Öz İplik-İş, işten çıkarılan üyelerin hakkını arıyor

Çalışma Hayatı 23.08.2022 - 10:41, Güncelleme: 23.08.2022 - 10:41
 

Öz İplik-İş, işten çıkarılan üyelerin hakkını arıyor

Öz İplik-İş Sendikası, işten çıkarılan üyelerinin hakkını korumak ve sendikal özgürlük için Nersoy Tekstil önünde toplanarak basın açıklaması yaptı.
Konuyla ilgili olarak servis edilen haber metninde şu ifadelere yer verildi: Zonguldak Çaycuma’da faaliyet gösteren Nersoy Tekstil San. ve Tic. Ltd. Şti’deçalışan işçiler, işçiler bir süre önce sendikamız Öz İplik İş’e üye olmuşlardır. İşçilerin sendikamız Öz İplik İş’e üye olmasından haberdar olan işveren ve işveren vekilleri tarafından işçilere baskı yapılmıştır. İşçilerin anayasal, sendikal hak ve özgürlükleri engellenmiştir. Sendikaya üye olan üç işçi arkadaşımız işten çıkarılmıştır. Batı Karadeniz Bölge Temsilcimiz Mehmet Çakır, Aksaray, Düzce, Karabük, Çerkezköy’den gelen sendikamız teşkilatı ile 22 Ağustos 2022 tarihinde Nersoy Tekstil önünde toplanarak açıklamalarda bulundu. Batı Karadeniz Bölge Temsilcimiz Mehmet Çakır, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Bugün Nersoy Tekstilişçilerinin sendikalaşma mücadelesi için, Nersoy Tekstilişvereninin hukuk tanımaz tavrı için ve Nersoy Tekstil işvereninin anayasayı ihlal etme girişimini engellemek için fabrika önündeyiz.Nersoy Tekstil’de çalışan işçiler bir süre önce sendikamıza üye oldular.  Konudan haberdar olan işveren ve işveren vekilleri tarafından işçilere baskı yapıldı. İşçilerin anayasal, sendikal hak ve özgürlükleri engellendi.  Sendikaya üye olan 3 işçi arkadaşımız işten çıkarıldı. Sendikaya üye olmak ve üyelikten ayrılmak anayasal haktır. Sendikalaşmayı engellemek suçtur. İşçiler burada sendikamıza üye olmak istiyor. Anayasal haklarını kullanmak istiyor. Nersoy Tekstil,Anayasanın 51. Maddesi ve 6356 sayılı yasanın 25. maddesi olan sendikaya üye olma özgürlüğünü ihlal ediyor. Nersoy Tekstilyetkilileri söz konusu tutum ve davranışlarıyla Türk Ceza Kanunu’nun 118’nci maddesi kapsamında kamu davasına da konu olabilecek suç işliyor. Buradan Nersoy Tekstil İşverenine Sesleniyoruz; Çalışanların sendikaya üye olma özgürlüğüne saygı gösterin. Baskıcı tutumdan vazgeçin. İşçilerin yasal temsilcisi sendikamız Öz İplik İş’i tanıyın. Bir işçi hareketi olan sendikamız Öz İplik İş, 44 yıllık birikimi olan bir sendikadır. ANAYASA’nın önünde duramazsınız. Nersoy Tekstilişçilerini, ÖZ İPLİK İŞ’i durduramazsınız.  Bizimle, işçisiyle birlikte yürüyen her işyeri büyüdü, gelişti.  Nersoy Tekstilişçilerinin örgütlenme mücadelesi de durmayacak, Nersoy Tekstilemekçileri, ÖZ İPLİK İŞ çatısı altında mücadelelerine devam edecek. Bunu böyle bilin! Biz,üyelerimiz için buradayız.  760 bin üyesiyle HAK-İŞ, 44 bini aşkın üyesiyle Öz İplik İş Sendikası olarak üyelerimizin yanınızdayız. Öz İplik İş Sendikası olarak,Biz çalışma barışının sağlanmasını istiyoruz. Üyesi olduğumuz küresel sendikadan ve küresel markalardan aldığımız destekle ilerliyoruz. Bu sebeple işverenin inatçı ve baskıcı tutumundan vazgeçmesini bekliyoruz. Sürecin diyalog ile tatlıya bağlanmasını diliyoruz. Bu inadın taraflara hiçbir yararı olmayacağının altını çiziyoruz. Zor günlerden geçtiğimiz bu dönemde işten atılan işçi kardeşlerimizin tekrar işlerine dönmesini istiyoruz.”
Öz İplik-İş Sendikası, işten çıkarılan üyelerinin hakkını korumak ve sendikal özgürlük için Nersoy Tekstil önünde toplanarak basın açıklaması yaptı.

Konuyla ilgili olarak servis edilen haber metninde şu ifadelere yer verildi:

Zonguldak Çaycuma’da faaliyet gösteren Nersoy Tekstil San. ve Tic. Ltd. Şti’deçalışan işçiler, işçiler bir süre önce sendikamız Öz İplik İş’e üye olmuşlardır.

İşçilerin sendikamız Öz İplik İş’e üye olmasından haberdar olan işveren ve işveren vekilleri tarafından işçilere baskı yapılmıştır. İşçilerin anayasal, sendikal hak ve özgürlükleri engellenmiştir. Sendikaya üye olan üç işçi arkadaşımız işten çıkarılmıştır.

Batı Karadeniz Bölge Temsilcimiz Mehmet Çakır, Aksaray, Düzce, Karabük, Çerkezköy’den gelen sendikamız teşkilatı ile 22 Ağustos 2022 tarihinde Nersoy Tekstil önünde toplanarak açıklamalarda bulundu.

Batı Karadeniz Bölge Temsilcimiz Mehmet Çakır, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Bugün Nersoy Tekstilişçilerinin sendikalaşma mücadelesi için, Nersoy Tekstilişvereninin hukuk tanımaz tavrı için ve Nersoy Tekstil işvereninin anayasayı ihlal etme girişimini engellemek için fabrika önündeyiz.Nersoy Tekstil’de çalışan işçiler bir süre önce sendikamıza üye oldular.  Konudan haberdar olan işveren ve işveren vekilleri tarafından işçilere baskı yapıldı. İşçilerin anayasal, sendikal hak ve özgürlükleri engellendi.  Sendikaya üye olan 3 işçi arkadaşımız işten çıkarıldı.

Sendikaya üye olmak ve üyelikten ayrılmak anayasal haktır. Sendikalaşmayı engellemek suçtur. İşçiler burada sendikamıza üye olmak istiyor. Anayasal haklarını kullanmak istiyor. Nersoy Tekstil,Anayasanın 51. Maddesi ve 6356 sayılı yasanın 25. maddesi olan sendikaya üye olma özgürlüğünü ihlal ediyor. Nersoy Tekstilyetkilileri söz konusu tutum ve davranışlarıyla Türk Ceza Kanunu’nun 118’nci maddesi kapsamında kamu davasına da konu olabilecek suç işliyor.

Buradan Nersoy Tekstil İşverenine Sesleniyoruz; Çalışanların sendikaya üye olma özgürlüğüne saygı gösterin. Baskıcı tutumdan vazgeçin. İşçilerin yasal temsilcisi sendikamız Öz İplik İş’i tanıyın. Bir işçi hareketi olan sendikamız Öz İplik İş, 44 yıllık birikimi olan bir sendikadır. ANAYASA’nın önünde duramazsınız. Nersoy Tekstilişçilerini, ÖZ İPLİK İŞ’i durduramazsınız.  Bizimle, işçisiyle birlikte yürüyen her işyeri büyüdü, gelişti.  Nersoy Tekstilişçilerinin örgütlenme mücadelesi de durmayacak, Nersoy Tekstilemekçileri, ÖZ İPLİK İŞ çatısı altında mücadelelerine devam edecek. Bunu böyle bilin! Biz,üyelerimiz için buradayız.  760 bin üyesiyle HAK-İŞ, 44 bini aşkın üyesiyle Öz İplik İş Sendikası olarak üyelerimizin yanınızdayız.

Öz İplik İş Sendikası olarak,Biz çalışma barışının sağlanmasını istiyoruz. Üyesi olduğumuz küresel sendikadan ve küresel markalardan aldığımız destekle ilerliyoruz. Bu sebeple işverenin inatçı ve baskıcı tutumundan vazgeçmesini bekliyoruz. Sürecin diyalog ile tatlıya bağlanmasını diliyoruz. Bu inadın taraflara hiçbir yararı olmayacağının altını çiziyoruz. Zor günlerden geçtiğimiz bu dönemde işten atılan işçi kardeşlerimizin tekrar işlerine dönmesini istiyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.