu.
Cumhuriyet eğitiminin en önemli kurumlarından biri olan Gazi Eğitim Enstitüsü Gazi Mustafa Kemal'in talimatı ile 1926 yılında temeli atıldı. Orta Muallim Mektebi ve Terbiye Enstitüsü'' adıyla açılmış, 1929 yılında ''Gazi Orta Muallim Mektebi ve Terbiye Enstitüsü'' olarak adı değiştirilmiş, 1976 yılında Gazi Eğitim Enstitüsü, 1982 yılında ise Gazi Üniversitesi kimliğine kavuşmuştur. Gazi Üniversitesi, ''QS World University Rankings'' 2022 alan bazlı dünya üniversiteleri sıralama sonuçlarına göre, dünya genelinde 372 üniversite arasında eğitim alanında 21'inci sıraya yerleşti. Sıralamada Türkiye'den 6 üniversite bulunurken Gazi Üniversitesi 1'inci sıraya yerleşti. Ata'mızın mirası, Mimar Kemaleddin Bey'in son eseri olan Gazi Üniversitesi kalitesi ve çizgisini bozmadan, ''Gazili Olmak Ayrıcalıktır'' sloganıyla  96 yıldır hizmet veriyor. Sağlık ve bilimle kalalım.
Sema KUMRULU Atatürk'ün mirası olan Gazi Üniversitesi geçtiğimiz Nisan ayında eğitim alanında. Dünyada 372 üniversite arasında 21'inci, Türkiye'de ise 6 üniversite arasında 1'inci oldu.

Cumhuriyet eğitiminin en önemli kurumlarından biri olan Gazi Eğitim Enstitüsü Gazi Mustafa Kemal'in talimatı ile 1926 yılında temeli atıldı. Orta Muallim Mektebi ve Terbiye Enstitüsü'' adıyla açılmış, 1929 yılında '' Gazi Orta Muallim Mektebi ve Terbiye Enstitüsü'' olarak adı değiştirilmiş, 1976 yılında Gazi Eğitim Enstitüsü, 1982 yılında ise Gazi Üniversitesi kimliğine kavuşmuştur.

Gazi Üniversitesi, ''QS World University Rankings'' 2022 alan bazlı dünya üniversiteleri sıralama sonuçlarına göre, dünya genelinde 372 üniversite arasında eğitim alanında 21'inci sıraya yerleşti. Sıralamada Türkiye'den 6 üniversite bulunurken Gazi Üniversitesi 1'inci sıraya yerleşti.

Ata'mızın mirası, Mimar Kemaleddin Bey'in son eseri olan Gazi Üniversitesi kalitesi ve çizgisini bozmadan, ''Gazili Olmak Ayrıcalıktır'' sloganıyla  96 yıldır hizmet veriyor. Sağlık ve bilimle kalalım.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.