İngilizce öğrenmek için 10 şarkı

Yerel 24.08.2022 - 08:24, Güncelleme: 24.08.2022 - 08:24
 

İngilizce öğrenmek için 10 şarkı

Çevrim içi eğitim platformu GoStudent, anlama, telaffuz veya dilbilgisi gibi yabancı dil becerilerini geliştirmek için derslerde etkili bir araç olarak bilinen müziğin de desteğini kullanıyor.
GoStudent açıklamasına göre, çocuklar yaz tatillerinde bile eğlenceli bir şekilde, örneğin Spotify uygulamasının uygun müzik çalma listesiyle dil becerilerini geliştirebiliyor. GoStudent, seçilmiş İngilizce öğretmenleriyle birlikte denizde, havuz başında tatilin her anında İngilizce öğrenmek isteyenlerle tavsiyeler paylaşırken, en iyi 10 şarkıyı da dil öğrenmek isteyenlerin beğenisine sunuyor. 6 adımda müzikle yabancı dil öğrenmek için paylaşılan ipuçları arasında şunlar yer alıyor: "1- Şarkı sözlerini online olarak arayın. 2- Sözleri yüksek sesle okuyun, bilmediğiniz kelimeleri çıkarın ve sözlükte çevirisine bakın. 3- Şarkıyı dinleyin ve aynı anda sözlerini okuyun. 4- Şarkıyı eş zamanlı söylemeye başlayın. Hemen mükemmel olmak zorunda değil, çok sayıda tekrar, kafanızda öğrendiklerinizi pekiştirir. 5- Şarkıdan bir hikaye çıkarmaya çalışın. 10-20 saniye sonra müziği durdurun ve duyduklarınızın resmini çizin. Şarkı bitene kadar bunu tekrarlayın. Son olarak, farklı resimlere bakın ve resimler hakkında kısa bir hikaye yazın. 6- Şarkı sözlerini yazdırın ve satırlara bölün. Sonra doğru sırayı tahmin edin. Sözleri tamamen bir araya getirdiğinizde, doğru olup olmadığını kontrol etmek için şarkıyı tekrar dinleyin." GoStudent Türkiye Ülke Müdürü Barış Üçok da GoStudent'ta sürekli olarak öğrencilerin öğrenme deneyimini bir sonraki seviyeye taşıyan öğretim yöntemleri aradıklarını aktararak, "Müzikle dil öğrenimi, örneğin, öğrencinin favori Spotify çalma listesi, bir yabancı dil öğrenmeyi çocuklar için daha da eğlenceli hale getirmenin etkili bir yoludur. Birçok meslekte, en az bir başka dile hakim olmak temel bir gereklilik haline geldi ve geleceğin meslekleri için daha da önemli hale geliyor. Yabancı dil öğrenimi çocukların iş fırsatlarını önemli ölçüde artırabilir." değerlendirmesinde bulundu. İngilizce öğrenmek için GoStudent'ın 10 spotify şarkı önerisi şunlar: "Coldplay - Paradise. Bruno Mars - Just the Way You Are. Ed Sheeran - Thinking out loud. Black Eyed Peas - Where is the love? Dua Lipa - New rules. Avicci - Wake me up. George Ezra - Budapest. Lewis Capaldi - Someone you loved. John Legend - All of me. Fiilleri, zarfları, isimleri ve kısaltmaları uygulamak için uygundur. Bruno Mars - The lazy song."
Çevrim içi eğitim platformu GoStudent, anlama, telaffuz veya dilbilgisi gibi yabancı dil becerilerini geliştirmek için derslerde etkili bir araç olarak bilinen müziğin de desteğini kullanıyor.

GoStudent açıklamasına göre, çocuklar yaz tatillerinde bile eğlenceli bir şekilde, örneğin Spotify uygulamasının uygun müzik çalma listesiyle dil becerilerini geliştirebiliyor. GoStudent, seçilmiş İngilizce öğretmenleriyle birlikte denizde, havuz başında tatilin her anında İngilizce öğrenmek isteyenlerle tavsiyeler paylaşırken, en iyi 10 şarkıyı da dil öğrenmek isteyenlerin beğenisine sunuyor.

6 adımda müzikle yabancı dil öğrenmek için paylaşılan ipuçları arasında şunlar yer alıyor:

"1- Şarkı sözlerini online olarak arayın. 2- Sözleri yüksek sesle okuyun, bilmediğiniz kelimeleri çıkarın ve sözlükte çevirisine bakın. 3- Şarkıyı dinleyin ve aynı anda sözlerini okuyun. 4- Şarkıyı eş zamanlı söylemeye başlayın. Hemen mükemmel olmak zorunda değil, çok sayıda tekrar, kafanızda öğrendiklerinizi pekiştirir. 5- Şarkıdan bir hikaye çıkarmaya çalışın. 10-20 saniye sonra müziği durdurun ve duyduklarınızın resmini çizin. Şarkı bitene kadar bunu tekrarlayın. Son olarak, farklı resimlere bakın ve resimler hakkında kısa bir hikaye yazın. 6- Şarkı sözlerini yazdırın ve satırlara bölün. Sonra doğru sırayı tahmin edin. Sözleri tamamen bir araya getirdiğinizde, doğru olup olmadığını kontrol etmek için şarkıyı tekrar dinleyin."

GoStudent Türkiye Ülke Müdürü Barış Üçok da GoStudent'ta sürekli olarak öğrencilerin öğrenme deneyimini bir sonraki seviyeye taşıyan öğretim yöntemleri aradıklarını aktararak, "Müzikle dil öğrenimi, örneğin, öğrencinin favori Spotify çalma listesi, bir yabancı dil öğrenmeyi çocuklar için daha da eğlenceli hale getirmenin etkili bir yoludur. Birçok meslekte, en az bir başka dile hakim olmak temel bir gereklilik haline geldi ve geleceğin meslekleri için daha da önemli hale geliyor. Yabancı dil öğrenimi çocukların iş fırsatlarını önemli ölçüde artırabilir." değerlendirmesinde bulundu.

İngilizce öğrenmek için GoStudent'ın 10 spotify şarkı önerisi şunlar:

"Coldplay - Paradise. Bruno Mars - Just the Way You Are. Ed Sheeran - Thinking out loud. Black Eyed Peas - Where is the love? Dua Lipa - New rules. Avicci - Wake me up. George Ezra - Budapest. Lewis Capaldi - Someone you loved. John Legend - All of me. Fiilleri, zarfları, isimleri ve kısaltmaları uygulamak için uygundur. Bruno Mars - The lazy song."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.